Για την Ιωάννα


2 Ιουλ 2012

Ακόμη ένα παραμύθι

Γειά σας και πάλι! Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Εγώ είμαι καλά, εχώ κάποιες μέρες που δεν είμαι και πολύ καλα αλλά νομίζω αυτό ισχύει για όλους μας! Αυτή η εβδομάδα που πέρασε ήταν καταπληκτική. Έχει έρθει η γιαγιά μου και παίζουμε τόσο ωραία μαζί. Και το καλύτερο όλων η μαμά μου μου αγόρασε αυτοκίνητο για τα γενέθλιά μου. Έγινα 7 μηνών!!! Το αυτοκίνητο μου έπρεπε να είχε φτάσει το Σάββατο αλλά η μεταφορική αποφάσισε να το φέρει τη Δευτέρα, οπότε θα σας δείξω φωτογραφίες τη Τρίτη όταν πάμε μια βόλτα.

Έχω τόσα πολλά να σας πω, ελπίζω να μη σας κουράσω και πάρα πολύ. Σήμερα ήθελα να σας πώ πρώτα απο όλα ένα ακόμα παραμύθι που μου έχει πει η μαμά μου. Μου είπε οτι το άκουσε να το λέει ένα αγόρι που είναι πιο μεγάλο απο εμένα αλλά έχουμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Το λένε Στέλιο και η μαμά μου λέει πως μάλλον θα τον έχετε ακούσει και εσείς. Τώρα είναι γιατρός. Λοιπόν το παραμύθι πάει κάπως έτσι:

"Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια καλή γιαγιούλα που είχε δυο κουβάδες και κάθε μέρα πήγαινε στη βρύση να φέρει νερό στο σπίτι της. Ο ένας κουβάς όμως είχε μια τρύπα και έτσι πάντα όταν έφτανε στο σπίτι αυτός ο κουβάς ήταν μισοάδειος. Ο άλλος κουβάς ήταν τόσο περήφανος όταν γύριζαν στο σπίτι, όμως ο καημένουλής κουβάς με τη τρυπούλα ήταν πάντα στεναχωρημένος όταν γυρνούσαν σπίτι γιατί το μισό νερό έπεφτε στη διαδρομή. Έτσι μια μέρα αποφάσισε να μιλήσει στη καλή γιαγιούλα. Της είπε λοιπόν που αισθάνεται πάρα πολύ άσχημα που κάθε φορά όταν φτάνει στο σπίτι υπάρχει μόνο το μισό νερό μέσα. Η γιαγιά όμως του απάντησε "Έχεις παρατηρήσει στο τραπέζι του σπιτιού μου που πάντα έχω φρέσκα και όμορφα λουλούδια, αν προσέξεις τη διαδρομή που κάνουμε καθημερινά έχει τόσα πολλά λουλούδια και αυτό γιατί εσύ τα ποτίζεις. Αν δεν υπήρχες εσύ εγώ δεν θα είχα αυτά τα όμορφα λουλούδια στο τραπέζι μου καθημερινά. Ο κουβαδάκος με τη τρυπούλα αισθάνθηκε τόσο όμορφα με αυτό που του είπε η γιαγιούλα και έτσι περήφανος πια κάθε μερα στεκόταν δίπλα στον άλλο κουβά χωρίς να αισθάνεται άσχημα για τη διαφορετικότητά του."

Η μαμά μου μου λέει πως κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος και θα πρέπει να σεβόμαστε το κάθε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Δεν θα πρέπει να κρίνουμε τους ανθρωπους από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους αλλά από το χαρακτήρα τους.  Η μαμά μου θεωρεί πολύ σημαντικό να μπορείς να δεις τους ανθρώπους χωρίς να κολλάς σε πράγματα όπως αν κάποιος έιναι όρθιος ή κάθεται σε ένα καρότσακι. Μου είπε πως ποτέ δε πρέπει να προσδίδω ιδιότητες τους ανθρώπους γιατί οι άνθρωποι δεν "είναι" αλλά "κάνουν"!

Εγώ περιμένω να έρθει το αμαξάκι μου να πάμε καμία βολτίτσα, παίζω με τους φίλους μας, διαβάζω βιβλία  και φυσικά μαθαίνω καινούριες λέξεις....

Να είστε όλοι καλά και να χομογελάτε συνέχεια!


Η μαμά μου λέει πως απο τότε που έχει έρθει η γιαγιά μου έχω υποστεί πλύση εγκεφάλου και το μόνο που λέω είναι γιαγιά. Οι μεγάλοι λένε μερικές φορές περίεργα πράγματα. Άκου πλύση εγκεφάλου, μπορείς να πλύνεις τον εγκεφαλο βρε παιδιά; 


Μαμά αχί σημαίνει Μίκυ!


Είμαι μεγάλη μουσικός τελικά :)!

Χμμμμ πολύ ενδιαφέρον!
Εδώ παίζω με τη φίλη μου τη Λένια... Είναι καλή μου φίλη και την αγαπάω, δε πάω εύκολα σε άλλες αγκαλιές εκτός από της μαμάς, είμαι πολύ επιλεκτική ;)

Με τόσα πράγματα που κάνω όλη μέρα ξεθεώθηκα και έτσι έριξα έναν υπνάκο

20 σχόλια:

  1. Ιωαννούλα μου, σου στέλνω ένα μεγάλο, ρουφηχτό φιλί!!!! Είσαι πανέμορφη!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωάννα μου,περιμένω με ανυπομονυσία να δω τις φωτογραφίες με το αυτοκινητάκι .ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ....ΑΧ αυτές οι μεταφορικές...Θα ήθελα ακόμη να σου πούμε πως η μαμά σου είναι καταπληκτικός άνθρωπος ,και πόσο δίκαιο έχει σε όσα λέει.Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν όλοι σκεφτόμασταν κάπως έτσι..Σε έχουμε μέσα στην καρδούλα μας .Φιλάκια πολλά .
    ΕΥΗ-ΖΩΗ-ΑΓΓΕΛΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ σε αγαπάω Ιωάννα μου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα φιλεναδίτσα μου η μαμά για μια ακόμη φορά σου είπε μια πολύ σοφή ιστορία!!! Και το πιο ωραίο είναι ότι τις μοιράζεται κα μαζί μας.Λοιπόν "καλοτάξιδο" γλυκούλα μου το αυτοκίνητο. Ανυπομονώ να δω φώτο. Γλυκούλα μου καλή σου μέρα... Να είσια πάντα καλά, έχεις την αγάπη και τα φιλιά από όλα τα ανήψάκια μου που σ αγάπησαν τόσο πολύ, και οι προσευχές μου να σ ακολουθούν πάντα εσένα και την οικογένεια σου. Πολλά πολλά φιλάκια γλυκούλα μου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ .ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ. ΠΑΝΤΑ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. zouzounitsa mou glykia poso poly thelw na se zoyzoynepsw.....s'agapw poly poly!!!!!!filakia polla!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιωάννα είσαι το πιο γλυκό παπαγαλάκι- μαγνητοφωνακι που μιμείται τους γύρω του και κάνει εξαιρέσεις για τη γιαγιά! Σε φιλώ πολύ στα όμορφα μαγουλάκια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα σας, Ιωαννα δεν βλεπω την ωρα να γυρισω στο σπιτι να πω το παραμυθακι στο δικο μου το κοριτσακι. Η μαμα σου παντα μας μεταδιδει δυναμη και κουραγιο, να ειναι παντα καλα και να φροντιζει οχι μονο εσενα αλλα και ολους εμας που την χρειαζομαστε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι γλυκια φωνουλα που εχεις! Αντε συντομα να πεις μαμα και μπαμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Ιωαννίτσα όμορφη!!!Πόσο πολύ χάρηκα που διαβάζω ξανά τα νέα σου.
    Πρέπει να πέρασες πολύ όμορφα με τη γιαγιά σου, θα περιμένω να μας δείξεις φωτογραφίες.Καλοτάξιδο το αυτοκίνητο σου, να προσέχεις στην οδήγηση!!
    Πολύ όμορφο το παραμύθι της μαμάς σου, κρύβει μέσα του τόσες αλήθειες. Σημασία έχει τι δίνεις στους ανθρώπους γύρω σου, τι κάνεις για να τους βλέπεις ευτυχισμένους.
    Να σου πω ένα μικρό μυστικό, από τότε που "γνωριστήκαμε" έχεις γεμίσει τη ζωή μου χαμόγελα.Μπορεί να μην καταφέρουμε να συναντηθούμε από κοντά αλλά είναι σαν να είμαστε φίλες κολλητές που λέμε εμείς οι μεγάλοι.
    Είσαι τόσο μικρούλα αλλά μου έχεις χαρίσει τόσα μεγάλα και έντονα συναισθήματα.
    Πολύ τυχερή η φίλη σου η Λένια που σε κρατάει στην αγκαλιά της, να της δώσεις και από εμάς πολλά χαιρετίσματα.
    Πολλά φιλιά και στη γλυκιά μανούλα σου και να της ζητήσεις να σε αφήνει να μας γράφεις πιο συχνά.
    Καλά να περνάς ομορφένια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοριτσακι μου ομορφο τι ωραια πραγματα που μας διηγηθηκες και σημερα οπως παντα αλλωστε!!Η μαμα σου εχει πολυ δικιο τους ανθρωπους που εχουμε διπλα μας τους αγαπαμε οχι απο την εξωτερικη τους εμφανιση αλλα απο την ομορφια της ψυχης τους, απο την καλοσυνη τους και απο την καθαροτητα των ματιων τους και τα ματια Ιωαννα μου δειχνουν πολλα καρδουλα μου.Ποσο τυχεροι ειμαστε οσοι σε γνωρισαμε Ιωαννα μας κανεις καθε μερα και καλυτερους...
    Καλοταξιδο το αμαξακι και να οδηγεις με προσοχη!!Ελπιζω να καταφερουμε να μιλησουμε και ζωντανα γιατι οι φιλοι σου με εχουν ζαλισει ποτε θα σε δουνε!Θα παρω τωρα τηλεφωνο τον Κωνσταντινο να του πω τα νεα σου(γιατι δεν ειναι εδω ειναι στην Χαλκιδικη στην γιαγια του) και ειμαι σιγουρη οτι θα χαρει πολυ..η Δαναη ειναι διπλα μου και σου στελνει φιλακια!!
    Να περνας υπεροχα και να δωσεις χαιρετισματα στην μαμα στον μπαμπα στην γιαγια και στην Λενια την φιλη σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ,,,ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!
    ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ....ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΣΟΦΕΡΙΝΑ!!!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πω πω μου φαινεται θα γινεις μεγαλη γλωσσου εσυ φατσουλα μου όμορφη... τι όμορφο παραμυθακι θα το πω στο αγορακι μου κ γω. πολυ σημαντικη αξία από τις πρωτες που θα φροντισω να μεταλαμπαδευσω στο παιδακι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γειά σου Ιωάννα μου!!Κούκλα μου!!Ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ για το όμορφο παραμύθι κ που το μοιράστηκες μαζί μας!!Σ΄αγαπώ πολύ!!

    Βάσω-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ιωάννα και μαμά της Ιωάννας διαβάζω το μπλογκ σας σχεδόν από την αρχή...και οφείλω να ομολογήσω ότι μου αρέσουν πολύ τα παραμύθια που μοιράζεστε μαζί μας. Σας εύχομαι η ζωή σας να είναι παραμυθένια και όπως όλα τα παραμύθια να έχει ευτυχισμένο τέλος...ξέρετε "και ζήσαν αυτοί καλά και εσείς καλύτερα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψυχουλα μου καλή, εισαι τόσο όμορφη και γλυκιά!Το παραμυθακι που σου είπε η μαμα μου αρεσε πολύ και θα το πώ το πρωί και στα δικα μου παιδακια!Ιωαννιτσα εισαι στη σκέψη μου και στις προσευχές μου!!Φιλάκια στα μπρατσάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σήμερα έμαθα για την Ιωάννα και τους γονείς της μέσω του enikos.gr. Πραγματικά 1000000 μπράβο στους γονείς της Ιωάννας που έκαναν αυτό to blog και που τόσο θετικά βλέπουν τα πράγματα, είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας! Μπράβο και στην Ιωάννα που μας δίνει το μήνυμα ότι τίποτα δεν χάνεται, ότι η ζωή είναι πολύτιμη όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι και ότι αξίζει να ζούμε κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία! Ότι και αν γίνει, η Ιωάννα και οι γονείς της θα έχουν χαρεί όλες τις μέρες της κοινής τους ζωής που εύχομαι να είναι πολλές πολλές πολλές πολλές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είστε τέλειοι όλοι συγχαρητηρια!!!!!!!!να χαιρεσται την μικρουλα σας.....Μπράβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΧΙΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ!
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
    ΕΝΑΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βασίλης Βενιζέλος13 Ιουλίου 2012 στις 5:19 π.μ.

    Ιωάννα, καλή σου μέρα! Από εδώ και μπρος θα έχω το όμορφο προσωπάκι σου πάντα στο μυαλό μου για να γεμίζω από αισιοδοξία, χαρά και δύναμη! Να μου φιλήσεις τους υπέροχους γονείς σου και εγώ σου χαρίζω την πιο μεγάλη μου αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή