Για την Ιωάννα


20 Αυγ 2012

Η ουσία

Καλημέρα σας καλοί μου φίλοι. Ελπίζω όλοι να περνάτε υπέροχα. Εγώ είμαι καλά. Περνάμε πολύ όμορφα, μαθαίνω συνέχεια καινούρια πράγματα έχω βρει και μια καινούρια αγάπη τους αριθμούς. Μου αρέσει τόσο πολύ να μετράω. Τώρα έχω μάθει μέχρι το δέκα, αυτή την βδομάδα θα προχωρήσω μέχρι το 20....

Όλη η οικογένεια είμαστε καλά, μόνο που η μαμά μου ενώ χαίρεται πάρα πολυ που η αποστολή μας πάει τόσο καλά, έχει θυμώσει λίγο απο κάποια πράγματα που της έχουν πει κάποιοι φίλοι της. Συγκεκριμένα έχει θυμώσει με τους γιατρούς των φίλων της, που ενώ ζητάνε να κάνουν το τεστ για να διαπιστώσουν αν είναι φορείς η "επιστημονική" απάντηση αυτών των γιατρών είναι, "έλα μωρέ υπάρχουν τόσα, δε μπορείς να αγχώνεσαι για όλα;". Μου είπε λοιπόν να σας πω πως αν κάποιος γιατρός σας απαντήσει έτσι μπορώ να σας στείλω όλη τη βιβλιογραφία και την έρευνα που έχει γίνει τα τελευταία 5 χρόνια και που σύμφωνα με αυτή 1 στα 35 άτομα είναι φορείς. Αυτό που δε καταλαβαίνει η μαμά μου είναι, το γιατί ενώ έχουμε μια γνωση δε πρέπει να τη χρησιμοποιούμε. Ο κόσμος μας πάει μπροστά όχι πίσω.

Ευτυχώς η μαμά μου στεναχωριέται για πολύ λίγο και μετά της περνάει :) ! Γιατί μου έχει πει οτι στην ζωή  μας λίγα πραγματα αξίζουν τη στεναχώρια μας. Ήθελε λοιπόν να μου περιγράψει τι αξίζει και τι όχι για αυτό μου διάβασε το παρακάτω κείμενο.

Να είστε καλά και να χαμογελάτε συνέχεια!


Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ όσο έχω ζήσει ως τώρα. Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες, τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά, όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητιούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.

Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που, παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες. Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί. Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους. Με ενοχλεί η ζήλεια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματά τους.

Σιχαίνομαι τις παρενέργειες που προκαλεί η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν μιλούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας συζητούν για την επικεφαλίδα. Ο χρόνος μου είναι λίγος για να ασχολούμαι με τις επικεφαλίδες.

Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται... Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα! Θέλω να ζήσω δίπλα σε αληθινούς ανθρώπους.

Ανθρώπους που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους. Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους. Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό πριν από την ώρα τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.

Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων... Άνθρωποι που τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τούς δίδαξαν πώς μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.

Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει. Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν. Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ’ όσες έχω ήδη φάει. Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου.

Εύχομαι να είναι κοινός ο σκοπός μας γιατί με κάποιον τρόπο θα φτάσεις κι εσύ.

Mário Raul de Morais Andrade


Η πρώτη μας οικογενειακή φωτογραφία!

Μια ακόμη οικογενειακή φωτογραφία και αγαπημένη της μαμάς μου


Παίζοντας με τη γιαγιά μου....Μου μαθαίνει τοοοσα πολλά πράγματα

Βάψαμε και τα νυχάκια μας :)

Και μια κοντινή......



15 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΟΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ,Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΠΙΖΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΙΩΑΝΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!!!!!
    ΤΑ ΝΥΧΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 10!!!!ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΡΥΘΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΕΙ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων... Άνθρωποι που τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τούς δίδαξαν πώς μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
    Αυτα τα λογια νομιζω οτι μας καλυπτουν ολους Ιωαννα μου!!Εσυ και η οικογενεια σου εχετε αγγιξει με το μαγικο ραβδακι σας τις καρδιες ολων μας!!!Οσο για τους γιατρους δεν μπορω να εξηγησω γιατι τα βλεπουν τα τοσο ουσιωση και σημαντικα..ασημαντα ενω μπορουν να βοηθησουν και να διερωτηθουν και οι ιδιοι γιατι τοσο καιρο δεν προτεινουν την συγκεκριμενη εξεταση που θα εσωζε τοσα παιδακια απλα αδιαφορουν..τι να πω!!
    Οι φωτογραφιες σας ειναι πολυ τρυφερες και υπεροχες..εισαστε μια υπεροχη και ιδιαιτερη οικογενεια..πολυτιμη για οσους αξιωθηκαμε να σας γνωρισουμε!!Σας αγαπαμε πολυ και χαιρομαστε που εισαστε καλα!!!Φιλακια σε ολους σας γλυκοπαραμυθενια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!!
    Η μανούλα σου έχει τόσο δίκιο!!!
    Δυστηχώς όμως μερικοί απο εμάς είναι τόσο "λαίμαργοι"που καταβροχθίζουν με μανία και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη τις καραμέλες τους,με αποτέλεσμα να τελειώσει το σακουλάκι τους,πριν το πάρουν είδηση:·)
    Μου έδωσε τόση χαρά και έμπνευση όλο αυτό!!!
    Λυπάμαι όμως,για τις φορές που δεν απόλαυσα μερικές απο τις δικές μου...Και ήταν τόσο νόστιμες!!!
    Φιλάκια πολλα!( τα νυχάκια και οι φωτογραφίες,σούπερ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το νύχι είναι απλά τέλειο!Καλώς σας βρήκα!Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα όμορφο μου πλάσμα.Η μανούλα έχει απόλυτο δίκιο!!!Δυστηχώς έτσι είναι τα πράγματα αλλά εμάς δεν μας νοιάζει!!Είπαμε.Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.Τα νυχάκια σου είναι υπέροχα και όλοι είστε υπέροχοι!!Η γιαγιά κούκλα και αυτή.Φιλακια πολλά καρδιά μου χαίρομαι που είσαι καλά και μαθαίνεις τόσα ωραία πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Ιωάννα μου γλυκούλα !!! Το κείμενο που σου διάβασε η μαμά σου είναι υπέροχο..και τα λέει όλα !!!!! Όσο περνάνε τα χρόνια πάντως διαπιστώνω πόσο λίγοι σωστοί γιατροί υπάρχουν ! Πραγματικά πολύ κρίμα να σκέφτονται έτσι και να μήν προτείνουν απο μόνοι τους τέτοιες εξετάσεις ! Έχει δίκιο η μαμά σου να θυμώνει !! Αλλά με'σένα δίπλα της πώς να μήν της περνάει γρήγορα !!!
    Έυχομαι να απολάυσετε μαζί με την μαμά σου και τον μπαμπά σου άπειρες ακόμα καραμέλες !!!! Είσαι μιά γλύκα....τί νυχάκια είναι αυτά !!! Να είσαστε καλά....οι οικογενειακές σας φωτογραφίες είναι πολύ όμορφες και ξεχειλίζουν αγάπη τα πρόσωπά σας !!!!
    Να περνάτε πολύ πολύ όμορφα μικρούλα μου...να είσαι καλά !!!! Φιλάκια πολλά :ο)) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποσο δικιο εχει η μανουλα σου!!!
    τα νυχακια ...σουπερ! η φωτος σου οπως παντα καταπληκτικες!μια γλυκια καλημερα και ενα μεγαλο φιλι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γλυκιά μου Ιωάννα! Έχεις μπει μέσα στην καρδιά μου. Συνεχώς θέλω να μαθαίνω νέα σου. Η μανούλα σου είναι ένας πολύ σπάνιος άνθρωπος και μας δίνει μαθήματα ζωής!!! Να περνάτε πάντα όμορφα! Είσαι τυχερή που έχεις μια τόσο γλυκιά και σοφή μανούλα και η μανούλα σου που έχει ένα τόσο γλυκό πλασματάκι όπως είσαι εσύ!!! Είσαι σκέτη γλύκα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ροδακινάκι μου, μια χαρά σε βλέπω, κοκέτα με τα όλα σου!!! Χάρηκα πολύ με το κειμενάκι που αναρτήσατε μαζί με τη μαμά σου!! Πρέπει να το τυπώσω να το διαβάζω κάθε μέρα, για να κατορθώσω να γεύομαι μόνο γλύκες στη ζωή, αλλά ακόμη και τις "ξινές" καραμελίτσες να τις δέχομαι αν όχι με χαρά τουλάχιστον με υπομονή. Όσο για την εξέταση που αναφέρεις, η γνώση είναι και"επικίνδυνη", σκέψου ότι πολλοί που θα μάθουν ότι είναι φορείς του SMA, όπως και όσοι μάθουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ότι το παιδάκι τους έχει SMA, ίσως αρνηθούν "τα σκληρά χτυπήματα της ζωής που θα τούς διδάξουν πώς μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή" και πετάξουν την καραμελίτσα-εμβρυάκι που τους εμπιστεύθηκε ο Θεός. Τότε ο κόσμος μας πάει πίσω... Ιωάννα μου, σε φιλώ γλυκά και σε αγαπώ πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kalhmera koukli mou;))

    loipon na sou pw arxika oti ta gousta mas tairiazoun poluuuu!!!mou aresoun k emena polu ta roz se oles tous tis ekdoxes...nuxakia, mplouzakia, zaketakia...k apo ta "arketa" mou...polla einai roz!!!!alla esena nomizw sou paei akoma pio polu!!!xara mou:)ti omorfo mplouzaki k ti teleio nuxi einai auto???
    H mama exei polu dikio k to keimeno pou sou diabase einai sofo!!!ta ousiwdh sth zwh apaitoun k axizoun ton kopo...k tis karamelitses mas...kalo einai na ma8ainoume oso pio nwris ginetai...na tis xodeuoume swsta!!!esu pantws nomizw oti k sta duo auta...mas exei nikhsei olous me diafora glukia mou zwgrafia:))
    oso gia tous giatrous einai pollwn xrwmatwn k autoi opws oloi oi an8rwpoi...kaloi, kakoi, sxetikoi, asxetoi...me 8elhsh na boh8hsoun na allaxei kati h mh:)opote den eimai polu sigourh an axizei ton kopo na asxolh8oume me to sunolo tous:)mporoume omws...o ka8enas apo emas...na kanei oti kalutero mporei 1.gia na einai o idios swstos k xrhsimos sthn koinwnia k 2.gia na boh8hsei thn gnwsh k ton kosmo na paei ena akoma bhmataki mprosta!!!esu akoma k edw eisai pali prwth k ta kataferneis 8AYMASIA!!!!!:)polla polla filakia koukli mou k na exeis mia uperoxh meraaaaa!!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιωαννα μου και μενα μου αρεσουν οι αριθμοι. Εισαι πολυ μικρουλα και το κατορθωμα σου μεγαλο.Αλλωστε εσυ εισαι μαθημενη στα δυσκολα.Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ομορφένια μου καλημέρα..Τι ωραία που τα λέει πάλι η μανούλα σου..Πόσο δίκιο έχει..
    Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει την ουσία των πραγμάτων..
    Ευτυχώς όμως ήρθες εσύ στη ζωή μας και την έκανες καλύτερη, της έδωσες μια ξεχωριστή πινελιά, τη γέμισες χρώματα και χαμόγελα.
    Σε ευχαριστούμε για όλα, με το χαμόγελο σου μας ομορφαίνεις την καθημερινότητα μας.
    Σε αγαπάμε πολύ, ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτό το blog, σκέφτομαι, ξεφυσάω, κοιτάω ξανά τις φωτογραφίες σου και αναρρωτιέμαι τελικά τι αξίζει σε αυτή τη ζωή..

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν αξίζει πιο πολύ από τα βαμμένα σου νυχάκια και τις αγκαλίτσες που κάνεις με τον Μίκυ.

    Έχεις δώσει άλλο νόημα στη ζωή μας και στη σκέψη μας και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εμάς τους "ξένους" θα κουβαλάμε ένα δικό σου προικιό για όσα χρόνια μας χαρίσει ο θεός..

    "Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται... Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα! Θέλω να ζήσω δίπλα σε αληθινούς ανθρώπους."

    Για εμάς κάθε σου ματιά είναι μια νέα παράταση αλήθειας, κάθε σου βίωμα είναι και μια νέα ακόμη πιο γευστική καραμέλα..σε ευχαριστούμε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  14. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ!! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ... Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ... 4 ΜΗΝΩΝ... ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΩ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ... ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ... ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ... ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΤΑΚΙΑ... ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ... ΚΡΑΤΑΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... ΦΙΛΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή