Για την Ιωάννα


29 Οκτ 2012

Χρόνος

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας απο τότε που έφυγε η Ιωάννα. Η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται σαν να έχει περάσει ένας αιώνας. Δεν είναι εύκολο και καθόλου απλό να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά, όμως πρέπει να συνεχίζεις να χαμογελάς και να συνεχίσεις να προσπαθείς.

Το έχω πει πολλές φορές αλλά είναι η αλήθεια, η Ιωάννα μας έμαθε πάρα πολλά πράγματα. Χαμογελούσε απο τη πρώτη στιγμή που γεννήθηκε. Πάντα σκεφτόμουν πως αυτό το παιδί γεννήθηκε χαμογελώντας. Μάλλον έτσι ήταν, ήρθε να μας δείξει πως πρέπει να ζεις και πως πρέπει να παλεύεις.

Επίσης έμαθα πως ο χρόνος και ο θάνατος έχουν πολλά κοινά, είναι και τα δύο απόλυτα και μη αναστρέψιμα. Δεν υπάρχει τρόπος να φέρεις πίσω το χρόνο, οπότε πρέπει να μάθεις να τον ξοδεύεις σωστά.

Η λέξη ελπίδα δε μου άρεσε ποτέ, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται μόνη της, χωρίς τη λέξη προσπάθεια. Τίποτα στη ζωή δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια και τίποτα δεν έρχεται αν απλά ελπίζουμε να έρθει. Αν χάσεις το κουράγιο σου, σταματήσεις να πολεμάς και απλά ελπίζεις, οι πιθανότητες να "πάνε καλά" τα πράγματα είναι λίγες, έως και μηδαμινές

Πίσω στο λόγο που συνεχίζω το μπλογκ. Το SMA είναι η νούμερο ένα γενετική αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτω των δύο ετών. Καινούριες έρευνες υποστηρίζουν πως 1 στους 35 ανθρώπους (της λευκής φυλής) είναι φορέας. Και θα ξανατονίσω πως σε κάθε περίπτωση η πληροφόρηση είναι δύναμη και είναι ανεξάρτητη των επιλογών του καθενός. Όμως πιστεύω πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό απο το να βεβαιωθείς πως το παιδί σου δεν θα πεθάνει απο μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί.
Η Ιωάννα 3 εβδομάδων με το χαμόγελο στα χείλη :)

41 σχόλια:

  1. Kαλημέρα ...Το χαμογελο της μικρης Ιωαννας, μας δινει δυναμη να συνεχισουμε ολοι μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalimera ligo prolava tin ioanna ma mou lipei poli eefxome na mas vlepi apo eki psila kai na xamogelai kalimeras apo kilkis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μου φαίνεται απίστευτο ότι πέρασε κιόλας ένας μήνας...την σκεφτόμαι αρκετές φορές, το ίδιο και εσάς...ελπίζω ο ΧΡΟΝΟΣ να απαλύνει λίγο την πληγή...τώρα μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο αλλά το περάσμα του είναι ανελέητο από όλες τις απόψεις...αν με το καλό μείνω έγκυος δεύτερη φορά η εξέταση αυτή μαζί με εκείνη της κυστικής ίνωσης θα είναι στις προτεραιότητες μου...keep fighting keep smiling...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η φωτογραφία, αυτό το χαμόγελο, μας δίνει μεγάλη δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ολους μας φαινεται απιστευτο οτι περασε σχεδον ενας μηνας..αλλα απο την αλλη χαιρομαι που ειμαστε πολυ που δεν αφησαμε ουτε θα αφησουμε την Ιωαννα και εσας χωρις την παρουσια μας οποτε υπαρχουν στιγμες που νομιζω οτι η γλυκοπαραμυθενια μας ειναι εδω!!Συνεχιζουμε τη προσπαθεια για ενημερωση και ειμαστε στο πλευρο σας για ο,τι χρειαστειτε!!!keep smiling οπως ακριβως εκανε το μικρο σας κοριτσακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalo ta3idi kardoulini mou k kalo kouragio stous goneis.exw diadwsei thn istoria sas oso borousa . kalh synexeia ston skopo sas. filia apo thn Ellada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα μαμά Βίκυ. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια το πόσο έχω συνταραχτεί από την ιστορία της μικρής, γλυκιάς Ιωάννας. Τη γνώρισα όταν είχε ήδη "φύγει" και από την πρώτη στιγμή την έχω στην καρδιά μου. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα προσπαθήσω να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ στην αποστολή της Ιωάννας βάζοντας και εγώ το δικό μου μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια που ξεκίνησες εσύ όταν δημιούργησες το blog 'giatinioanna'. Προσπαθώ να ενημερώνω το δικό μου αναγνωστικό κοινό μέσα από το blog μου αλλά και μέσα από το FB.
    Θα το ξαναπώ ότι θέλει μεγάλη δύναμη ψυχής αυτό που έκανες για το παιδί σου. Σε εκτιμώ βαθύτατα και χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα να έχετε πάντα δύναμη και κουραγιο να συνεχίσεται την προσπαθεια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ... ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣ;;;;; ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΗ Η ΨΥΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ;;; ΚΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΚΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ! ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ;;;;;; ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ! ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ιωαννα μας λειπει πολυ.Βικυ μου δειχνεις πολυ μεγαμη δυναμη.Ευχομαι ο Θεος να απαλυνει λιγο τον πονο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΜΑ, ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΑΣ, ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ. ΗΤΑΝ 28 ΧΡΟΝΩΝ. ΗΤΑΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ... ΠΡΩΤΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ... ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ... ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΑ 28 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ... ΚΑΛΗ ΔΥΜΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλή δύναμη , πάντα μαζί σας για αυτό το χαμόγελο, πάντα κοντά σας στην προσπάθειά σας. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΙΚΥ ΜΟΥ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΧΕΔΟΝ 1 ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ...ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ Π Α Ν Τ Α ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ-ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ....ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!ΗΤΑΝ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ!!!ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΠΟΛΛΑ...ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ,ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ BLOG,ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΕΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΖΩ!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΨΥΧΟΥΛΙ ΜΟΥ!!!!ΕΛΛΗ ΔΡΟΥΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ.....Η ΙΩΑΝΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙ"ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ SMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σπύρο και Βίκυ, η Ιωάννα μας λείπει πάααααααααρα πολύ, αλλά συμφωνώ απόλυτα με την κα. Έλλη Δρούκα, ότι η κόρη σας κι εσείς κατοικείτε στις καρδιές μας και να μη φοβάστε, η μνήμη της θα μείνει ζωντανή μέσα μας, επέδρασε αυτό το παιδί τόσο καταλυτικά μέσα μου και με βοηθά καθημερινά η ηρωική σας στάση να μη μιζεριάζω, αλλά να προσπαθώ να αναπνέω αισιόδοξα και να είμαι χαρούμενη, με μια χαρά που να είναι μόνιμη στην ψυχή. Ας είναι... Μη σταματήσετε το blog, επειδή εκτός από την ενημέρωση που προσφέρει για το SMA, μας τη θυμίζει, επικοινωνούμε μαζί σας και με την Ιωάννα, το παιδάκι μας. Καλή δύναμη και πολλή υπομονή. Τα κενά που μπορεί να αφήνει η ελπίδα όταν είναι μόνη της, εκτός από την προσπάθεια τα καλύπτει και η πίστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα Μαμά Βίκυ, πέρασε σχεδόν ένας μήνας αλλά η Ιωάννα είναι ακόμα εδώ..
    Εγώ προσωπικά την βλέπω παντού..Στο Μίκυ που έχουμε στην κούνια του γιου μας, στα μπαλόνια που συναντάμε στο δρόμο, στον υπολογιστή μας μέσα από τις φωτογραφίες που μοιράζεσαι μαζί μας..
    Πάνω από όλα η ομορφένια υπάρχει στην καρδιά μας..Αυτό το απίστευτο πλάσμα εγώ προσωπικά δεν θα το ξεχάσω ποτέ..
    Keep fighting, keep smiling..Για την Ιωάννα και την αποστολή της..
    Πολλά γλυκά φιλιά σε σένα και στον μπαμπά Σπύρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα γλυκιά μας αγωνήστρια,
    Νομίζω πως το ¨Τίποτα στη ζωή δεν έρχετε χωρίς προσπάθεια και τίποτα δεν έρχετε αν απλά ελπίζουμε να έρθει¨ λέει πολλά... Keep smiling και ήλπιζε, keep fighting και προσπάθησε!!! Κι όταν η ελπίδα και η προσπάθεια συνοδεύονται από τις ευχές αγαπημένων ανθρώπων ή λίγο πιο μακρυνών μα ειληκρινών ανθρώπων, τότε δε μπορείς παρά να πετύχεις τον σκοπό σου.
    Κι εσείς, Βίκυ και Σπύρο, έχετε τις ευχές πολλών ανθρώπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γλυκια μου ιωαννα θα εισαι παντα στην καρδια μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπημένοι Βίκυ και Σπύρο, καλημέρα.

    Εύχομαι να έχετε πάντα δύναμη και κουράγιο και πάντα η γλυκιά Ιωάννα να σας στηρίζει με το χαμόγελό της, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

    Δεν την ξεχνάμε, όσο λίγο κι αν την γνωρίσαμε, έστω κι από δω. Δεν θα την ξεχάσετε κι εσείς ποτέ, ούτε αλλωστε και το επιθυμείτε. Ο πόνος μόνον να σβήσει... κι αυτό το εύχομαι ολόψυχα.

    Μα μην ξεχάσετε επίσης και το μάθημα ζωής που σας έδωσε. Έχετε πια τη σοφία που σας πρόσφερε η παρουσία της. Ένα αγγελούδι που σας δίδαξε και θα σας παραστέκει, όσο ζείτε...

    Σας φιλώ. Να είστε καλά, να είστε πάντα αγαπημένοι και να χαρείτε τη νιότη σας. Από δω και πέρα σας εύχομαι μόνο χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα Μανούλα της Ιωάννας, το πανέμορφο χαμόγελο της μας έφτιαξε τη μέρα και όπως είπες μας έμαθε πολλά για τη ζωή! Να σται πάντα καλά να τη θυμάστε την χρυσή σας την Ιωάννα και πάντα χαρές μπροστά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΑΜΑ ΒΙΚΥ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ .ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαμά της Ιωάννας... ίσως να μην το ξέρεις ακόμα και ίσως να μην το μάθεις στον απόλυτο βαθμό του ποτέ... ότι έχεις γίνει η μαμά της κάθε Ιωάννας... η μαμά των παιδιών μου... η μαμά ακόμη και των παιδιών που είναι στα σχέδια του Θεού να γεννηθούν αύριο, μεθαύριο, μια μέρα... Βρήκα σε εσένα το Μεγαλείο της μαμάς, έμαθα από εσένα πώς πρέπει να είμαι σαν μάνα, "έκλεψα" από σένα δύναμη, αλήθεια, προσπάθεια, χαμόγελο... Μου είναι αδιανόητο να μπω στη θέση σου, όλοι όσοι σου γράψαμε/γράφουμε εδώ, δεν μπορούμε ούτε στο ελάχιστο να νιώσουμε ότι ένιωσες εσύ... αλλά σου το ορκίζομαι στα παιδιά μου, ότι τον τρόπο αυτό που βρήκες να αναγάγεις τον Απόλυτο πόνο στο Απόλυτο καλό για τόσα παιδιά ακόμη που πρόκειται να έρθουν στον κόσμο κάτω από την δική σου αγκαλιά και προστασία, μέσα από την πληροφόρηση που πρόσφερες... αυτό σου το κουράγιο και τη δύναμη, μόνο πυξίδα μπορώ να τα κάνω στη ζωή μου μεμονωμένα ως άνθρωπο και κατ' επέκταση σαν μάνα...
    Δεν θέλω να γράψω κάτι απευθυνόμενη στην Ιωάννα σου/μας, γιατί πιστεύω από τα βάθη της ψυχής μου ότι η Ιώαννα φόρεσε τα πιο όμορφα φτερά αγγέλου και συνεχίζει το ταξίδι της όπως και όπου της αξίζει... πήρε μαζί της το χαμόγελό της και άφησε παρακαταθήκη σε εσάς και εμάς έναν αγώνα, άξιο μονάχα να συνεχιστεί...
    σε ευχαριστώ μαμά της Ιωάννας, σε ευχαριστώ Μάνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα μπορούσα να εκφραστώ καλύτερα. Κωνσταντίνα με κάλυψες απόλυτα.

      Βίκυ & Σπύρο, σας θαυμάζω πραγματικά!!! Η σκέψη μου είναι μαζί σας.

      Το χαμόγελο της Ιωάννας δεν θα σβήσει ποτέ. Πάντα, θα μας δίνει δύναμη...

      Διαγραφή
  23. ενας μηνας χωρις την Ιωαννα!!
    για μας η Ιωαννα ειναι πανταχου παρων!!!!
    ειναι απιστευτο πως ενα μικρο πλασματακι που δεν μας ειδε κ δεν ειδαμε ποτε μας αλλαξε την ζωη μας μας την γεμισε με φως χαμογελα κ γουργορητα τραγουδακια!!
    Βικυ κ Σπυρο σας ευχαριστουμε για την δυναμη κ την σταση που κρατησατε κ κρατατε ολο αυτο το διαστημα!μας μαθατε να ειμαστε καλυτεροι κ να διαχειριζομαστε τον χρονο μας με αυτους που αγαπαμε οσο το δυνατο καλυτερο!!
    ειμαστε διπλα σας στον αγωνα εναντια στο sma!σας αγαπαμε κ σας σκεφτομαστε καθε μερα για αυτο : keep smiling & fighting!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βικυ Σπυρο ειμαστε μαζί σας!!!! keep smiling keep fighting...Iωαννα ,γελαστο μου κοριτσακι, να ξερεις οτι σε σκεφτομαστε..συνεχισε να χαμογελας και κει που εισαι..συνεχισε να δινεις δυναμη στους ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γειά σου μανούλα Βίκυ και μπαμπάκα Σπύρο. Πέρασε κιόλας ένας μήνας? Για μας πάντως όπως και για σας φυσικά, η Ιωαννίτσα είναι πάντα κοντά μας, στην καρδιά μας, στην σκέψη μας. Το χαμογελάκι της μας δίνει κουράγιο και η δική σας δύναμη, ελπίδα για να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο.
    Χτες άναψα ένα κεράκι για το αγγελάκι σας αλλά και για όλα τα αγγελάκια εκεί ψηλά που είμαι σίγουρη ότι μας βλέπουν χαμογελαστά και ακόμα πιό σίγουρη ότι είναι ευτυχισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να είστε καλά, με συγκινήτε και σας έχω αγαπήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να είστε καλά, μας συγκινείτε πάντα με τον αγώνα και τη δύναμή σας!...
    Σκέφτομαι την Ιωάννα κάθε μέρα.
    Ανακάλυψα εντελώς τυχαία το blog περίπου πριν δυο μήνες και πιστεύω ότι μου άλλαξε τη ζωή.
    Σας ευχαριστούμε, keep fighting, κι εμείς μαζί.
    Δήμητρα, Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλησπέρα......η μικρη Ιωαννα θα ειναι εκει μαζι με αλλα αγγελουδια... και με το δικο μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλό ταξίδι και σίγουρα το αγγελούδι σας σας χαιρετάει και σας χαμογελάει από εκεί ψηλά.
    Πραγματικά σας εύχομαι να το θυμάστε σαν μια γλυκιά ανάμνηση κρατώντας όλες τις γλυκές και ευτυχισμένες στιγμές που σας χάρισε. Και από εδώ και πέρα ΜΟΝΟ χαρές !

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συγκλονισμένος από τον χαμό της Ιωάννας θέλω βαθύτατα να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλυπητήρια. Είθε το γλυκό της χαμόγελο να φωτίζει τις σκέψεις σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλό ταξίδι Ιωάννα μας.Σε αγαπήσαμε και ας μην σε ξέραμε.
    Ένα τραγουδάκι αφιερωμένο την Ιωάννα σας, μας.... να το ακούει από εκεί ψιλά και να μας χαμογελάει....

    Η αγάπη σ’ ένα χαμόγελο παιδιού,
    μας ομορφαίνει και γλυκαίνει την ψυχή μας,
    σαν μια λάμψη, όπως ο φάρος του νησιού,
    ορίζοντες ν’ ανοίγει στη ζωή μας!

    Την ευτυχία πάντοτε μες στη ζωή,
    μας τη χαρίζουν οι μικρές καλές στιγμές μας,
    μία φιλία, ένα χαμόγελο γλυκό,
    μια προσμονή, μια σκέψη τρελή,
    σαν σε όνειρό μας!

    Αλήθεια, αξίζει σ’ αυτή τη ζωή,
    να αγαπάς και να σ’ αγαπάνε,
    να εκτιμάς την κάθε στιγμή, που εσύ γελάς,
    ενώ άλλοι πονάνε…

    Η αγάπη χωρίς αντάλλαγμα μπορεί,
    τα πάντα στη ζωή να υπομένει,
    και να γελάει, και να πονάει, και να μπορεί,
    να συγχωρεί, να προχωρεί, να περιμένει…

    Αλήθεια, αξίζει σ’ αυτή τη ζωή,
    να αγαπάς και να σ’ αγαπάνε,
    να εκτιμάς την κάθε στιγμή, που εσύ γελάς,
    ενώ άλλοι πονάνε…
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UdFJTnYObAI

    ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΤΙΧΟΙ: ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
    EΡΜΗΝΕΙΑ: ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ & ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γειά σας αγαπημένοι μου Βίκυ και Σπύρο....είσαστε πολύ όμορφοι και δυνατοί άνθρωποι..τιμή μας που σας έχουμε γνωρίσει και μάθαμε για κάτι τόσο πολύ σημαντικό που λίγοι γνωρίζαμε !!
    Βίκυ...σοφή γυναίκα και μάνα σε ευχαριστούμε που μας γνώρισες την Ιωάννα....το όμορφο και φωτεινό αυτό πλάσμα που μας έδωσε μαθήματα ζωής !!
    Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λές περί ελπίδας και προσπάθειας ή περί χρόνου που πίσω δέν γυρνά όπως και με όλα τα σοφά που έλεγες στην Ιωάννα τόσο καιρό και εκείνη τα έλεγε σε'μάς !
    Keep smiling....keep fighting...για την Ιωάννα...το νεραιδάκι μας και για όλα τα παιδιά και τους γονείς του κόσμου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλημερα Βικυ και Σπυρο. Σημερα ειναι 5 Νοεμβριου 2012 και θελω να σας πω οτι η Ιωαννα συνεχιζει το εργο της. Ενημερωνω καθημερινα νεα ζευγαρια για το SMA. Η αλλαγη στην ζωη μου τους τελευταιους μηνες με την μοναδικη σας κορη ηταν και εξακολουθει να ειναι μαγικη. το κοριτσακι σας καταφερε οχι μονο να ζει στην δικη σας καρδια για παντα αλλα και ολων εμας. Την σκεφτομαι καθημερινα οπως και εσας αλλωστε. Keep fighting

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έίδα στην ευτυχία σας, όταν ήρθε στον κόσμο η μικρή Ιωάννα, την ευτυχία που ζήσαμε κι εμείς με τον άντρα μου, όταν πριν λίγους μήνες υποδεχτήκαμε το δικό μας μωρό. Είδα στο πρόσωπό της τη χαρά και την αθωότητα, τη λαχτάρα για ζωή της μικρής μας. Την ευλογία να την κρατάς, να τη βλέπεις να μεγαλώνει και να θέλεις να μοιραστείς όλες τις χαρές του κόσμου μαζί της. Η σκέψη και μόνο πως μπορεί ένα τέτοιο αγγελούδι να πάθει κάτι μου φέρνει δάκρυα στα μάτια. Η ιστορία σας με πόνεσε πολύ...Πόση δύναμη και αισιοδοξία, ελπίδα και απέραντη αγάπη κρύβετε μέσα σας, Βίκυ και Σπύρο! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνεχίσετε τη ζωή σας αγαπημένοι, να φέρνετε την Ιωάννα πάντα στο μυαλό σας με τρυφερότητα και χαμόγελο. Μέσα από αυτό το blog, να το ξέρετε, μπορείτε να αλλάξετε πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ένα γεια και από μένα!!!

    Έτσι για να δείξω πως χαίρομαι που συνεχίζουμε να είμαστε τόσοι εδώ!

    Keep fighting SMA!
    Keep smiling!

    Γιάννα Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ομορφα!!!
    Ολα ομορφα γενναιοι μου...
    μαζι θα το παλεψουμε κι αυτο!
    Εχετε την σκεψη μου και την προσευχη μου να βαινουν ολα καλως! Να εχετε δυναμη! Γιατι αξιζει τον κοπο....
    Φιλια πολλα! Vailie-in-escapeland.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα στους υπέροχους ανθρώπους, Βίκυ και Σπύρο!
    Τζένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βικυ και Σπυρο,ολα ¨καλα";Σας χασαμε για λιγο κι ανησυχησα...
    Καλησπερα και μια ζεστη αγκαλια απο Κοζανη!
    Ολγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ένα γλυκό κοριτσάκι, ένα εύθραυστο πουλάκι ήρθε για λίγο στη ζωή μας, μας χάρισε το χαμογελάκι της και έφυγε όπως τα πουλάκια που στέκονται για λίγο και πετάνε μακρυά ίσως σ' ένα κόσμο καλυτερο και όχι τόσο άδικο....Καλό σου ταξίδι κοριτσάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή