Για την Ιωάννα


24 Ιουν 2012

Μικροί ήρωες

Γειά σας και πάλι, ελπίζω όλοι να απολαμβάνεται το καλοκαιράκι. Εγώ είμαι καλά αλλά σήμερα δε θα ήθελα να μιλήσω πολύ για τον εαυτό μου :). Διότι είμαι και λίγο σεμνό κορίτσι, δε γίνεται συνέχεια να περιαυτολογώ.

Ήθελα να αφιερώσω αυτό το ποστ μου σε κάποιους πολύ γενναίους φίλους μου. Με αυτούς τους φίλους μου έχουμε κάτι κοινό στο DNA μας. Κάποιοι απο αυτούς δεν είναι εδώ μαζί μας, η μαμά μου λέει πως ζούνε τώρα στη καρδιά μας και στο μυαλό μας. Ζήτησα λοιπόν απο τους γονείς τους να μου στείλουν κάποιες φωτογραφίες αλλά και να γράψουν ένα κείμενο για τους φίλους μου.
Ηθελα να τους πω πως η μαμά μου λέει πως αυτά τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους τους είναι καταπληκτικοί άνθρωποι και τους θαυμάζουμε. Αυτοί οι φίλοι μου λοιπόν είναι οι δικοί μου μικροί ήρωες!

Πρώτα θα σας γνωρίσω τη φίλη μου τη Δέσποινα

Δέσποινα Σαράφη

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ
Γεια σε όλους από το Μάνο και την Ελισσάβετ,

Γνωριστήκαμε το 2006 και τον Ιούλη του 2007 παντρευτήκαμε. Πολύ σύντομα ανακαλύψαμε ότι θα γίνουμε μέσα στο 2008 γονείς. Όλα πήγαιναν καταπληκτικά από τη μέρα που κάναμε το τεστ εγκυμοσύνης μέχρι και μια εβδομάδα πριν τον τοκετό. Οι εξετάσεις ήταν όλες καταπληκτικές, ξέραμε ότι θα έχουμε κόρη και ετοιμαζόμασταν. Η Ελισσάβετ ζωγράφισε το παιδικό δωμάτιο με νεράϊδες και ζωάκια, για να είναι χαρούμενο. Την Τρίτη 8 Απρίλη 2008, η Ελισσάβετ έκανε τον τελευταίο υπέρηχο και την επόμενη ημέρα ήταν προγραμματισμένος ο τοκετός. Όμως παρουσίασε ολιγάμνιο (δηλαδή μείωση αμνιακού υγρού) και μπήκε επειγόντως την Τρίτη να γεννήσει. Όλα πήγαν καλά και στις 17:15 είδε το πρώτο φως της ζωής της η μικρή μας Δέσποινα. Ήμουν περήφανος για το πρώτο μας παιδί, όπως πιστεύω και όποιος έχει γίνει γονιός.

Όλα ήταν τέλεια, οι εξετάσεις μωρού και μαμάς είχαν καλά αποτελέσματα και ετοιμαζόμασταν ψυχολογικά να γυρίσουμε σπίτι το Σάββατο. Η μικρή ήταν ιδιαίτερα ήσυχη, σχεδόν δεν έκλαιγε και θήλαζε με μεγάλη όρεξη. Περιεργαζόταν το περιβάλλον με δύο υπέροχα, λαμπερά, πανέξυπνα μάτια. Οι νοσοκόμες την φώναζαν «κορίτσι-λάστιχο», γιατί ήταν πολύ χαλαρή και εύπλαστη.

Το Σάββατο πια, όλα ήταν έτοιμα για να φύγουμε για το σπίτι. Όμως ο νεογνολόγος υπηρεσίας, διέκρινε περισσότερη χαλαρότητα από το φυσιολογικά, η Δέσποινα ήταν υποτονική και δεν είχε τα απαραίτητα πρωτογενή αντανακλαστικά ενός βρέφους. Μας συνέστησε να κάνουμε κάποιες επιπλέον εξετάσεις και η μικρή εισήχθη στην Εντατική για περαιτέρω έλεγχο.

Μετά από μια σειρά εξετάσεων, σχετικά γρήγορα διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, τύπου 1. Αμέσως μέσω διαδικτύου και ειδικών γιατρών, μάθαμε τί σήμαινε αυτό: Το μωρό μας δεν θα καθόταν ποτέ χωρίς υποστήριξη, δεν θα περπατούσε και το συγκλονιστικότερο δεν θα ζούσε πάνω από 2 χρόνια!!! Καταλαβαίνετε όλοι πόσο δύσκολο ήταν για όλους μας να συμβιβαστούμε με την κατάσταση, ακόμη περισσότερο όταν το μωρό δεν έδειχνε άρρωστο, αν εξαιρέσουμε μια ελαφρά υποτονικότητα. Παρόλα αυτά, αποφασίστηκε ότι καλύτερα θα ήταν η Δεσποινούλα να παραμείνει για παρακολούθηση στην Εντατική, όπου και όπως ήρθαν τα πράγματα, έζησε όλη της τη μικρή ζωή, άνοιξε τα φτερά της και πέταξε χαρούμενη στη γειτονιά των Αγγέλων την Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009.

Δεν αλλάζουμε με τίποτε το χαμόγελο, το βλέμμα και το κάθε δευτερόλεπτο που ζήσαμε δίπλα της, μας λείπει αλλά ήταν βάφτισμα φωτιάς για εμάς και τους γνωστούς μας. Σίγουρα είμαστε περήφανοι για την απίστευτη εξυπνάδα και υπομονή της όλους τους 10 μήνες και ήσυχοι γιατί της προσφέραμε ότι ήταν δυνατό.

Μετά από 2 μήνες, που η πεταλούδα μας πέταξε μακριά, καταφέραμε να έχουμε νέα εγκυμοσύνη. Υποψιασμένοι από την ιστορία της Δεσποινούλας, κάναμε όλες τις ειδικές εξετάσεις και την 14η εβδομάδα της κύησης, το μωρό-αυτή τη φορά αγόρι- διαγνώστηκε θετικό!!! Αυτό θα πει τύχη, αν η πιθανότητα να γεννηθεί η Δέσποινα ήταν 1 προς 6000, δεύτερο παιδί αμέσως μετά με την ίδια πάθηση, μας δίνει αριθμό που είναι ασύλληπτος. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε έκτρωση ώστε να μην ταλαιπωρηθεί και να μη ζήσουμε όλη αυτή την τραγωδία ξανά.

Πλέον συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας με εξωσωματική και προεμφυτευτικό έλεγχο των εμβρύων. Μέχρι τώρα και μετά από 5 απόπειρες με μικρό αριθμό υγιών εμβρύων δεν τα έχουμε καταφέρει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Μάνος-Ελισσάβετ, Αθήνα




Αυτή η φωτογραφία της Δεσποινούλας μου άρεσε πάρα πολύ, έχουμε και τα ίδια κοτσιδάκια!


Θα σας γνωρίσω και άλλους φίλους μου και ελπίζω όλοι σας να τους θαυμάζετε και να τους καμαρώνετε όπως και εγώ. Η Δέσποινα όπως λέει και η μαμά μου έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας τώρα.

Εγώ είμαι καλά και χαίρομαι πολυ που η αποστολή μου πάει τόσο καλά.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ όμορφο. Ήρθαν κάποιοι φίλοι μας να μας δουν και πήγαμε και βόλτες. Ξεχάσαμε όμως τη φωτογραφική μηχανή και έτσι δε βγήκαμε φωτογραφίες :(.

Όμως πρίν φύγουμε βγάλαμε μερικές και έτσι θα σας δείξω πόσο όμορφη ήμουν :)..

Με τη μαμά και το μπαμπά έτοιμη για βολτίτσα


Να είστε καλά και να χαμογελάτε συνέχεια!

14 σχόλια:

  1. Είστε τόσο δυνατοί άνθρωποι, τόσο σπουδαίοι... που νιώθω τόσο μα τόσο λίγη, όταν διαβάζω τέτοιες ζωές...
    Κι αυτά τα αγγελούδια με αυτά τα μάτια να σε κοιτάζουν βαθιά μέσα στην καρδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα ομορφιά μου!!!Τι κάνεις;Χαίρομαι που τα πέρασες τόσο όμορφα το Σαββατοκύριακο και ακόμα περισσότερο χάρηκα με τη φωτογραφία σου!!Είσαι στα αλήθεια πολύ όμορφη, το χαμόγελο σου είναι υπέροχο.
    Οι κορδέλες σου πάνε πολύ, ειδικά με αυτή που φοράς στη φωτογραφία είσαι μια κούκλα.
    Κρίμα που δεν έβγαλες φωτογραφίες από τις βόλτες σου. Μέσα από τις φωτογραφίες σου γνωρίζουμε και εμείς τα μέρη που ζεις και πιθανότερα δεν θα τα δούμε ποτέ από κοντά.
    Είναι πολύ καλή η ιδέα της μαμάς σου να μας γνωρίσεις τους ήρωες σου..Πολύ συγκινητική η ιστορία της Δέσποινας και σε ευχαριστούμε που μας τη γνώρισες. Σίγουρα θα έχει και αυτή μια θέση στην καρδιά μας αλλά (μεταξύ μας τώρα, μη με μαρτυρήσεις) την πιο ξεχωριστή θέση στην δική μου καρδιά την έχεις κερδίσει εσύ με το χαμόγελο σου και τα υπέροχα ματάκια σου..
    Όσο θα είμαστε φίλες (ελπίζω για πάντα) θα σου χαμογελάω συνέχεια. Εσύ αξίζεις όλα τα χαμόγελα του κόσμου όλου.
    Φιλιά πολλά στη μαμά και τον μπαμπά σου και καλή συνέχεια!!!
    Σε αγαπάμε πολύ και περιμένουμε με αγωνία τα νέα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερούδια..Να είστε πάντα καλά και αγαπημένοι!!
    Συγκινητική η ιστορία της Δεσποινούλας..
    φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιωαννα μου γλυκεια Καλη Εβδομαδα και να περνατε τελεια με την μαμα και τον μπαμπα φυσικα!!!Παρα πολυ ομορφη η διηγηση που μας εκαναν οι γονεις της Δεσποινας και ευχαριστουμε και αυτους και εσας που μοιραζεστε μαζι μας τις σκεψεις ,τα συναισθηματα σας,τις ιστοριες σας και μας κανετε να γινομαστε οπως εχω ξαναπει καλυτεροι ανθρωποι.
    Η φωτο σου με την μαμα και τον μπαμπα ειναι υπεροχη και εσυ οπως παντα με τη φωτογενεια που σε διακρινει αιχμαλωτιζεις τον φακο!!!Περιμενουμε και νεες φωτο ενταξει μικρη μου??
    Οι φιλοι σου σου στελνουν την αγαπη τους..η Δαναη οταν σε βλεπει σε χαιρεταει και χαιρεται πολυ και ο Κωνσταντινος που ειναι λιγο πιο μεγαλος με ρωταει που εισαι και ποτε θα σε δει απο κοντα!!!
    Σε αγαπαμε πολυ ολοι μας και χαιρομαστε που η αποστολη σου παει τοσο καλα.
    Μαμα Βικυ να δωσεις πολλα φιλια και μια μεγαλη αγκαλια απο μας στην Ιωαννα,ενταξει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πραγματικά ένα αγγελάκι είναι η φίλη σου η Δεσποινούλα.
    Σε ευχαριστούμε που μας τη γνώρισες καθώς και την ιστορία της.
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιωανίτσα μου μπορεί να μην βγαλατε φωτο στη βόλτα σας αλλα αυτη η φωτο με τη Μαμα κ τον Μπαμπά είναι η καλύτερη από όλες! εσυ βεβαια για αλλη μια φορα είσαι σκέτη γλύκα !!!!
    πόλυ μου αρέσει η καινούργια σου αποστολη κ θέλω να γνωρίσω κ τους υπόλοιπους Μικρούς-Ηρωες φίλους σου... πολλα συγχαρητήρια γι αυτη σου τη κίνηση, Αξιζεις πολλά.. περιμενουμε νεα σου ωστόσο να περνας καλα κ να χαρίζεις πολλά χαμόγελα στη Μαμα κ στο Μπαμπά
    ε? φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα! Παντα να χαμογελάτε ο ένας δίπλα στον άλλο!!! Ιωάννα μου γλυκιά είσαι μια αξιαγάπητη κουκλίτσα. Να ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά και να γεμίζεις ατέλειωτες σεεελίιδεεες μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπερα μικρη μου φιλεναδα. ειδες ποσο σπουδαιο ειναι να περιβαλλεσαι απο ηρωες; μικρους και μεγάλους; και ειναι ολοι τοσο ομορφοι. Θα χαρουμε ιδιαιτερα να μαθουμε και για τους αλλους ηρωες-φιλους σου, που ερχομενοι εδω εκαναν την ζωη ολων γυρω τους ομορφοτερη. αλλα εχω μια ερωτηση: οσο πας και ομορφαινεις ή ειναι η ιδέα μου; πολλα φιλακια μικρη μου φιλεναδιτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι σίγουρη ότι η μικρή Δεσποινούλα είναι ένα μικρό αγγελάκι στον ουρανό που σε προσέχει!
    Μάνο κ Ελισάβετ μην το βάζεται ποτέ κάτω! Το παιδάκι που λαχταράτε θα σας βρει σύντομα κ θα γίνεται υπέροχοι γονείς!
    Είστε όλοι παραδείγματα προς μίμιση! Συγχαρητήρια!
    Μαρίνα-Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιωάννα μου, είσαι στην ωραιότερη αγκαλιά του κόσμου!!! Στης μαμάς και του μπαμπά!! Και η Δεσποινούλα είναι σε μία άλλη αγκαλιά, πολύ ζεστή, του Χριστού μας! Και σε κοιτάει από ψηλά και σε καμαρώνει για την αποστολή σου!!!
    Φιλιά πολλά από την ζεστή Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπημένο μου πλασματάκι καλημέρα!!Το Δεσποινάκι είμαι σίγουρη ότι είναι μαζί με τους αγγέλους και σίγουρα είναι κοντα σου.Θέλω και γω να γνωρίσω και τους άλλους μικρούς φίλους σου.Και η φώτο με την μανούλα και τον μπαμπάκα τέλεια!!Σ αγαπώ πολύ μωρό μου και κάθε μέρα μπαίνω και βλέπω τα νέα σου σε όλα τα social media.Έχεις την αγάπη και μια μεγάλη αγκαλιά και από τον Bilako μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιωαννα μου καθε μερα κοιταω το blog για να μαθαινω νεα σου.Ευχαριστουμε για τη ιστορια για τη Δεσποινα. Μακαρι οι γονεις της συντομα να αποκτησουν το αγγελακι που επιθυμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τυχαία ανακάλυψα το blog.. Μην χάσετε ποτέ την ελπίδα σας και το χαμόγελό σας. Να είστε πάντα καλά, έχετε όλη μου την θετική ενέργεια. Δεν θα πω τίποτε άλλο. Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή