Για την Ιωάννα


Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Η Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, (Spinal muscular atrophy, SMA) θεωρείται μία από τις πιο συχνές αιτίες βρεφικής θνησιμότητας οφειλόμενη σε γενετικούς παράγοντες. Η διαταραχή αυτή χαρακτηρίζεται από εκφυλισμό των πρόσθιων κεράτων των α-κινητικών νευρώνων του νωτιαίου μυελού και έχει ως αποτέλεσμα συμμετρική μυϊκή αδυναμία και την εκφύλιση των κινητικών μυών. Σπάνια στην εκδήλωση της νόσου εμπλέκονται άλλα όργανα ή άλλο τμήμα του νευρικού συστήματος.
Το 1993 πραγματοποιήθηκε μια διεθνή συνάντηση (International SMA Consortium) με σκοπό να καθορίσει τα διαγνωστικά κριτήρια της νόσου τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω:
 1. Σε όλες τις περιπτώσεις παρατηρείται αδυναμία. Η αδυναμία είναι συμμετρική κυρίως κετρομελική και συνοδεύεται από υποτονία.
 2. Παρατηρείται απονεύρωση η οποία επιβεβαιώνεται μετά από ηλεκτρομυογράφημα, βιοψία μυός και κλινικά κριτήρια
 3. Δεν πρέπει να υπάρχει συμμετοχή από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εκτός από τους κινητικούς νευρώνες του νωτιαίου μυελού), αρθρογρύπωση, αδυναμία προσώπου ή οφθαλμών. Τα παραπάνω θεωρούνται και κριτήρια αποκλεισμού. Ταυτόχρονα καθιερώθηκε η εξής ταξινόμηση των διαφόρων τύπων SMA :
  Τύπος Ηλικία Έναρξης Συμπτωμάτων Εξέλιξη
  0 Εμβρυϊκή ηλικία Μειωμένη εμβρυϊκή δραστηριότητα και ελάχιστη αυτόνομη αναπνευστική ικανότητα αμέσως μετά τη γέννηση, θάνατος από αναπνευστικές επιπλοκές
  I Κατά τη γέννηση ή πριν την ηλικία των 6 μηνών Δεν έχουν την ικανότητα να κάθονται ποτέ, θάνατος από αναπνευστικές επιπλοκές
  II Πριν τους 18 μήνες Στέκονται και βαδίζουν μόνο υποβοηθούμενοι
  III a Πριν την ηλικία των 3 ετών Έχουν την ικανότητα να βαδίζουν χωρίς βοήθεια
  III b Μετά την ηλικία των 3 ετών Έχουν την ικανότητα να βαδίζουν χωρίς βοήθεια
  IV Κατά την ενηλικίωση Πιθανή μέτριας μορφής μυϊκή αδυναμία

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ

Η SMA είναι ένα γενετικό μονογονιδιακό νόσημα που κληρονομείται με αυτοσωματικό υπολειπόμενο τρόπο δηλαδή για να εκδηλωθεί η νόσος θα πρέπει το παιδί να κληρονομήσει και από τους δύο του γονείς από ένα παθολογικό (μεταλλαγμένο) γονίδιο. Μελέτες αναφέρουν ότι 98% των περιπτώσεων φέρουν το παθολογικό γονίδιο από προηγούμενες γενιές καθώς η νόσος για να εκδηλωθεί θα πρέπει οι γονείς να είναι και δύο φορείς.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ

Η συχνότητα της νόσου στη λευκή φυλή είναι περίπου 1:8000. Με βάση αυτή τη συχνότητα οι φορείς υπολογίζονται σε 1:40. Στη Ελλάδα η SMA θεωρείται ότι αποτελεί το τρίτο πιο συχνό γενετικό νόσημα μετά την μεσογειακή αναιμία και την ινοκυστική ίνωση και αν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν επιδημιολογικές μελέτες.

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΝΟΣΗΜΑ

Στο 95% των περιπτώσεων το νόσημα οφείλεται σε ομόζυγη έλλειψη των εξωνίων 7 και/ή 8 του γονιδίου SMN1. Στην ίδια γενετική θέση υπάρχει και το αντίγραφο γονίδιο SMN2 που ενώ παρουσιάζει μεγάλη ομολογία με το SMN1 εν τούτοις άτομα που έχουν έλλειψη στα εξώνια 7 και 8 του SMN2 δεν εμφανίζουν τη νόσο. Παρόλα αυτά έχει βρεθεί, χωρίς να είναι κανόνας, ότι όπου υπάρχουν πολλά αντίγραφα γονιδίου SMN2 παρατηρείται ηπιότερη εξέλιξη της νόσου. Επίσης είναι δυνατόν εκτός από τα γονίδια SMN1 και SMN2 να ανιχνεύονται στους ασθενείς ελλείψεις και γειτονικών γονιδίων (NAIP, ) που αν και συνδέονται με βαρύτερη εκδήλωση της νόσου, όταν μεταλλάσσονται μόνο αυτά δεν δημιουργούν SMA.

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Η επιβεβαίωση της κλινικής διάγνωσης γίνεται στο 95% των περιπτώσεων με ανάλυση DNA όπου αναζητούνται ομόζυγες ελλείψεις των εξωνίων 7 και/ή 8 του γονιδίου SMN1. Σε περίπτωση ανίχνευσης ημιζυγώτη ασθενούς (φέρει ένα αντίγραφο SMN1 αντί για δύο) που δεν δείχνει την παραπάνω έλλειψη πρέπει να αναζητούνται σημειακές μεταλλάξεις στο γονίδιο SMN1. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις (1-2%) συνιστάται βιοψία μυός.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ

Η πρόληψη της νόσου γίνεται με τρεις τρόπους:
 1. με τον προγεννητικό έλεγχο με μελέτη χοριακής λάχνης (11η εβδομάδα) ή με μελέτη αμνιακού υγρού (17η εβδομάδα)
 2. με την προεμφυτευτική διάγνωση όπου ελέγχονται τα έμβρυα πριν την εμφύτευσή τους στη μήτρα της μητέρας
 3. με την ανίχνευση φορέων

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι σήμερα ο προγεννητικός έλεγχος και η προεμφυτευτική διάγνωση εφαρμόζεται μόνο σε οικογένειες με μεγάλο ρίσκο εμφάνισης της νόσου εξαιτίας προηγούμενου παιδιού στην οικογένεια. Στο γενικό πληθυσμό δεν ενδείκνυται εκτός εάν υπάρχουν ενδείξεις από τον έλεγχο φορέων.

Πηγή: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΧΩΡΕΜΕΙΟ

109 σχόλια:

 1. Καλο ταξίδι αγγελακι μου <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλο ταξιδι κοριτσακι...ευχομαι δυναμη κ κουραγιο στους υπεροχους γονεις σου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν υπάρχουν λόγια.............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΟΥΡΑΓΙΟ...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ιωαννα μικρούλα...του ξέφυγες του φθαρτού..σαν αγγελούδι τώρα
  να προσεχεις το μπαμπά και τη μαμά με τις φτερουγίτσες σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι Άγγελοι πηγαίνουν εκεί που πρέπει. Είμαι σίγουρος ότι τώρα τρέχει χαρούμενη σε ένα καταπράσινο λιβάδι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. καλό ταξείδι αγάπη μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. έφυγες όπως ήρθες... ένας άγγελος! καλό ταξίδι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. καλό ταξίδι αγάπη μου , να την θυμάστε πάντα δυνατή !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλό ταξίδι αγγελάκι ... Σήμερα σε γνώρισα , σήμερα σε αποχαιρετώ ... Κουράγιο στους γονείς , να ζήσουν αρκετά να την θυμούνται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. καλησπερα ! σημερα και εγω γνωρισα το μικρο αγγελουδακι σασ !!!!!!! κουραγιο ! καλο ταξιδι καρδουλα μου !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δεν ηξερα τι να πρωτογραψω....
  Πρωτιστως, καλο ταξιδι στο αγγελουδι!!!
  Οι αθωες ψυχουλες πανε στον παραδεισο..
  Κι απο κει και περα, καλη δυναμη στους γονεις....
  Μερικες φορες τα λογια ειναι περιττά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλό ταξίδι μικρό μου αγγελάκι!! Κουράγιο στους γονείς, δεν υπάρχουν λόγια..."Ανοίγω φωτα του σπιτιού μα σκοτεινα είναι παλι λειπει η ψυχη που του 'δινε τη λαμψη τη μεγαλη".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. καλο ταξιδι ψυχουλι μου...ποιος ξερει ισως και να μην σου αξιζε να δεις τα ασχημα του κοσμου και τελικα ηταν για καλο το μικρο σου ταξιδι...εισαι σιγουρα ομως μεγαλο "μαθημα" για ολους μας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Γενναίο μου πλάσμα, μας χάρισες το φως και την αγνότητα σου!
  Υπέροχοι γονείς, ακούραστοι φρουροί σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλο σου ταξιδι ψυχουλα μου!!!!!!!! Μακαρι απο εκει ψιλα να βλεπεις τους γονεις σου και να τους δινεις κουραγιο στην τοσο δυσκολη φαση που περνανε!!!!!! Τι να πω!Αν και μολις ειδα την ιστορια και αυτη τη μικρη ¨φατσουλα¨ συγκλονιστηκα!!!! Υπομονη και αρκετο κουραγιο στους γονεις γιατι φανταζομαι ποσο δυσκολο ειναι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Den mporo na grapso exo sigginithi para poli.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΙΩΑΝΝΟΥΛΑ!ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ!ΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΦΑΤΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΣΑΣ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΧΡΕΙΑΣΕΤΑΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Καλό ταξίδι όμορφε άγγελε...

  Να περνάς καλά εκεί πάνω και να χαμογελάς!!!!
  Και μην ξεχνάς τους γονείς σου !!! Να τους προσέχεις και να τους αγαπάς!!!

  Κουράγιο στους γονείς σου εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. καλο σου ταξιδι ομορφη νεραιδουλα!!!και πολυ δυναμη σαυτη την μανουλα και τον πατερουλη που πονανε πολυ...να ζησετε να την θυμαστε παντοτινα...και ειμαι σιγουρη πως ο θεουλης θα σας στηλει συντομα ενα υγιες αγγελακι,να γεμμισει και παλι η αγγαλια σας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. καλό ταξίδι ψυχούλα μου... νεράιδα στα όνειρά μας.... κουράγιο θαυμαστοί γονείς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΚΗ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. καλο ταξιδι αγγελε μου δεν εχω λογια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Καλο ταξιδι γλυκο μου αγγελουδι..........κουραγιο στους γονεις σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. καλο ταξιδι μικρε αγγελε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. πολλα συλυπητηρια στην μαμα και στον μπαμπα και κουραγιο ειστε πολοι γενεοι και θα ηθελα πολυ να σασ γνωρισω απο κοντα.καλο ταξιδι υπεροχο αγελουδι......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ !ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΛΕΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΞΟ ΚΟΙΤΑΓΜΑ...ΚΑΘΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ(ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. δεν εχω λογια παρα μονο δακρυα κ εναν κομπο στο λαιμο...σε παρακολουθουσα μεσα παο το μπλογκ μικρη μου...τωρα εγινες αγγελουδι να προστατευεις τη μανουλα κ το μπαμπα...βοηθησε τους να νιωσουν ευτυχισμενοι που σε ειχαν στην αγκαλια τους...ναα τους επισκεπτεσαι στα ονειρα τους...κ να τους δινεις κουραγιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΕΦΥΓΕ ΚΟΥΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΌΥΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Καλό κουράγιο στους γονείς. Να θυμάστε το κοριτσάκι σας που έφυγε για τον Παράδεισο τόσο σύντομα, αλλά μην χάσετε το κουράγιο σας. Προσπαθήστε για άλλο παιδάκι! Έχετε πολλή αγάπη να δώσετε και σας αξίζει να πάρετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. καλο ταξιδι αγγελε μου !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Καλό ταξίδι ψυχούλα μου.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. kalo taxidi, kai poly dynami kai koyragio stoys goneis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. ΠΕΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΙ... ΠΕΤΑ... ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ... ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΤΗ ΖΗΛΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ... ΔΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΧΑΡΑ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ... ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ Ο ΦΘΑΡΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ... ΕΣΥ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΗΚΕΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Καλο ταξιδι Ιωαννουλα ....Αγγελουδι ηρθες , αγγελουδι εφυγες ... Κουραγιο στους γονεις !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΟΜΟΡΦΟ ΜΩΡΑΚΙ... ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΟΘΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΥ. ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΠΟΤΕ. ΑΝ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΤΕΡΑΚΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Καλό ταξίδι καρδούλα μου. Είμαι σίγουρος ότι το μέρος που πήγες είναι μονό για αγγέλους σαν και εσένα!!! Και εσείς μαμά και μπαμπά μην το βάζετε κάτω αλλά μετά από πολλά χρόνια θα είστε όλοι μαζί και πάλι...!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. ti na pw oti k na pw den mporei na parei estw k gia ligo makria ton pono sas...lupamai para polu... o theos na sas exei kala na zhsete na th thumaste na pernete kouragio o enas apton allo k allo kako na mh sas vrei pote.kalo taksidi aggeloudi mou gluko na prosexeis ti mama k ton mpampa etsi opws prosexan k autoi esena

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Καλό Παράδεισο να έχεις αγγελουδάκι...Να προσέχεις τη μαμά και τον μπαμπά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. τα λόγια είναι περιττά....η προσευχή μου είναι μαζί σας...θέλει πολλή δύναμη που έκανες και εύχομαι ότι θα συνεχίσεις να κάνεις αγαπημένη Βίκυ....όσο για την Ιωάννα...τι να πω... Καλό σου ταξίδι άγγελε μου.. Να σαι καλά εκεί που θα πας ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ και να προσεύχεσαι για όλους εμάς εδώ κάτω!

  Σας ευχαριστώ γι'αυτά που μοιραστήκετε μαζί μας...πολύ βοηθητικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. καλό ταξίδι...
  τη γνώρισα τώρα που έφυγε....και η εικόνα που έχω μπροστά μου είναι ότι συνέχεια χαμογελούσε...έτσι να χαμογελάει για πάντα απο ψηλά και να προσέχει τη μαμά και τον μπαμπά της...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. den εχω λογια λυπαμαι πολυ...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Καλό ταξίδι αγγελούδι μου.........Πολλά συλλυπητήρια στην οικογένεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Καλό ταξίδι Ιωάννα!
  Καλή δύναμη στην οικογένεια και κουράγιο!

  Σοφία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. καλό σου ταξίδι Ιωάννα...
  Είσαι ένα αστέρι στον ουρανό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. kalhspera...oso kalh mporei na einai bebaia....hthela na pw gia arxh ena MEGALO sunxarhthria gia thn selida pou ftiaksate kai ena MPRAVO gia thn dunamh psuxhs pou exete!sas grafw giati exw biwsei kai gw to thanato enos mikrou aggelou kai kserw ti pernate...to mono pou exw na sumboulepsw einai na kseperasete gia akoma mia fora ton euto sas kai na skeyfteste pws to aggeloudi sas den thelei se kamia periptwsei na sas blepei na ponate kai poso mallon gia ekeinh!oplisthte loipon me osoi xara mporeite kai kante thn na xamogelaei kai ekeinh apo kei pou einai....kalh dunamh:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Καλό ταξίδι μικρούλα, και εσείς αγαπημένοι γονείς να έχετε δύναμη και κουράγιο για να αντέξετε την απώλεια του μωρού σας. Να ξέρετε ότι δεν είσαστε μόνοι σας η μικρούλα είναι και θα είναι εκεί δίπλα σας ΚΑΘΕ μέρα για πάντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΑΚΙ...
  ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ....ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΒΡΗΚΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΟΥΛΑ...ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!!ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Καλο σου ταξιδι μικρε μου αγγελε. Να προσεχεις τη μαμα και τον μπαμπα και να τους χαμογελας παντα στα ονειρα τους .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. διπλα στα αγγελακια θασαι το πιο ομορφο..
  να προσεχεις τη μαμα και το μπαμπα σου
  καλο ταξιδι μικρη Ιωαννα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Καλό ταξίδι γλυκό μας αγγελάκι!!! Σε αγαπήσαμε πολύ για το κουράγιο σου, το θάρρος σου, την δύναμη σου, μα πάνω απ όλα για το όμορφο χαμόγελο σου. Θα είσαι πάντα στη σκέψη μας και στις προσευχές μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙ .........................................ΜΑΡΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Έφυγες τόσο νωρίς . εκεί που είσαι τώρα με τόσους αγγέλους όλοι μαζί θα κοιτάτε από ψηλά δίνοντας την γλυκιά αύρα σας σε όλους όσους έμειναν πίσω .

  καλό ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων.

  Κυριακη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν τα συναισθήματα!
  Καλό σου ταξίδι ψυχούλα μου ...

  Μαρία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Λευτέρης-Ανθούλα Παπαντώνη4 Οκτωβρίου 2012 στις 11:23 μ.μ.

  Καλό ταξίδι αγγελούδι μου...........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Kαλο ταξιδι αγγελουδάκι, δινε κουράγιο στους γονεις σου απο εκει ψηλά,ωστε να μπορεσουν να αντεξουν την αποσταση μεταξυ σας ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΤΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ.ΠΗΓΕΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ Η ΓΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑ Η ΑΓΓΑΛΙΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. kalo taxidi aggelaki mas.kouragio stous goneis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. DEN YPARXOYN LOGIA GIA TOYS GONIS.KALO PARADISO MAZI ME ALLOYS AGELOYS,O PONOS KAI H APOLIA EINAI OXI APLA MEGALOS EINAI APERIGRAFTOS....EXASA KAI EGO TON ADERFO MOY POY LEGOTAN GIANIS KAI AYTOS....OTAN DIABASA THN DIKI SAS APOLIA TOY PSITHIRISA NA TIN EXEI AGALIA NA MHN NOITHI MONI TIS...........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. kalo taxidi kouragi stous goneis einai poli krima ke pali kouragia stous goneis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. καλη δυναμη στους γονεις!προσπαθησαμε με την εβιτα να πεταξουμε μπαλονια αλλα δε γινεται τιποτα γιατι δε φυσαει μαλλον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Καλό ταξίδι Αγγελάκι μου γλυκό, θα μας λείψεις πολύ-πολύ, όσο δεν φαντάζεσαι, θα μας λείψει το όμορφο μουτράκι σου, τα ματάκια σου, μα πάνω απ όλα το γλυκό χαμόγελο σου. Θα είσαι πάντα στο μυαλό και στις προσευχές μας. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας δίδαξες. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στους γονείς, κουράγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. τι να πω !ειναι κοντα στα αγγελουδακια , τοσα αγγελουδια που φυγανε νωρις .κοντα σας ειμαι με τη σκεψη μου γονεις της Ιωαννας μακαρι να ειστε δυνατοι ο ενας για τον αλλο !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ.ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΤΗς ΠΑΝΑΓΙΑς ΜΑς.ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥς ΓΟΝΕΙς ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟΥς ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥς.ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Κουράγιο στην οικογένεια. Καλο ταξίδι στο μικρό αγγελούδι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. GLYKO MOU AGGELOUDH KALO SOU TAKSIDI FOTINO MOU ASTERAKI NA XAMOGELAS KAI NA DHNIS DHNAMH KAI KOURAGIO STOUS AGAPHMENOUS SOU GONEIS. SE PARAKALO EKEI POU EISAI NA PAIZHS ME STON LATREMENO MOU GIORGO , MOU LIPH POLU. KALO TAKSIDI GLIKA MOU AGGELOUDIA......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΜΩΡΑΚΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ. Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΠΗΡΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΙΚΡΕ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΕ... ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. ΜΑΚΑΡΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΝΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΧΑΡΑ.. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ....
  ΣΤΕΛΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Δεν μπορώ να βγάλω απο το μυαλό μου , την πανέμορφη φατσούλα σου !!!! Γλυκό μου κοριτσάκι !!!!!!!!!!!!!
  Δεν μπορώ να μην θαυμάσω τους γονείς σου , για την απίστευτη δύναμη τους!!!!!!!!

  Καλό κουράγιο !!!!!!! Να προσέχεις κοριτσάκι , εκει ψηλά .....

  Ειλικρινά , δεν εχω λόγια ...............

  Μια μαμά...........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Αχ! Γλυκιά, μικρή, πανέμορφη Ιωάννα ...
  Γιατί?
  Αυτό αναρωτιόμαστε όσοι διαβάζουμε το blog σου. Στην ατυχία σου στάθηκες τυχερή σε ένα πράγμα: είχες την πιο καλή μαμά και τον πιο καλό μπαμπά του κόσμου.
  Γονείς της Ιωάννας, δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την λύπη μου.
  Σας ευχαριστώ για το μεγαλείο της ψυχής σας, που μέσα από τον αβάσταχτο πόνο σας, βρήκατε το κουράγιο να ενημερώσετε όλους εμάς που είμαστε γονείς.
  Το παιδί σας τώρα είναι ένας Αγγελος. Σας εύχομαι κουράγιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Αφού εγώ κλαίω συνέχεια απο εκείνη τη μέρα εσεις πως να νιώθετε.Εχω μια μπέμπα τη Μελίνα μου γενήθηκε 2 Δεκεμβρίου λίγες μέρες διαφορα με την Ιωάννα μας.Δεν θα την ξεχάσω ποτέ θα ανάβω πάντα ένα κεράκι για την ψυχούλα της κάθε χρόνο στα γενεθλια της.Κουράγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Τα δάκρυά μας δεν θα αρκέσουν ποτέ...
  Είμαι και γω μαμά και αυτός ο αγώνας ζωής με έχει συγγινίσει ολόψυχα. Η Ιωάννα είναι μάθημα ζωής για όλους μας. Καλό ταξίδι να έχεις αγγελάκι μου και δύναμη στους γονείς σου που έχουν τόσο κουράγιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. εναι τραγικο να φευγει μια ψυχη τοσο μικρη που το περασμα της στο συμπαν ηταν τοσο συντομο ολοι εμεις οι γονεις αγωνιουμε καθε μερα για τα παιδια μας γι αυτο πρεπει να παιρνουμε κουραγιο και δυναμη απο εσας και την μικρη ιωννα οπου και να ειναι και σιγουρα ειναι κοντα ευχομαι δεν ξερω τι να ευχηθω δυναμη κουραγιο ελπιδα ολες τις ευχες του κοσμου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ!!!!
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ.
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Kαλό ταξίδι γλυκό μου κοριτσάκι!! Ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στους γονείς....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. αν δεν εχεις γινει γονιος,δεν μπορεις να καταλαβεις τον πονο που βιωνουν ολοι αυτοι οι γονεις που ζουν κατι τοσο τραγικο.ηταν πανεμορφη η ΙΩΑΝΝΑ σας..ευχομαι να κανετε μια μπουμπου να σας μετριασει τον πονο που εχετε.λυπαμαι πραγματικα.καλη δυναμη απο ολους μας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΦΟΑΒΑΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Τι μπορεί να πει κανείς για όλα αυτά , πραγματικά ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς που δεν παραδόθηκαν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Εύχομαι και ελπίζω ότι αυτός ο πανέμορφος άγγελος είναι πολύ καλά εκεί που είναι. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα σήμερα στις εγκυμοσύνες….. Όπως λέω και εγώ τα ζευγάρια που κάνουν οικογένεια και όλα πάνε καλά από την αρχή μέχρι το τέλος είναι πάρα πολύ τυχερά!!!!Μακάρι τα πράγματα να πήγαιναν σε όλους καλά και να μην ζούσαν οι άνθρωποι τόσο μεγάλο πονο ….οσο αυτός ! !!!Όσο για τους γονείς αυτό που μπορώ να του πω για παρηγοριά είναι αυτό που σκέπτομαι και εγώ κάθε βράδυ για το δικό μου άγγλο πως για αυτό που είχε αυτήν την αδυναμία ίσως να είναι καλύτερος εκείνος ο κόσμος από αυτόν που ζούμε εμείς σήμερα!!!ΥΠΟΜΟΝΗ…….ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΤΕ Ο ΕΝΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Μικρούλα μου, έζησες λίγο αλλά μέσα σε τόση αγάπη. Οι καλοί γονείς σου έχουν πολλή αγάπη, μακάρι να την εκδηλώνουν ο ένας στον άλλο και -γιατί όχι;- να την δώσουν και σε άλλο παιδάκι... Κέρδισες την αιώνια ζωή στην αγκαλιά του Θεού. Να μας θυμάσαι και να εύχεσαι για μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΙΩΑΝΝΑ. ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.ΠΕΘΑΝΕ 12 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΣΟ.......... :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. μα που ειναι ο θεος να βοηθησει αυτα τα αγγελουδια....κ αφηνει ατιμωρητα ολα τα κοπροσκυλα....που το μονο πραμα που ξερουν να κανουν ειναι να τρωνε να τρωνε να τρωνε....υγεια κ κουραγιο στους ατυχους γονεις κ να θυμουνται τα παιδακια τους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. DEN EXW LOGIA ...MERIKES FORES EINAI PRAGMATIKA PERITA ..O UEOS NA DWSEI DYNAMH STOYS ATYXOYS GONEIS ...NA ANTYEJOYN TETOIO BAROS...ALLO ENA OMORFO AGGELAKI MAS KOITAEI APO PLILA ...EYTYXOS DIPLA STO UEO KAI TWRA PIA TELEIOS KALA..XWRIS PROBLHMATA ..AS PAROYN KOYRAGIO AP AYTO OI GONEIS ..
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. ανατριχιασα...καλο ταξιδι μικρο μας αγγελουδι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. kalo ta3idi mikroula m sulipitiria stous goneis na exete panta dunamh mhn t vazete katw o theos hthele thn ioanna mazi tgiayto thn pire tha einai o filoakas aggelos sas .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. καλο ταξιδι μικρε μου αγγελε! κουραγιο στους γονεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ!!ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ ΣΤΟ ΜΠΕΜΠΗ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ SMA 1. ΕΧΩ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ !!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΟΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γειά σου,

   Είμαι η Βίκυ, είδα το σχόλιο σου και κατά αρχην θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Ξέρω πολύ καλά πως αυτές οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για την οικογενειά σας. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο σε όλους σας. Αν χρειαστείτε κατι θα χαιρόμουν πολύ αν επικοινωνούσατε μαζί μου, μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό εμαιλ στο : ioannaxanthos@gmail.com.

   Να είστε καλα

   Βίκυ

   Διαγραφή
 90. Καλό σου ταξίδι μικρό νεραιδακι....κουράγιο στη μανούλα και τον μπαμπα σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Δεν υπαρχουν λογια...Ας αναπαυθει η ψυχουλα σου αγγελακι μου ...καλο παραδεισο κουραγιο στους γονεις....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. Καλό ταξίδι αγγελούδι , να προσέχεις τους δικούς σου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. καλό ταξιδι μικρούλα ιωαννα ο θεος σίγουρα σε κρατα στηναγκαλια του !!!! στους γονεις ένα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ !!!! καλό κουραγιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. polu gluko plasmataki! kalo paradeiso n exei! k s esas kalo kouragio!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. Καλο ταξιδι Ιωαννα μου να προσεχεις τους δικους απο κει πανω αγγελε μου και ριξε και τις φτερουγιτσες σου στον δικο μου αγγελο που ειχε την δικια σου τυχη...απλα ειναι ακομη εδω...στην αγκαλια μου....χωρις να ξερω για ποσο ακομη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Είμαι σίγουρη οτι το κοριτσάκι σας ήξερε πόσο τυχερό ήταν που σας είχε για γονείς...δεν μπορώ να σας πω κουράγιο απλα να θυμάστε οτι η μικρή σας θα είναι το πιο όμορφο αγγελούδι και πάντα θα είναι δίπλα σας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. εχω κλαψει πολυ με αυτο που σας συνεβη ευχομαι πραγματικα μεσα απο την καρδια μου να βρειτε το κουραγιο να το ξεπερασετε.λυπαμαι για την νεραιδουλα σας που δεν ειναι κοντα σας ειμαι σιγουρη πως απο εκει που ειναι θα σας καμαρωνει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Δυστυχώς δεν υπάρχουν λόγια καταλαβαίνω τους γονείς , περάσαμε το ίδιο πριν 2 μήνες ο πόνος μας είναι αβασταχτος. Απίστευτο αυτό που μας συνέβη δυστυχώς δεν αντέχετε απλά συνεχίζουμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή