Για την Ιωάννα


24 Ιουλ 2012

Σκέψεις της μαμάς

Δε θα ξεχάσω ποτέ όταν έμαθα οτι είμαι έγκυος. Τα συναισθήματα ήταν τόσο ανάμεικτα. Υπήρχε ένας συνδυασμός αγωνίας, χαράς και φόβου.....Μέτα απο το πρώτο τρίμηνο άρχισαν τα όμορφα συναισθήματα, τα όνειρα. Όταν περιμένεις το παιδάκι σου ονειρεύεσαι συνέχεια. Όπως πως θα είναι, σε ποιόν θα μοιάζει και άλλα. Και φυσικά είχα κάνει τα σχέδια ΜΟΥ......

Για αυτό το "μου" θέλω να σας πω. Αισθάνομαι πως με την Ιωάννα έμαθα κάτι πολύ σημαντικό . Τα παιδιά μας σε καμία περίπτωση δε τα κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τα δικά μας θέλω και σχέδια. Αυτό γυρίζει συνέχεια στο μυαλό μου, μετά απο τη διάγνωση της Ιωάννας. Η Ιώαννα και φυσικά όλα τα παιδιά έχουν τα δικά τους σχέδια, είναι ανεξάρτητοι άνθρωποι που θα εξελιχθούν σε κάτι αλλό απο ότι εμείς κάτι πιο βελτιωμένο, είναι ανοήτο να θέλουμε να γίνουν όπως εμέις, να πιστεύουν ότι και εμείς και να κάνουν ό,τι και εμείς.

Έτσι είναι και με την Ιωάννα ότι όνειρα και να είχα εγώ αυτή έχει τα δικά της "σχέδια". Είμαι πολύ περήφανη για αυτήν και τη θαυμάζω όσο κανέναν άλλο άνθρωπο στο κόσμο. Είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Ό,τι και να της συμβαίνει πάντα μου δίνει το καλύτερο της χαμόγελο. Επίσης είναι φοβερό που και σε μια τόσο μικρή ηλικία μου δείχνει τη προσωπικότητά της. Τι της αρέσει, ποτέ θυμώνει, πότε είναι χαρούμενη. Κάθε μέρα με εκπλήσει, κάθε μέρα κάνει κάτι καινούριο. Άρχισε πλέον να απαντάει και σε διάφορες ερωτήσεις μας. Όπως "τι κάνει η γιαγιά όταν πίνει νερό;" πάντα λέει "Αααααχ!". Είναι φοβερή! ('Αλλη μια μαμά κουκουβάγια :) )


ΥΓ: Ιωάννα εδώ, όπως καταλαβαίνετε η μαμά μου και πάλι ήθελε να ξεδιπλώσει τις σκέψεις. Eπειδή μου κάνει όλα τα χατίρια (μασαζάκια, χορούς, τραγουδάκια κ.α.) τελευταία την άφησα. Εγώ είμαι καλά και φυσικά είμαι περήφανη για τον εαυτό μου που η αποστολή μου πάει τόσο καλα. Ευχαριστώ που με βοηθάτε!!





Ήθελα σήμερα απλά να σας δείξω ένα καινούριο μου κορδελακι που νομίζω μου πάει πολύ  :)!

19 σχόλια:

  1. Eίμαστε όλοι περήφανοι για την Ιωάννα..Να τη χαιρεστε και να την καμαρώνετε!!
    (Ιωάννα,να αφήνεις τη μανούλα να γράφει και εκείνη που και που ε;..γράφει τόσο τρυφερά!)
    φιλάκια και μια μεγάλη αγκαλιά και στις δυο σας<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και από την εξωτική Θεσσαλονίκη η οποία αγαπάει Ιωάννα!!! Σου πάει πολύ το κορδελάκι Ιωαννούλα, με γεια!!! Ελπίζω να περνάτε υπέροχα, φιλάκια πολλά xxxx

    Μαρία από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζουζουνίτσα όλο και πιο γλυκιά γίνεσαι όσο περνάει ο καιρός.
    Είσαι πάντα γελαστή και δυνατή που πολλές φορές σκέφτομαι εσένα και τους γλυκούς γονείς σου ,όταν κάτι πάει στραβά.
    Φιλάκια πολλά μπουμπουκάκι ,ζουληχτούλι μωράκι με το όμορφο βλέμμα από Κέρκυρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα κορίτσια!! Μας λείψατε τόσες μέρες..
    Ιωάννα, ότι και αν φορέσεις, ακόμα και αχτένιστη, είσαι μία κούκλα!!:)
    Μαμά Βίκυ, πόσο δίκιο έχεις..Και πόσο τυχερή είσαι που έχεις την Ιωάννα.
    Με την Ιωάννα έχουμε γίνει και εμείς καλύτεροι άνθρωποι έστω και αν δεν σας γνωρίζουμε από κοντά.
    Σας αγαπάμε πολύ και σας σκεφτόμαστε συνέχεια!
    ΙΩΑΝΝΑ, ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελειο το κορδελακι σου!!!!!!πιστευω οτι ειναι πολυ μοδατο κ σου παει τρελα!!!ασε που εσυ βγαζεις τετοια αισιοδοξια κ ομαρφια απο μεσα σου που οτι κ αν βαλεις λαμπει επανω σου!!!!η μαμα σου ειναι η κατακαλυτερη ισως να μην ηταν τοσο καλη προτου γεννηθεις κ εσυ να της εδωσες την ευκαιρια να βγαλει αυτη την φοβερη προσωπικοτητα!να σας εχει ο ΘΕΟΣ καλα οικογενειακος...κ να μην ξεχνας ψυχουλα μου οτι μεταφερεις το καλυτερο μηνυμα σε αυτον τον ασχημο καιρο που ζουμε!!!!φιλακια πολλα μωρο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελενα τσιρου
    για ακομη μια φορα μαμα μας αφηνεις εκπληκτους.....οτι και να πω εγω και ολοι μας ειανι πολυ μικρο μπροστα σ αυτο το μεγαλειο της σκεψης σας και στο πως αντιμετοπιζετε τα πραγματα.ειμαι πολυ χαρουμενη που μπεικατε στη ζωη μας.....και μας δινετε πολλα μαθηματα δυναμης,υπομονης και αγαπης....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βικυ η Ιωαννα σου, δεν εχει μαθει μονο σε εσενα πραγματα, εχει μαθει πολλα και σε εμας. Αυτο το πλασματακι εχει ερθει στην ζωη μας τους τελευταιους μηνες και με εχει κανει πιστεψε το καλυτερο ανθρωπο. Ποσο περιεργο ακουγεται πραγματικα... Η Ιωαννα με βοηθαει να μεγαλωνω καλυτερα τα παιδια μου 6 χρονων και 15 μηνων και εχει κανει καλο και σε εκεινα κατ'επεκταση. Γενικα αυτο το παιδι εχει ενα μεγαααααααλλλοοοο σκοπο σε αυτη τη γη και επελεξε εσας να την βοηθησετε. Η επιλογη της βεβαια την εχει δικαιωσει 1000%

    Ειμαι 36 χρονων και μαθαινω απο την Ιωαννα πολλα, παρα πολλα! με γεμιζει συναισθηματα θαυμασμου, κουραγιου, πιστης και θαρρους εκεινη...μεσα απο εσενα γλυκια μανουλα!

    Οπως καθε χρονο θα παω και φετος στην Τηνο μιας και απο εκει ειμαι, και ξερεις τι?, φετος εχω εναν ακομα σκοπο να επικεντρωσω την πιστη μου, θα παω για μια ακομη υπαρξη και αυτη και θα εισαι εσυ Ιωαννα μου.

    Μην μας ξεχνας! Μας εχει γινει η παρουσια σου ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μικρη μου Ιωαννούλα εισαι μια κουκλίτσα οτιδηποτε και αν φορας!!! Το χαμόγελο σου ειναι απίστευτο!!! Ειμαι πολύ χαρούμενη που σε γνώρισα και που βλέπω αυτά τα όμορφα, γλυκά, μαγευτικά ματάκια!!! Κυρια Βίκυ να χαιρεστε αυτο το ομορφο πλασματακι, σας ευχομαι οτι καλυτερο!!! Χαιρομαι πολυ που σας γνώρισα απο εδω!! Πολλά φιλιά από Πτολεμαίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εισαι κουκλα με το καινουριο κορδελακι και παντα οι γονεις να ειναι καλα για να μπορουν να σε παιρνουν καινουρια κορδελακια και οτι αλλο θελεις ψυχη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοριτσάκι μου γλυκό!!! Τι ωραίο κορδελάκι που είναι, πόσο σου πηγαίνει! Ότι και να φορέσεις σου πηγαίνει γιατί είσαι μια κουκλίτσα από μόνη σου! Να περνάς όμορφα ψυχούλα μου με τη μανούλα και το μπαμπάκα! Ο Θεούλης να σας έχει καλά! Φιλάκια και σφιχτή αγκαλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΒΙΚΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γλυκια μου ιωαννα τελειο το κορδελακι σου!!!εισαι μαχητρια και εσυ και η μανουλα σου!!!το ποσο δυναμη και κουραγιο μας δινεις δεν περιγραφεται!!!νασαι παντα καλα γλυκο μου μωρακι!!!σαγαπαμε πολυυυυ!!!φιλια...αφροδιτη-τζωρτζινακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μέρα με τη μέρα γίνεσαι όλο και πιο όμορφη, Ιωάννα μας!! Άντε που η προσωπικότητά σου διακρίνεται στο βλέμμα σου!! Ευχόμαστε να είσαι καλά και να χαμογελάς πάντα τόσο γλυκά!!! Α... εκτός από το κορδελάκι σου πάει τρελά το μπλουζάκι σου! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ιωάννα μου γλυκιά είσαι σαν ένα ζουμερό ροδακινάκι με το καινούργιο κορδελάκι! Αχ να σε είχα κοντά μου θα σε έτρωγα στα φιλιά. Διαβάζοντας το άρθρο της μανούλας σου περί "σχεδίων" μου ήρθε στο μυαλό κάτι που είχα διαβάσει παλιότερα και με πολλή αγάπη στο αφιερώνω:
    Ζήτησα απο το Θεό να μου δώσει δύναμη, κι Αυτός που έδωσε δυσκολίες για να τις ξεπεράσω.
    Του ζήτησα σοφία, κι Αυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να λύνω.
    Του ζήτησα οικονομική άνεση, κι Αυτός μου έδωσε νου και ικανότητα να δουλεύω.
    Του ζήτησα θάρρος, κι Αυτός μου έδωσε κινδύνους να ξεπερνώ.
    Του ζήτησα αγάπη, κι Αυτός μου έδωσε προβλημτατικά άτομα να βοηθώ.
    Του ζήτησα χάρες κι Αυτός μου έδωσε ευκαιρίες να εκμεταλλευτώ.
    Απ'οτι ζήτησα δεν πήρα τίποτα - τίποτα από αυτά που ήθελα
    Πήρα όμως τα πάντα - αυτά που πραγματικά χρειαζόμουνα.
    Η προσευχη μου εισακουστηκε.

    Ιωάννα μου σε αγαπάω και συμφωνώ με το σχόλιο που λέει ότι μας έχεις κάνει καλύτερους!! Τελικά η αποστολή σου είναι πιο πλατιά απ' ότι φαντάζεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. λουλουδονεραιδούλα μου σου έχω ένα δωράκι πέρνα μια βόλτα για ένα κέρασμα

    αχ αυτό το χαμογελό σου ........ σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ιωαννίτσα μου, η μαμά λέει ότι άρχισες να δείχνεις χαρακτήρα!!! Αλλά αυτό που δεν κατάλαβα, είναι που λέει ότι της δείχνεις πότε είσαι θυμωμένη! Μα θυμώνεις ποτέ εσύ βρε μικρουλάκι? Εσύ έχεις ένα χαμογελάκι αυτοκόλλητο!!
    Βίκυ μου, έχουμε συναντηθεί μόνο 1 - 2 φορές, αλλά έχουμε κάτι κοινό, είμαστε "πνευματικά αδέρφια", μιας και οι γονείς σου, έχουν παντρέψει τους δικούς μου κι έχουν βαφτίσει τον αδερφό μου. Ωστόσο, έστω κι από μακριά, μας έχεις δώσει πολλά μαθήματα... Αυτό που περισσότερο κρατάω εγώ από σένα, είναι το ότι με βοήθησες να καταλάβω τι είδους μανούλα θέλω να γίνω. Γιατί η αγνή, αλτρουιστική αγάπη που μοιράζεστε εσύ με την Ιωάννα, είναι πολύ δύσκολο αν υπερνικήσει την αγάπη που νιώθει έτσι κι αλλιώς μια μητέρα για το παιδί της.
    Νοιάζομαι για εσάς, προσεύχομαι για εσάς, μα πάνω απ' όλα σας θαυμάζω για τα όσα έχετε προσφέρει σε όλους μας, μέσα σε λίγους μόλις μήνες!
    Με όλη μου την αγάπη
    Πηνελόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Biki kai Ioanna eiste kai oi duo poli dunates kai aksiothaumastes! Mprabo gia ton xaraktira sas kai euxaristoume poli pou mas mathainete tosa polla thetika pragmata. Filia polla kai agkalitses!!! Efrosini+Antonis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σας πεθυμήσαμε, χαιρόμαστε πολύ να διαβάζουμε για τις σκέψεις σας, να μαθαίνουμε νέα σας και να ακούμε για τα χαμόγελα σας! Είστε πανέμορφες και ο μπαμπάς φοβερός κι αυτός.

    Θα τα πούμε σύντομα κι από κοντά!

    Δημήτρης Γλζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ετσι ακριβως ειναι Βικυ! και οταν οι γονεις θα αρχισουν να συνειδητοποιουν οτι τα παιδια τους ειναι ξεχωριστες προσωπικοτητες και οχι προεκταση των δικων τους αποθυμενων τοτε ισως καταφερουμε να δημιουργησουμε ισορροπημενους ενηλικες και ατομα με το θαρρος της γνωμης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή