Για την Ιωάννα


9 Νοε 2012

Γλυκός Νοέμβρης

Όταν χάσεις ένας άνθρωπο που αγαπάς πολύ, που σημαίνει τα πάντα για σένα, χάνεις τη γη κάτω απο τα πόδια σου, αποπροσονατολίζεσαι. Παρ' όλα αυτά, το κλισέ ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός μάλλον είναι αλήθεια. Αυτό που δεν είναι αλήθεια είναι πως ξεχνάς. Αυτό είναι ψέμα! Δε ξεχνάς γιατί δε θέλεις να ξεχάσεις. Προσπαθείς να κρατάς στη μνήμη σου τις αναμνήσεις όσο πιο ζωντανές γίνεται.

Σε στενοχωρεί που υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν σα να μην υπήρξε ο άνθρωπος σου ποτέ. Οι άνθρωποι που έχουν βιώσει μια τόσο μεγάλη απώλεια πολλές φορές είναι απόμακροι και οι άλλοι τους "φοβούνται". Δε ξέρουν τι να πουν και πως να το πουν. Και μερικές φορές τους καταλαβαίνω, μπορεί και εγώ έτσι να ήμουν παλαιότερα.

Οι άνθρωποι φοβούνται μήπως σου πουν κάτι και σε στεναχωρήσουν ή φοβούνται πως άν αναφέρουν το όνομα του ανθρώπου σου μεγαλώσουν το πόνο σου και σου υπενθυμήσουν την απώλεια. Δεν γίνεται να 'ξεχάσεις' αυτόν που έφυγε αντιθέτως, όταν μιλάς για αυτόν τους θυμίζεις πως αυτό το άτομο υπήρξε! Και δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό. 

Η Ιώαννα γεννήθηκε τον Νοέμβριο. Δεν είναι εύκολο να σκέφτομαι πως στα γενέθλια της δεν θα είναι εδώ μαζί μου. Όμως σκέφτομαι όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που μου χάρισε τόσο απλόχερα και ο Νοέμβριος "γλυκαίνει". Αυτές οι στιγμές είναι ένας θησαυρός για μένα. Όταν τις σκέφτομαι συνειδητοποιώ πως η ζωή είναι δώρο, τίποτα δεν είναι δεδομένο και πρέπει να συνεχίζω να παλεύω και να συνεχίζω να χαμογελώ. 

Η Ιωάννα είναι και θα είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Το SMA της πήρε τη ζωή, τώρα θέλω να προσπαθήσω ώστε αυτό να μη συμβεί σε κάποιον άλλο. Η αποστολή του μπλόγκ είναι πολύ σημαντική για μένα! Και είμαι τόσο χαρούμενη που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που βοηθούν τόσο πολύ να υλοποιηθεί αυτή η τόσο σημαντική αποστολή για εμάς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μας δείχνουν μια αγάπη απέραντη και μοναδική. Αυτό με γεμίζει χαρά και με κάνει να πιστεύω πως αυτός ο "κόσμος" τελικά δεν είναι και τόσο κακός....αντιθέτως.

29 Νοεμβρίου 2011
Η Ιωάννα μόλις 1 ώρα μετά τη γέννηση της...Χαμογελάστή όπως πάντα :)!

29/11/2011




49 σχόλια:

  1. αγαπητη μανουλα η ιωαννα γεννηθηκε τοξοτινα αρα μαχητρια παο την κουνια της ηρθε εδωσε οτι ηταν να δωσει οχι μονο σε εσενα αλλα και σε εμας και εφυγε; λες; μπα ειναι εδω οσο την θυμομαστε ολοι... συνεχισε τον σκοπο σου αλλα μην σε παρει απο κατω γιατι καπου εκει πανω υπαρχει μια ψυχη που σε θελει για μανουλα ξανα σκεψου το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είναι πάντα στην καρδιά μας...Εκεί δεν θα φύγει ποτέ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, μαμά Βίκυ! Σας στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς εκεί μακριά στην όμορφη Αμερική! Σας εύχομαι ολόψυχα ο Θεός σύντομα να σας χαρίσει ακόμη μία ψυχούλα μέσα από τα μάτια της οποίας θα ζει για πάντα η γλυκιά και χαμογελαστή Ιωάννα! Φυσικά και δε θα την ξεχάσετε ποτέ, άλλωστε είναι εκεί δίπλα σας κι ας μην τη βλέπετε... Σας συντροφεύει και σας προσέχει νοερά! Να χαμογελάτε και να είστε σίγουροι πως σας βλέπει και χαμογελάει κι εκείνη!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ιωάννα δεν υπήρξε μόνο, αλλά υπάρχει και θα υπάρχει! Ότι έχουμε στην καρδιά μας δεν πεθαίνει ποτέ! Και η Ιωάννα πραγματικά είναι στην καρδιά μας!!! Άλλωστε το χαμόγελό της δεν ήταν τυχαίο... κάτι ήθελε να μας πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν γινεται να κανουμε οτι δεν υπαρχει η Ιωαννα. Ακομα και μεις που δεν την γνωρισαμε ποτε απο κοντα αγαπησαμε το χαμογελο της. Ποσο μαλλον οι γονεις της. Εχετε τοση δυναμη που πραγματικα σας θαυμαζω. Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα μαμά Βίκυ! Έχεις τόσο μεγάλο δίκιο σε όσα γράφεις. Όντως, ο χρόνος μπορεί να απαλύνει ελάχιστα τον πόνο που σου φέρνει η απώλεια ενός τόσο αγαπημένου προσώπου. Μόνο ελάχιστα. Όχι τελείως. Επίσης, ο χρόνος δεν μπορεί να γιατρέψει μνήμες. Αυτές μένουν ανεξίτιλες.

    Προσπαθώ να καταλάβω πώς νιώθεις, απλά δεν ξέρω. Δεν ξέρω, γιατί δεν είμαι στη δική σου θέση. Εσύ μόνο ξέρεις.

    Θα σου ξαναγράψω αυτό που σου είχα γράψει ως σχόλιο σε προηγούμενη ανάρτησή σου.
    Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια το πόσο έχω συνταραχτεί από την ιστορία της μικρής, γλυκιάς Ιωάννας. Τη γνώρισα όταν είχε ήδη "φύγει" και από την πρώτη στιγμή την έχω στην καρδιά μου. Ίσως γιατί μοιάζει τόσο πολύ στην κορούλα μου; Δεν ξέρω. Ίσως. Με έχει αγγίξει πολύ πάντως η απώλειά της. Όχι όπως εσένα, σίγουρα. Εσύ είσαι η μαμά της. Εγώ είμαι μία ξένη. Όμως, παρόλο που είμαι ξένη, στενοχωρήθηκα πάρα πολύ.

    Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα προσπαθήσω να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ στην αποστολή της Ιωάννας βάζοντας και εγώ το δικό μου μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια που ξεκίνησες εσύ όταν δημιούργησες το blog 'giatinioanna'. Προσπάθησα δύο φορές να ενημερώσω το δικό μου αναγνωστικό κοινό μέσα από το blog μου. Επίσης, κοινοποιώ και στο FB τα άρθρα σου για γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος το blog σου και να ενημερωθεί για την αποστολή του. Σίγουρα, εκτός από εμένα υπάρχουν και άλλες φίλες που κάνουν το ίδιο.

    Θα το ξαναπώ ότι θέλει μεγάλη δύναμη ψυχής αυτό που έκανες για το παιδί σου. Σε εκτιμώ βαθύτατα και χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι σπουδαία γυναίκα..Η Ιωάννα υπήρξε και θα υπάρχει πάντα ανεξάρτητα αν έφυγε τόσο νωρίς.Είχε μια συγκεκριμένη αποστολή και στην παρέδωσε.Τώρα την συνεχίζεις εσύ.Έχετε την αγάπη μας και ευχόμαστε ο πόνος να γίνεται πιο γλυκός μπροστά στην ανάμνησή της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kathe fora pou diavazw to blog olo k perissotero suginoume olo k perissotero sas thaumazw goneis tis ioannas!!!!olo k perissotero prospathw na agapaw k na prostateuw ton bebi mou....se euxaristw pou mas anoixes ta matia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν γνωριζα την ημερομηνια που γεννηθηκε το αγγελουδι σου. Φετος λοιπον εκεινη την ημερα που ειναι και τα γεννεθλια μου θα ευχηθω να ειναι καλα εκει που ειναι, χαρουμενη και δυνατη για να δινει δυναμη και σε σας που δεν προκειται ποτε να μην την νιωθετε εκει.... διπλα σας... Ξερεις... και η μικρη μου αγκιξε αυτη τη λεπτη γραμμη και κοντεψαμε να τη χασουμε.. Κι εγω πριν απ αυτο ελεγα οτι δεν μπορω να φανταστω κατι τετοιο ομως δυο φορες που πηγε να συμβει το μοιραιο επιασα τον εαυτο μου να θρηνει και να σταματαει να παλευει... Κατι που θαυμασα σε σας. Σας φιλω γλυκα και να ξερετε πως η μικρη σας θα ειναι παντα στις καρδιες ολων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γλυκιά μου Βίκυ!!
    Μην τους παρεξηγείς όλους αυτούς που δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν!!Όπως είπες ίσως και εσύ να ήσουν έτσι παλιά!!
    Δεν πειράζει...Εσύ να χαμογελάς γιατί αυτό θέλει η Ιωάννα και να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι!!Και εμείς από εδώ θα σε βοηθάμε όσο μπορούμε!!
    Την Ιωάννα δεν θα την ξεχάσει κανείς ποτέ!!
    Μιλάς για στιγμές!Η ζωή μας στιγμές δεν είναι άλλωστε??

    Συνεχίστε να χαμογελάτε και μαζί με τον αγώνα σας, να μην ξεχνάτε ότι πρέπει να αποκτήσετε και άλλα παιδάκια, όσο δύσκολο και αν ακούγεται τώρα αυτό!! Όλοι όσοι στο προτείνουμε αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν σε καταλαβαίνουμε ή ότι θέλουμε να σε κάνουμε να αντικαταστήσεις την Ιωάννα!!
    Αυτό να μην το σκεφτείς ποτέ!!
    Εγώ το μόνο που θα σου πω είναι ότι η Ιωάννα θα είναι ακόμη πιο ευτυχισμένη τότε!!

    Σας στηρίζουμε & σας στέλνουμε την αγάπη μας!!
    Φιλιά στην μακρινή Αμερική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γλυκια μου Βικυ,
    ο θανατος παντα εκανε τους ανθρωπους να νιωθουν αβολα. Εγω πραγματικα θαυμαζω το θαρρος σου και την αντοχη σου σε ολα αυτα που περνας. Στη θεση σου θα ειχα απλα παραλυσει και θα ειχα αφεθει... Πιστευω (ισως αφελως για καποιους) στην αθανασια της ψυχης και ειμαι σιγουρη οτι αυτη η Ιωαννα ζει σ εναν καλυτερο κοσμο και προστατευει τα παιδακια που της εχουν αναθεσει. Σε ευχαριστω ακομα μια φορα για το εργο σου, το οποίο και προσπαθω να κανω γνωστο κι εγω, μα πιο πολυ σ ευχαριστω για τις φωτογραφιες της Ιωαννας, που μοιραζεσαι μαζι μας. Βλεπεις, για ολους εμας, η Ιωαννα ειναι και θα ειναι το υπεροχο μωρακι σας/μας που δεν θα φυγει ποτε απο την καρδια μας...
    με πολυ αγαπη και σεβασμο
    αργυρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βικυ μου αγαπημενη ποσο καλο μας κανει οταν διαβαζουμε νεα σας!!Ποσο γλυκος και καλος ανθρωπος εισαι!!!Θα συμφωνησω με την Δεσποινα μην τους παρεξηγείς όλους αυτούς που δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν!!Όπως είπες ίσως και εσύ να ήσουν έτσι παλιά και εξαλλου ο θανατος παντα εκανε τους ανθρωπους να νιωθουν αβολα!
    Η γιαγια μου ελεγε οτι οι ανθρωποι ξεχνιουνται και φευγουν απο κοντα μας οταν σταματαμε να μιλαμε για αυτους και να τους σκεφτομαστε..και ειχε πολυ δικιο!!!Η γλυκοπαραμυθενια και το blog ειναι και θα ειναι παντα σημειο αναφορας για αυτους που αγαπησαμετην Ιωαννα και εσας,Βικυ και Σπυρο πραγματικα,οποτε η Ιωαννα δεν προκειται να ξεχαστει..μενουν ομως οι αναμνησεις και ειναι πολλες φορες και αυτες βαλσαμο στην ψυχη!!!Ο Νοεμβριος παντα θα ειναι ενας ξεχωριστος μηνας για εσας αυτο ειναι σιγουρο αλλωστε η στιγμη της γεννησης του παιδιου μας ειναι ιδιαιτερη στιγμη που οσο χρονια και αν περασουν τις θυμομαστε σαν να ειναι χθες.
    Συνεχιστε λοιπον να χαμογελατε να χαμογελαμε και να προσπαθουμε ολοι να υλοποιηθει η αποστολη της Ιωαννας της καρδιας μας!!
    Με απεραντη αγαπη
    Τονια-Βασιλης,Κωνσταντινος και Δαναη
    Υ.Γ Ο Κων/νος καθε βραδυ κοιταει τον ουρανο και ψαχνει το αστερι της φιλης του και το χαιρεταει,της μιλαει,της στελνει φιλια..την αγαπαει την γλυκουλα φιλη του τοσο πολυ που αν και μικρος δεν την ξεχναει..αυτο δεν ειναι φανταστικο γλυκεια μου Βικυ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπημένη μας Βίκυ,
    πόσο χαίρομαι κάθε φορά που γράφεις και μας δείχνεις φωτογραφίες με την Ιωαννα!! Θα ήθελα να πω πως κάποιοι που δεν έχουν αντιμετωπίσει τον θάνατο ενώς πολύ αγαπημένου δικού τους ανθρώπου και κυρίως του παιδιού τους είναι πιθανό να μην ξέρουν πώς να φερθούν και τι να πουν, χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει αδιαφορία πίσω από αυτή την στάση είτε κακή διάθεση και οίκτος. Όσοι πάλι ξέρουν τι σημαίνει και φέρονται έτσι, τότε είναι πραγματικά κρίμα... Καμιά φορά βέβαια μιλάνε καλύτερα οι καρδιές και η ίδια η αγάπη! Χαίρομαι που η σκέψη και η κάθε ομιλία για την Ιώαννα σου δίνει χαρά και σου γλυκαίνει τις στιγμές και σε θαυμάζω πολύ γι αυτο!
    Η Ιωάννα είναι σημείο αναφοράς για όλους εμάς που την γνωρίσαμε μέσω αυτού του μπλογκ κι εγώ προσωπικά όταν νοιώθω κακοδιάθετη επισκέπτομαι το μπλογκ και ξαναβλέπω για νι-οστή φορά τις φωτογραφίες και κυρίως τα βίντεο με την φωνούλα της και παίρνω πολύ χαρά!
    Και δεν ξεχνάω να ενημερώνω και να ενημερώνομαι για το SMA!
    Με πολύ πολύ αγάπη και θαυμασμό,
    Τζένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O xronos ontws einai o kalyteros giatros kai o ponos oso pernaei o kairos allazei kai th thesh tou pairnoun mono osa kala zhsate mazi me to aggelaki sas...Eyxomai apo edw kai pera mono kala na sas erthoun giati to axizetai! Kai kamoia stenoxwria na mhn sas xanavrei kai syntoma na krathsete sthn aggalia sas ena aderfaki gia to koritsaki sas pou tha sas gemisei mono eytyxia. Kai tha exei gia panta fylaka aggelo thn aderfoula tou apo ekei psyla!!! Thn Iwanna sas thn exw mesa sthn kardia mou ,san diko mou paidi,allwste ola ta paidia tou kosmou einai paidia olonwn mas... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βίκυ πρόσφερες στην Ιωάννα όσα άλλες μαμάδες δεν κατάφεραν να προσφέρουν μια ζωή. Να θυμάσαι ότι όσο και αν πονάς ευτυχώς με τον καιρό θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν οι άσχημες στιγμές και θα μείνουν μόνο οι όμορφες. Μπορείς να βασίζεσαι σε αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βίκυ, φαντάζομαι πως ο Νοέμβρης, θα είναι δύσκολος και ταυτόχρονα γλυκός μήνας για εσάς. Ζεις τη χαρμολύπη, τη χαρά για το χρόνο και τις εμπειρίες που μοιράστηκες με το παιδί σου, και τη λύπη του πρόωρου αποχωρισμού. Μην έχεις αγωνία, δεν πρόκειται να την ξεχάσετε ποτέ, όσο για τη συμπεριφορά των ανθρώπων, είσαι τόσο μυαλωμένη που μπορείς να διακρίνεις αν οφείλεται σε αμηχανία ή σε κακία και να φέρεσαι ανάλογα. Χαίρομαι πάρα πολύ που γράφεις και αναρτάς φωτογραφίες της μικρής Ιωάννας, τη νιώθουμε όλοι δικό μας παιδί. Σας αγαπάμε και ελπίζουμε η αγάπη να απαλύνει τον πόνο. Η Ιωάννα, κάθε φορά που τη σκεφτόμαστε, μας "αναγκάζει" να στρέφουμε το βλέμμα μας στον ουρανό που βρίσκεται και εκεί κοντά στο Θεό και τους αγίους του, βρίσκεται η αληθινή χαρά και αθάνατη ζωή. Σκέψου τη δόξα που απολαμβάνει το παιδί σου κοντά στον Θεό, προσευχήσου και θα έρθει ηρεμία και γλυκύτητα στην ψυχή. Δοκιμασμένο εκ προσωπικής πείρας... Ανυπομονώ για την επόμενη ανάρτηση, όπως ανυπομονούσα τότε που μας "έγραφε" η Ιωάννα. Σε φιλώ νοερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βικη μου υπηρχε και παντα θα υπαρχει η ψυχουλα αυτη....
    Mας εχει αγγιξει η Ιωαννα με το ραβδακι της και μας εκανε ολους καλυτερους ανθρωπους
    Να εισαι σιγουρη πως πολλες μανουλες κοιταμε την φωτογραφια της συχνα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κι εμείς φέτος 29 Νοέμβρη θα σβήσουμε το 1ο μας κεράκι !!!
    Είστε πραγματικά αξιοθαύμαστοι γονείς !!! Και το μεγαλειο της ψυχής σας και της καρδιάς σας είναι πραγματικά αξιέπαινο !!!

    Να ειστε πάντα γεροί για να συνεχίσετε την αποστολή που σας άφησε το Ιωαννάκι !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή μου, δεν είμαι τίποτε άλλο παρά ένας άθλιος και τιποτένιος άνδρας. Πολλές φορές δεν πιστεύω ότι μου αξίζει σωτηρία , ούτε γιατρειά για την βρώμικη ψυχή μου. Στα λέω αυτά γιατί διαβάζοντας την ιστορία σου, αισθάνθηκα και πίστεψα ότι και θεός υπάρχει και άγγελοι στη γη. Μιλούν μέσα από ανθρώπους σαν και εσένα. Αισθάνομαι συντετριμμένος από το μεγαλείο της ψυχής σου και σκύβω το κεφάλι, αισθανόμενος ντροπή για την μικρότητά μου μπροστά σου. Δεν πιστεύω ότι η ευχή ενός ανθρώπου σαν κι εμένα μετράει, αλλά για πρώτη φορά τόσο δυνατά θέλω να πω, ότι εύχομαι ποτέ να μην στεναχωρηθείς ξανά και το μικρό σου να είναι πάντα δίπλα σου, πάντα στη καρδιά σου. Δέξου την πλήρη συμπαράσταση ενός ανάξιου κατά τα άλλα ανδρός. Ο Θεός μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα Μαμά Βίκυ..
    Σήμερα η μέρα ήταν ηλιόλουστη..και το δικό σου post την έκανε ακόμα πιο φωτεινή..
    Τι γλυκές φωτογραφίες..πόσο πολύ συγκινήθηκα που είδα το κοριτσάκι μας τόσο μικρουλένιο..
    Να τον αγαπάς τον Νοέμβριο γιατί σου χάρισε το υπέροχο αγγελούδι σας..
    Την αγαπάμε την Ιωάννα, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε να βοηθάμε την αποστολή της.
    Μην σταματάς να μας χαμογελάς Βίκυ, η Ιωάννα σε βλέπει όπου και αν είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γλυκειά μου Βίκυ...
    το μόνο που έχω να πώ είναι ότι σε παραδέχομαι!!!!είσαι πολύυυυυυυυυ δυνατήηηηηηηηηη...συνέχισε έτσι και γρήγορα ένα ακόμα μωράκι να νοιώσει τη ζεστασιά και τη σιγουριά της αγκαλιάς σου..μην το καθυστερείς καθόλου!!!!!!!!!και πάλι συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!Μαμά Τόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Oti exoume stin kardia mas, den petheni pote! Kai ekei tha ine panta I ioanna gia emas!! Tha gelai kai tha tragoudai opos mono ekini iksere, iperoxa monadika! Sigxaritiria gia ton agona sas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πραγματικά..οτι έχουμε στην καρδιά μας,πάντα ζει..
    Μπράβο μαμά Βίκυ..είσαι τόσο δυνατή και γλυκειά..Μια μοναδική ψυχή..μακάρι όλοι να ενημερωθούν για το SMA και κανένα παιδάκι να μην χαθεί ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υποκλίνομαι.
    Κι εύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να υπάρξει κι άλλος γλυκός Νοέμβρης, που θα σας ξαναφέρει τη ζωή.
    Κανείς μας δεν θα ξεχάσει την Ιωάννα ούτε την αποστολή της.
    Να είστε όλοι καλά, να αγγίζετε τις ζωές των ανθρώπων που ήταν φτωχότεροι πριν σας γνωρίσουν.
    Δήμητρα, Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΒΙΚΥ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ,AYTON TON MHNA,ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΔΩΡΟ...ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ...ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣ!!ΣΑΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ!!!!Η ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ!!!!ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!!!!Η ΙΩΑΝΝΑ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΟΦΗ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ...ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΖΟΥΝ!!!!Η ΙΩΑΝΝΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ....ΑΓΑΠΗ!!!ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΜΑΘΕ...ΝΑ ΜΗ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ!!!ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ,ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!!!!ΣΑΣ ΣΤΕΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΟ ΦΙΛΙ ,ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΑΣΣΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ!!!! <3 <3 ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ...ΔΡΟΥΚΑ ΕΛΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι λέτε τώρα την Ιωάννα να ξεχάσουμε; Η γλυκούλα μας η Ιωάννα που όλοι την αγαπήσαμε και την σκεφτόμαστε μας βλέπει απο ψηλά και μανούλα Βίκυ θα σε στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη να εκπληρώσεις το σκοπό σου ενάντια στην ασθένεια. Είσαι υπέροχος άνθρωπος και μπράβο σου γιατί αξίζεις το καλύτερο κ εσυ και ο άντρας σου.
    Πολύ φιλικά,
    Τάνια μαμά της Άννας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://www.youtube.com/watch?v=pq6lsZoWcFE&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γλυκιά μου Βίκυ, δε σταματώ να κοιτάζω την πρώτη φωτογραφία σου με την Ιωάννα, που μόλις είχε έρθει στη ζωή. Το περασμά της ήταν σύντομο όπως σύντομη είναι η ζωή μιας πεταλούδας. Όμως εσείς της κάνατε το πέρασμα γλυκό, της δώσατε την πολύτιμη αγάπη σας και της χαρίσατε όμορφες στιγμές. Εσείς, οι γονείς της, γίνατε "πλουσιότεροι" κι ας μην την έχετε πια στην αγκαλιά σας, η καρδιά σας θα ανθίζει πάντοτε στη θύμησή της! Εκείνη έφυγε ήρεμη κι ευτυχισμένη έχοντας τη μαμά της κοντά, ό,τι πολυτιμότερο για ένα μωρό! Δε σταματώ να σας σκέφτομαι και να προσεύχομαι να συνεχίσετε τον αγώνα σας με δύναμη και χαμόγελο!

    η μαμά της Βασιλικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΓΑΠΗΤΗ ΒΙΚΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΚΙΝΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΣΑΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΣ!!!!
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΠΩΣ ,,,,
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ SMA ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ Η ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
    ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ,ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ.
    ΟΛΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν ήξερα τι είναι το SMA, μόλις έμαθα.
    Σας συμπονώ για την απώλειά σας και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο Θεός να σας δίνει δύναμη, κουράγιο και χαρές για να αντέχετε.
    Άνθρωπος που αγαπήθηκε δεν ξεχνιέται ποτέ και καταλαβαίνω πως η Ιωάννα σας αγαπήθηκε πολύ.
    Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απο εσας μαθαμε τι ειναι το SMA... Εγινα μητερα πριν 3 χρονια και ειλικρινα δεν ηξερα τιποτα για αυτο... Ευχαριστω το θεο που το κοριτσακι μου ειναι γερο και δυνατο... Μπορει να σου ακουγετε κοινοτυπο αλλα καταλαβαινω πως νιωθεις... Και γιατι εχω χασει καποιον δικο μου (12 χρονια πριν και ειναι σαν να εφυγε χτες) και γιατι εχω παιδι... Σας θαυμαζω... Μπραβο.... Να ξερετε οτι ολοι εμεις, ειτε σας ξερουμε ειτε σας γνωρισαμε μεσω της Ιωαννας, ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ... Ειλικρινα... ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ... ΚΑΙ ΣΑΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ.... Σισσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βίκυ μου. Η γλυκιά σας Ιωάννα σίγουρα είναι πολύ περήφανη για την μανούλα της! Είμαι σίγουρη οτι και εσύ θα είσαι περήφανη για αυτή την μικρή ψυχούλα που είναι κάπου εκεί ψηλά και σας προσέχει όλους. Είμαι και εγώ μανούλα και από σένα έμαθα πολλά. Μου δίδαξες τι θα πει να δίνεις μάχες και να έχεις δύναμη.... Σε ευχαριστώ!!! Καλό κουράγιο, δύναμη και εύχομαι ο Θεος να σας δώσει και άλλη μία ψυχούλα με τα υπέροχα μάτια της Ιωάννας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βικυ και Σπυρο να ξερετε πως την Ιωαννα δεν θα τη ξεχασει ποτε κανεις απο αυτους που την αγαπησαν οσο καιρος κι αν περασει!Αυτα που διδαξε και αυτα που μας διδαξατε θα μεινουν ακομα και οταν και εμεις φυγουμε.Καταγομαι απο οικογενεια που εχασε παιδι οταν ηταν δεξαεξι χρονων και αν και περασαν τριαντα χρονια ποτε δεν ξεχαστηκε και ακομα και σημερα οταν μιλαμε για τον Κωστα ειναι για μερικους αβολη στιγμη αλλα δεν ξεχαστηκε γιατι αγαπηθηκε πολυ ετσι και η Ιωαννα μας ποτε δεν θα ξεχαστει!Να αγαπας ολους τους μηνες και τον Οκτωβριο ακομα!Εγω <> τον Μαρτιο γιατι Μαρτη χασαμε τον Κωστα ομως τον Μαρτη που μας περασε εγινα μαμα και καταλαβα οτι η πιο δυσκολη αναμνηση και θυμηση σου ανταποδιδει κατι πολυ γλυκο και δυνατο επισης!Ευχομαι τον επομενο Οκτωβρη να μας μιλησεις για κατι πολυ γλυκο και δυνατο για την οικογενεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. den kserw pws tha "akoystei" ayto alla otan i zoi soy pairnei kati.. panta soy xarizei kati allo... se anthrwpoys san esas poy pire kati toso polytimo...eimai sigoyri..oti tha xarisei kati toso polytimo ksana.....den ksexnas kai einai polu omorfo ayto...den ksexnate giati i iwanna sas emathe na agapate pragmatika...se esas edwse ena megalo mathima zois kai se oloys emas toys ypoloipoys ena mikrotero omws eksisoy shmantiko....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μας δίνετε πολύ δύναμη!Είστε άνθρωποι που αν και δε σας ξέρω από κοντά με έχετε κάνει να σκεφτώ τόσο πολύ.Να μην ξεχάσετε τη μικρή ηρωίδα σας!Την έχουμε αγαπήσει όλοι τόσο πολύ και θα τη θυμόμαστε για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έχεις δίκιο. Ο χρόνος είναι γιατρός και γιατρεύει σιγά σιγά τις πληγές. Το έχω ζήσει με δικό μου άνθρωπο που έχασα. Έχουμε όμως μια τρομερά σημαντική διαφορά: Ήταν ο πατέρας μου (άσχετα αν ήταν σε μικρή ηλικία) και είναι το παιδί σου! Δεν μπορώ να με φανταστώ να αισθάνομαι τέτοιο πόνο. Και μόνο η ιδέα με ανατριχιάζει, μου "γυρνάει" το μυαλό και σκεφ
    τομαι πως μετά δεν θα θέλω να ζήσω. Γι' αυτό σε θαυμάζω. Για τη δύναμη και το κουράγιο σου! Είσαι πραγματική ΜΑΝΑ. Αυτό τα λέει όλα. Σίγουρα είναι πολύ σκληρό αυτό που ζεις. Έχω κλάψει πάρα πολύ για την Ιωάννα και ακόμα τη σκέφτομαι και μου έρχεται κάθε μέρα στο μυαλό. Έυχομαι και ελπίζω εκεί που είναι να είναι καλά κι ευτύχισμένη, και σίγουρα θα είναι. Εύχομαι κι ελπίζω να είσαι κι εσύ καλά και κάποια στιγμή να γεμίσει και πάλι η ψυχή σου χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είμαι και εγώ στους πολλούς που δεν ξέρουν τι να πουν για να μην στεναχωρήσουν , γιαυτό θα πω ένα ΜΠΡΑΒΟ για αυτό που κάνετε και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για αυτά που μας μαθαίνεις.Το κοριτσάκι σου (το χαμογελάκι)πάντα θα το θυμόμαστε με πολύ πολύ αγάπη.Πολλά φιλιά.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χαρη στο Ιωαννάκι που έφυγε και στν δική σας οικογένεια, έμαθα να στεναχωριέμαι ΜΟΝΟ για τα σημαντικά, μεχετε κάνει καλύτερο άνθρωπο και ευχαριστώ πολυ!Σας σκεφτομαι..ωρα της καλη οπου και να ναι, θα ζει στις καρδιες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο θανατος μας μουδιαζει και δεν ξερουμε πως να αντιδρασουμε,δεν μας το εχουν μαθει..Ποναει οταν χανεις καποιον ετσι βιαια απο την ζωη σου και ποσο μαλλον ενα παιδι,το παιδι σου!δεν ξερουμε τι να πουμε σε καποιον που το βιωνει αυτο,απλα σωπαινεις και τον αγκαλιαζεις με οση αγαπη εχεις.....!!!!Λενε οτι τα παιδια μας ειναι συννεφοπαιδα και οτι μας διαλεγουν.....η μικρη σας ηξερε ποιους διαλεγε!!!!δεν θα το αντιμετωπιζαν πολλοι οπως το βλεπετε και το ζησατε εσεις...την γεμισατε αγαπη και δεν της μαυρισατε την ψυχουλα.....να ειστε καλα και να την θυμαστε παντα με χαμογελο....τα δακρυα στεναχωρουν αυτους που φευγουν...θελουν να ειμαστε καλα...επειδη δεν υπαρχει ως υλη δεν σημαινει οτι δεν ειναι κοντα σας....παντα θα ειναι το μεγαλυτερο κομματι της καρδιας σας......ευχομαι ο πονος να φυγει γρηγορα και να μεινει μονο η γλυκια αναμνηση της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ότι θυμόμαστε δεν χάνεται ποτέ,ζει αιώνια!να μην σταματήσετε ποτέ να μιλάτε και να σκέφτεστε το μωρό σας,το αγγελούδι σας!!!και κάθε φορά που η σκέψη σας θα τρέχει σ' εκείνο να κοιτάτε ψηλά στον ουρανό και να χαμογελάτε και εκείνη από εκεί θα σας χαζεύει και θα σας επιστρέφει το γλυκό χαμόγελο της!είναι δύσκολο να φύγει ο πόνος από μέσα σας, όμως να θυμάστε πάντα ζήσατε το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, γίνατε γονείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπημένη μανούλα η Ιωάννα θα είναι παντα εδώ,δίπλα σου.΄Αλλωστε οι άγγελοι είναι πάντα δίπλα μας και μας αγαπούν και μας προσέχουν,ο πόνος δεν φεύγει ποτέ όταν χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου.Και είμαι σίγουρη ότι μια μέρα θα έρθει πάλι εδω με ένα μωράκι που θα σας στείλει.Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ax βρε γλυκιά μανούλα...πόσο πολυ με συγκινείς πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κάθε φορά που σε σκέφτομαι Ιωάννα μου και σε σκέφτομαι συχνά έχω μια γλυκιά μελαγχολία. Η αποστολή σου συνεχίζεται και όλο και περισσότερος κόσμος ακούει για αυτή την ασθένεια που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν άγνωστη στους περισσότερους. Και εσύ μπορείς να συνεχίσεις να χαμογελάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κοριτσάκι μου...Τι μπορώ να σου πω που δεν το έχουν πει με τόση αγάπη όλοι οι άλλοι.Τι να σου γράψω που δεν το ξέρειες ήδη!!Είσαι γενναία! Απίστευτα γενναία κι ήσασταν κι οι δυο τυχερές για όσο είχε η μια την άλλη σε άυτή τη ζωή! Λυπάμαι ειλικρινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. οι αναμνυσεις ειναι πολυ καλο να υπαρχουν γιατι ετσι υπαρχει ζωντανος αμα μονο χαθουν οι αναμνυσεις χανετε και αυτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πόσο πολύ νιώθω κάθε σου λέξη και συναίσθημα...νομίζω Βίκυ κι ας μην σε έχω δει ποτέ, ότι υπάρχουν κομμάτια μέσα σε σένα και σε μένα που είναι ολόιδια. Στον τρόπο που νιώθουμε, σκεφτόμαστε και αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Έχοντας περάσει 1,5 χρόνο μέσα σε μια ΜΕΘ νιώθω ιδιαίτερα ευαίσθητη με την ιστορία σας. Σίγουρα πάντως δεν ξεχνάς. Προχωράς μόνο. Σε αυτό τον δρόμο, ότι κι αν γράφουμε εμείς, ξέρεις ότι είσαι μόνη.... Οι λέξεις μας, είναι πολύ αδύναμες, πολύ λίγες. Το μόνο που εύχομαι είναι να απαλύνει ο πόνος. Και το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. The History of the Casino - One of the Most Popular Casinos
    A relative newcomer casinosites.one to the world of online gambling, Wynn Las Vegas 출장안마 opened its wooricasinos.info doors to a new audience 출장마사지 of over 600,000 in 2017. This was the first casino

    ΑπάντησηΔιαγραφή