Για την Ιωάννα


10 Σεπ 2012

Αγάπη

Γειά σας φίλοι μου! Πως είστε;Έγω είμαι καλά και περνάω ακόμα καλύτερα. Εσείς πως περνάτε; Εγώ πιστεύω πάντως πως αν έχεις ανθρώπους που σ'αγαπούν και τους αγαπάς γύρω σου δεν υπάρχει περίπτωση να μη περνάς καλα...

Η αλήθεια είναι πως αυτό μου το έμαθε η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Μου 'χουν πεί πως εξαιτίας μου έμαθαν τι πάει να πει ν'αγαπάς έναν άνθρωπο πραγματικά. Επίσης η μαμά μου λέει πως όταν σ'αγαπάει κάποιος βαθιά και πολύ, σου δίνει δύναμη, αλλά όταν αγαπάς εσύ κάποιον, αυτό σου δίνει θάρρος.

Η αγάπη που εισπράττουμε καθημερινά είναι τόσο μεγάλη που η μαμά μου καμία φορά συγκινείται (είναι λίγο ευαίσθητη). Γίνεσαι τόσο πιο δυνατός. Θα ήθελα λοιπόν σήμερα να σας μιλησω για δύο πράγματα. Κατ'αρχήν για μια φίλη μου στην Ελλάδα που έκανε μια κίνηση που μας συγκίνησε πάρα πολύ. Η φίλη μας η Βαρβάρα λοιπόν έχει ένα κοριτσάκι τη Μαρκέλλα που θα βαφτιστεί σύντομα, και για να βοηθήσουν λοιπόν τα κορίτσια στην αποστολή μας αποφάσισαν να γράψουν για μένα στο πανέμορφο προσκλητήριο τους. Τη Βαρβάρα δε τη ξέρουμε απο κοντά αλλά αυτό μας έκανε να αισθανθούμε τόσο όμορφα. Θα σας δείξω και το προσκλητήριο που είναι τόσο όμορφο! Σας ευχαριστούμε τόοοοσο πολύ!






Δεύτερον ήθελα να σας δείξω και κάτι άλλο που μας συγκίνησε πολύ. Η φίλη μου η Λένια, που είναι και η καλύτερη μου φίλη, έγραψε κάτι για μένα. Η μαμά μου το διαβάζει και το ξαναδιαβάζει συνέχεια, οπότε σκέφτηκα πως θα πρέπει να το διαβάσετε και εσείς. Η αγάπη που μας δείχνει η φίλη μου η Λένια μας κάνει όλους πραγματικά πιο δυνατούς και καλύτερους ανθρώπους!


Είδα την Ιωάννα όταν ήταν λίγων ωρών. Ήταν το πρώτο μωρό κοριτσάκι που είχα δει νεογέννητο και είναι το πιο όμορφο μωρό που έχω δεί :). Τη γνώρισα από κοντά όταν ήταν λίγων ημερών και εξακολουθώ να τη γνωρίζω ακόμη.

Δε θα μιλήσω για την εξυπνάδα της, αλλά θα μιλήσω για το βλέμμα της που με κάνει να παραληρώ και να θέλω να την κάνω να χαμογελάει κάνοντας ό,τι πιο χαζό μπορεί να φανταστεί κανείς. Και ενώ είμαι με όλα τα μωρά έτσι, με την Ιωάννα συνέβη ότι δε ντρεπόμουν να κάνω τα ίδια και μπροστά στους γονείς της, είτε πρόκειται για περίεργες γκριμάτσες, ψαράκια, φούσκες, χοροπηδηχτά και όλα τα συναφή, είτε πρόκειται για τραγούδια και περίεργες εκφράσεις. Γιατί δεν κληρονομούν μόνο τα παιδιά από τους γονείς, και οι γονείς αναπλάθουν την προσωπικότητά τους και παίρνουν κάτι από την αθωότητα του παιδιού τους, όχι όλοι βέβαια.

Έχω κερδίσει τόσα πολλά από τη συναναστροφή μου με την Ιωάννα. Μ'έχει κάνει πιο δυνατή και όχι επειδή βλέπω κάτι αρνητικό γύρω μου. Γύρω μου βλέπω κάτι πολύ θετικό, την οικογένεια, την αγάπη, τη φιλία, το μάζεμα γύρω από το τραπέζι, ειλικρίνεια και ανθρωπιά, και οι έννοιες παίρνουν σάρκα και οστά και μετουσιώνονται σε κάτι αληθινό και ανεπανάληπτο και πέρα για πέρα αντιυλικό.

Ξαναείμαι ο άνθρωπος που ήμουν, που με έχασα όταν μετακόμισα Αμερική, ο άνθρωπος που κάνει πλάκα και που γελάει και είμαι ευτυχισμένη. Είμαι ευτυχισμένη όταν είμαι δίπλα στην Ιωάννα, όταν διαβάζω και τη σκέφτομαι και σχεδιάζω το όνομά της στις σημειώσεις μου, όταν σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για να την κάνω χαρούμενη, όταν παίρνω δύναμη από αυτήν πριν από κάποια σημαντική παρουσίαση. Η ζωή δε θέλει ανθρώπους μίζερους, και η Ιωάννα δεν είναι μίζερη. Γελάει με το παραμικρό, χωρίς να είναι χαζοχαρούμενη, γελάει όταν με βλέπει να έρχομαι, γελάει όταν χοροπηδάω σαν τρελή, γελάει όταν κάνω φούσκες (είμαι σίγουρη ότι θέλει και να την πιάσει, αλλά δεν είναι σωστό...). Γελάει όταν της κάνω νιάου νιάου βρε γατούλα με τη ροζ μυτούλα, όταν κάνω ότι τρομάζει, όταν παίζω με τις τσίχλες, όταν της διαβάζω περιοδικό, όταν βλέπει τις ζωγραφιές της μαμάς της (κάποιες από αυτές τουλάχιστον). Γελάει με τη θεία της τη Γιώτα που κι αυτή κάνει αστεία με το πρόσωπό της, με το πασιουρτούα του θείου Παναγιώτη, με τον μπαμπά της που της μαθαίνει να μιλάει στο κινητό τηλέφωνο. Και αισθάνομαι δυνατή, γιατί ξέρω μέσα μου και νιώθω ότι τα προβλήματα στη ζωή, υγείας, επαγγελματικά, οικονομικά, συναισθηματικά είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα μας χτυπήσουν την πόρτα, αλλά αν είμαστε αληθινοί μ'εμάς και τους γύρω μας, όλα θα βρούν το δρόμο τους. Εξάλλου, η ζωή είναι πολύ μικρή για να κλαιγόμαστε και να μην τη ζούμε. Και η Ιωάννα τη ζεί. Και αυτό πρέπει να κάνει και ο καθένας μας.


Λένια


Μίκυ σε παρακαλώ άσε τη Μίνυ ήσυχη να παίξουμε, πολύ καταπιεστικός έχεις γίνει τελευταίως!

Νομίζω οτι αυτό το μαλλί δε μου πάει καθόλου

Τώρα καλύτερα...αχ πόσο γλυκούλα είμαι :)

Της μαμάς μου της αρέσει τόσο πολύ να της δίνω φιλάκια...


Φιλιά πολλά σε όλους!


13 σχόλια:

  1. Μικρή μου Ιωάννα,

    αν και τόσο μικρή, δίνεις σε όλους μας πολύτιμα μαθήματα και μας γεμίζεις χαμόγελα και όμορφα συναισθήματα τρυφερότητας και αγάπης..
    Προκαλείς αγάπη παντού γύρω σου και είμαι σίγουρη πως αυτό το εισπράττεις και το νοιώθεις..
    Ξέρεις, αυτό οφείλεται στο ότι είσαι τόσο αληθινή και αυτό είναι τόσο σπάνιο στις μέρες μας..

    Πάντοτε έλεγα, από όταν ήμουν πάρα πολύ μικρούλα, ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην αγάπη! Ή μάλλον πιο σωστά, τότε το έλεγα κάπως έτσι: ''Πλέπει να έχουμε εμπιθτοθύνη θτην αγάπη!!!!!!!!'' :-)
    Εκείνη θα μας δείξει το δρόμο , εκείνη θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα και τις δυσκολίες..

    Σου στέλνω μία μεγάλη αγκαλιά γεμάτη αγάπη αγγελένια μου Ιωαννούλα!!
    Να μου φιλήσεις τη μαμά και το μπαμπά!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ροδακινάκι μου γλυκό, αυτά είναι ίσως τα ωραιότερα λογάκια που έχεις μοιραστεί μαζί μας και σε ευχαριστούμε πολύ. Όταν σ'αγαπάει κάποιος βαθιά και πολύ, σου δίνει δύναμη, αλλά όταν αγαπάς εσύ κάποιον, αυτό σου δίνει θάρρος. Αυτό που λέει η μαμά σου είναι από τις μεγαλύτερες αλήθειες. Εύχομαι ολόψυχα η αγάπη που σου δίνουμε νοερά να σε γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία και η αγάπη που εσύ δίνεις στους γονείς σου και τους φίλους σου να δυναμώνει όλους μας!!! Σε φιλώ γλυκά παιδί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Ομορφένια μου!!

    Μια ακόμα ωραία μέρα ξεκινάει και εσύ την κάνεις ακόμα ομορφότερη με όσα μας γράφεις..
    Αγάπη θα μποούσε άνετα να είναι το δεύτερο σου όνομα, μας γεμίζεις με τόσα όμορφα συναισθήματα κάθα φορά που σε διαβάζω.
    Μπορεί να μην σε έχω δει από κοντά όπως η φίλη σου η Λένια αλλά νιώθω και εγώ οσα νιώθει και η φίλη σου.
    Σε αγαπάω και ας μην σε έχω δει ποτέ από κοντά.
    Νιώθω τη ζεστασιά σου όταν βλέπω τις φωτογραφίες σου και ας μην σε έχω πάρει ποτέ αγκαλιά.
    Ξεχνάω τις δυσκολίες όταν βλέπω το χαμόγελο σου και ας είσαι χιλιόμετρα μακριά.
    Μπορεί να μην γνωριζόμαστε με τη μαμά και τον μπαμπά σου αλλά είναι σαν να σας ξέρω χρόνια.
    Δεν μου αρέσει πολύ να περνάω την ώρα μου στον υπολογιστή αλλά ευχαριστώ την τεχνολογία που σε έβαλε στη ζωή μου.
    Συνέχισε να μας στέλνεις φωτογραφίες σου, γεμίζεις τη ζωή μου ηρεμία και χαρά.
    Δώσε πολλά φιλιά σε όσους σε κάνουν ευτυχισμένη και ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ!!!
    Σε αγαπάω πολύ, αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουκλάκι μου μας δίνεις πάρα πάρα πολύ δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα γλυκοπαραμυθενια!!Τι να πω και εγω..τα ειπαν ολα η φιλη σου που σε συμπεριελαβε στο προσκλητηριο της βαφτισης της..τα ειπε η λενια με την ωραια επιστολη της...τα ειπε η πιτσα οσα αισθανομαστε για σενα!!!Χαιρομαι που μαθαινω νεα σου καθε φορα!!Ειλικρινα σου γραφω και εχω συγκινηθει τοσο πολυ που εχουν γεμισει τα ματια μου απο δακρυα...δακρυα χαρας που υπαρχεις...που υπαρχετε ολη η οικογενεια σου,η μαμα σου,ο μπαμπας σου αλλα κυριως ΕΣΥ κοριτσακι μου γλυκο...Λυπαμαι μονο που δεν ειμαστε κοντα..θελω τοσο να σε κανω μια μεγαληηη αγκαλια!!!Σας ευχαριστω Ιωαννα και Βικυ και Σπυρο για ολα!!Σας αγαπαμε πολυ και ας μην γνωριζομαστε απο κοντα!!!Τονια-Βασιλης-Κωνσταντινος και Δαναη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Ιωάννα! Πολλά φιλιά από τον Παναγιώτη και τη Μαρία-Μαρκέλλα από τη Θεσσαλονίκη! Είσαι σκέτη γλύκα και σ'αγαπάμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. GIASOU IOANNA EFXOME NA ISE KALLA TO IDIO KAI I MAMA KAIO MPAMPAKA SOY FILAKIA POLA APO MARIANNE KAI TON MIKRO MOU SAVOULI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μεσημέρι Ιωάννα ,έχεις τα πιο μαύρα και εκφραστικά μάτια που έχω δει,γλυκό μωρό να σε χαίρονται οι γονείς σου και να είστε όλοι δυνατοί, να χαίρεστε όλες σας τις στιγμές γιατί η ζωή μας είναι μόνο στιγμές,φιλιά πολλά και γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιωαννούλα μου είσαι από τα πιο όμορφα μουτράκια που έχω δει. Κάθε πρωί, αν και δε μπορείς να μας δεις, εγώ και ο μπέμπης μου βλέπουμε τις φωτογραφίες σου και σου στέλνουμε μια γλυκιά γλυκιά καλημέρα. Νομίζω ότι ο γιόκας μου την έχει πατήσει μαζί σου!!! Θα σου στείλουμε γλυκιά μου πολλές πολλές καλημέρες ακόμα, γιατί αν και δε σε γνωρίζουμε σε έχουμε βάλει στην καρδιά μας και σε σκεφτόμαστε. Και αυτό λίγοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να ισχυριστούν ότι το έχουν πετύχει. Ξανά δυο γλυκιά φιλιά σε εσένα και στους όμορφους ανθρώπους που έχεις για γονείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιωαννάκι μου πολύ όμορφα τα νέα σου , μα ακόμη πιο νεράιδένια η ομορφιά σου , πόσα όμορφα μας χαρίζεις εσύ και οι δικοί σου κάθε μέρα σε ευχαριστούμε αστέρι μου νάχετε όλα τα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι υπεροχη μικρη! Να μεγαλωσει και να της χαριζει η Παναγιτσα μας οσα χρειαζεται για να ειναι ευτυχισμενη!
    Φιλησε μου το πατουσακι της! Να σας την χαριζει ο Θεος!
    Εχετε τροπο να κλεινετε τις βρυσες των ματιων σας? Αν ναι, πειτε τον μου κι εμενα..... αγγελουδακι μου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ομορφιά μου σήμερα γιορταζει το ένα σου ονομα πέρασε να σου ευχηθώ να συνεχίσεις να μας μαγευεις όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ,ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΜΟΝΟ Σ'ΑΥΤΟ:ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΠΗΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΖΩΗ!!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ.ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή