Για την Ιωάννα


17 Ιουν 2012

Η αποστολή του "Για την Ιωάννα"

Είμαι η Βίκυ και είμαι η μαμά της Ιωάννας. Σε αυτό το post θέλω να σας περιγράψω τον κύριο λόγο που φτιάξαμε αυτό το blog. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί λόγοι ο βασικότερος όλων όμως είναι για να μάθει ο κόσμος τι είναι η νωτιαία μυική ατροφία, τύπου 1.

Η σκέψη  -- και ανάγκη μαζί -- γεννήθηκηκε 3 μήνες μετά τη διάγνωση της Ιωάννας. Πέρασαμε πολλά στάδια μέχρι να μπορέσουμε να αποδεχτούμε αυτό που μας συμβαίνει. Στην αρχή είμασταν πολύ θυμωμένοι, με όλους και με όλα. Δεν θέλαμε να βλέπουμε και να μιλάμε σε κανέναν. Θεωρούσαμε οτί είναι άδικο αυτο που μας συμβαίνει. Γιατί εμείς; Γιατί η Ιωάννα; Δεν ήταν εύκολο να βγούμε απο αυτό τον κυκεώνα σκέψεων. Βγήκαμε μόνο όταν κατάλαβαμε ότι δεν είναι άδικο αυτό που συμβαίνει αλλά αυτό που σκέφτομαστε για την Ιωάννα. Σκέφτηκαμε πως είναι σαν να λέμε πως είναι άδικο που το παιδί μου γεννήθηκε με μαύρα μαλλιά ή με καστανά μάτια. Κατάλαβαμε πως έτσι χάνουμε και ό,τι καλή στιγμή μπορούμε να ζήσουμε μαζί της και φυσικά με αυτή την αντιμετώπιση δε θα μπορούσαμε ποτέ να της δώσουμε το 100% του εαυτού μας.

Δε θα μπορούσαμε να της δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό γιατί απλά για το μόνο που θα νοιαζόμασταν ήταν ο εαυτός και όχι η Ιωάννα. Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε αυτό που της συμβαίνει, όμως μπορουμε να κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τη ζωή της πιο όμορφη. Αυτό είναι στο χερί μας, δυστυχώς τίποτε άλλο.

Παλιά νόμιζα πως είμαι πολύ αδύναμη σαν χαρακτήρας, και αν με ρωτούσες τότε τι θα έκανα αν μου συνεβαινε κάτι τέτοιο θα σου έλεγα πως δε θα το άντεχα. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δυνατοί είμαστε μόνο όταν χρειαστεί να δείξουμε τη δύναμη μας.

Κάπου εκεί γεννήθηκε το blog. Η ζωή της Ιωάννας είναι πολύ σημαντική για εμας, αλλά σκέφτηκαμε οτι θα μπορούσε να είναι σημαντική και για άλλους. Θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή κάποιων ανθρώπων. Ό,τι δε ξέραμε εμείς ίσως να το μάθουν κάποιοι άλλοι εξαιτίας της Ιωάννας.

Η Ιωάννα είναι ένα πανέξυπνο και χαρούμενο μωρό. Κάθε μέρα παρά τις δυσκολίες που περνάει μας χαρίζει πάντα το καλύτερο χαμογελό της.

Σας ευχαριστούμε όλους για όλα

ΥΓ: Ιωάννα εδώ: Άφησα τη μαμά μου σήμερα να γράψει γιατί με πίεσε πολύ. Νομίζω όμως πως είναι η τελευταία φορά. Εγώ είμαι καλά και περιμένω αύριο να έρθει η γιαγιά μου. Μου είπε θα μου φέρει πολλά δώρα ;). Μου αρέσουν τόσο πολύ τα δώρα. Κατά τα άλλα περνάμε υπέροχα. Το Σαββατοκύριακο δε κάναμε και πολλά γιατί παρακολουθήσαμε ποδόσφαιρο (Μπράβο Ελλάδα!!!) και μετά τις εκλογές. Ουφ, πολύ τηλεόραση αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αααα δε σας είπα και το πιο σημαντικό. Ο Μίκυ βρήκε παρέα, τη Μίνυ. Την έφερε η Λένια, μια φίλη της μαμάς και δικιά μου. Την ευχαριστησα πάρα πολύ γιατι τελευταίως ο Μίκυ είχε πέσει λίγο ψυχολογικώς, αλλά τώρα ποιός τον πιάνει... :) Μερικές φορές με αμελεί αλλά δε με πειράζει καθόλου γιατι νομίζω με τη Μινυ συννενοούμε καλύτερα :)!

Σας φιλώ όλους  γλυκά!

Εδώ όλοι μαζί αγκαλιά με το Μίκυ και τη Μίνυ!

Εδώ με τη παρέα μου βλέπουμε τον αγώνα :)!

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα γλυκιά μου Ιωάννα!!!

    Σε παρακαλώ να φροντίζεις τη μανούλα σου τη Βίκυ και να της θυμίζεις κάθε μέρα πόσο τυχερή είναι που σε έχει..!
    Κι όταν την βλέπεις κατσούφα, να της κλείνεις πονηρά το ματάκι, να την κάνεις να ξεκαρδίζεται στα γέλια!!

    Σε φιλώ γλυκά μπουμπουκάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα και καλη βδομαδα γλυκια,ομορφη και συνονοματη Ιωαννα! Φιλακια και στους δικους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιωαννούλα, δε σου είπα και κάτι... Τη Minnie μου την είχε κάνει δώρο η αδελφούλα μου, αλλά όταν ένιωσα πόσο την αγαπάς (τη Minnie, καθώς δεν έχεις γνωρίσει ακόμη την αδελφή μου) με μιας δεν το σκέφτηκα και στην έφερα.

    Λένε ότι τα δώρα δε δωρίζονται, αλλά μόλις το είπα στην αδελφή μου, χάρηκε τόσο που ένιωσα ότι της έκανα κι αυτής ένα δώρο :).

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΙΚΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΣΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ .ΟΤΑΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ.ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΑΘΗΚΑΤΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΤΟ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.Η ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ Σ'ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ Σ'ΑΥΤΗ!!ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ,ΤΣΑΧΠΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΖΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλυκία μου Ιωάννα καλημέρα .Σε παρακαλώ να δώσεις στην μαμά σου μια μεγάληηηη αγκαλία γιατί είναι η πιο γλυκία μανούλα στον κόσμο ,και είναι πολύ τυχερή που σε έχει.Να θυμάστε πάντα ότι η σκέψη μας και η θετική μας ενέργεια είναι μαζί σας.φιλια πολλά κοριτσάρα ΕΥΗ-ΑΓΓΕΛΙΝΑ-ΖΩΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Ιωάννα!!Πολλές γλυκές καλημέρες και στη μαμά σου.Να αφήνεις και τη μαμά σου να μας γράφει πού και πού, όσα λέει είναι τόσο αληθινά.
    Πολύ χαίρομαι που η παρέα σας μεγάλωσε και ο Μίκυ βρήκε το άλλο του μισό. Θα ήθελα πολύ να έμενα και εγώ κάπου κοντά σας να κάνουμε παρέα. Αλλά ευτυχώς η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά και με τη βοήθεια της μαμάς σου γίναμε φίλες.
    Συνέχισε την καλή δουλειά με την αποστολή σου και μην σταματάς να χαμογελάς στη μαμά και τον μπαμπά.
    Φιλιά πολλά και στη γιαγιά σου και να θυμάσαι ότι σε αγαπάμε πολύ.Να έχεις μια ακόμα όμορφη μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά φιλιά και ευχές στο χαριτωμένο μουτράκι! Γεια σου γλυκιά μανούλα.
    Αξίζετε πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοριτσάκι μου γλυκό και όμορφο!!!! Τι ωραία να'χεις και τη Μίνυ παρεούλα, θα'χετε τόσα να πειτε σαν γυναίκες!!!! Πολλά φιλάκια γλυκούλα μου! Να περνάτε όμορφα και να μας λες τα νέα σου όσο πιο σύντομα γίνεται γιατι τα περιμενουμε με λαχτάρα! Καλή εβδομάδα καρδούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιωαννα μου μπουμπουκι μου Καλημερα και καλη εβδομαδα!!Εισαι υπροχη οπως παντα και μας γεμιζεις θετικη ενεργεια με το χαμογελο σου!! Θα μου επιτρεψεις λιγο να απευθυνθω στην υπεροχη μανουλα σου την Βικυ και να της πω οτι για ακομη μια φορα με συγκινησες..τα ειπες ολα με τις σκεψεις σου που μοιραζεσαι μαζι μας και ειλικρινα νοιωθω πολυ τυχερη που σε γνωρισα και που με τον τροπο σου και την καλοσυνη σου με εκανες οπως και αλλους να δουμε αλλιως την ζωη και να προσπαθουμε για το καλυτερο!Βικυ μου καλη εχεις απολυτο δικιο...οταν οι μαμαδες καταλαβαινουμε την νεα ζωη μεσα μας ξεκιναμε τα ονειρα και μας ειναι πολυ δυσκολο,ακατορθωτο θα ελεγα να δεχτουμε οτι κατι θα συμβει στο δικο μας παιδι..ο πονος ο θυμος η απογοητευση ειναι απολυτα λογικο να σας κατεκλυσαν αλλα το με ποση αξιοπρεπεια το αντιμετωπισατε και το αντιμετωπιζετε ακομη και ποση αγαπη δινεται στην Ιωαννα ειναι επισης κατι που πρωτα αναφερω σε οποιον με ρωταει σχετικα με το blog..Θα ειμαστε διπλα σας και θα περιμενουμε με ανυπομονησια τα νεα σας!!!Πολλα φιλια Τονια-Βασιλης-Κωνσταντινος και Δαναη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δίνετε δύναμη σε πολλούς γονείς που ίσως αντιμετωπίζουν το ίδιο... Η ελπίδα διαψεύδει κάθε ιατρική πρόβλεψη, η Ιωάννα θα μεγαλώσει και θα γίνει μια πανέμορφη κοπέλα και θα κοιτάτε μαζί τις μωρουδίστικες φωτογραφίες με ένα γλυκό χαμόγελο. Μέχρι τότε θα έχει χιλιάδες ανθρώπους να την αγαπούν και να μαθαίνουν νέα της καθημερινά. Ιωάννα μου πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...Me afhnete xwris logia ka8e fora...mama k korh...alla shmera apofasisa na brw merika na sas grapsw;))eiste teleies k oi 2!!!polu glukies, polu exupnes, apisteuta perigrafikes k me kanete na sas zw k as mhn eimai ekei konta sas!!!
    8elw na sas pw oti ka8e prwi to prwto pou psaxnw einai na dw an exete kanei post kati...kapoio apo ta uperoxa k toso aisiodoxa munhmata sas...pou ka8e fora pou ta diabazw...mou ftiaxnoun thn mera!!!eiste apla uperoxes!!!k anupomonw na gurisw ekei k na exw thn eukairia na sas blepw suxnotera!!!:)
    na exete mia uperoxh mera!!!sas filw k tis 2;)sthn iwanna omws stelnw k ena megalo roufhxto fili!!!:)
    telos 8a h8ela na pw sthn mama Vicky, oti to olo 8ema to blepei polu swsta...to aurio den exei k den eixe pote axia...giati polu apla den gnwrizoume tpt giauto...einai duskolo na to katanohsei auto kaneis...alla einai mia megalh alh8eia...giauto as zoume oso kalutera mporoume to shmera...k apo aurio...exei o 8eos:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βικυ μου σας σκεφτομαστε συνεχεια!!!Εισαι πολυ δυνατη!!!Ιωαννα η minnie σου ειναι πολυ ομορφη.Φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ιωάννα μου έχεις τους καλύτερους γονείς του κόσμου!! Αααα κ η παρέα τέλεια!
    Βίκυ είσαι απλά καταπληκτική! Κ ένα μπράβο κ στον μπαμπά όμως μην μείνει παραπονεμένος!! Να τη χαίρεστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΒΙΚΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ !!!!!!ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ!!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ....ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!!!!!ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ blog ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΤΣΑΣ (ΕΙΣΑΙ ΓΛΥΚΑ!!!)ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΙΚΥ...ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΝΑ ΜΕΡΗΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!!!!!ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. γεια κ στις 2 σας!!!ιωαννα μου,η μαμα σου ειναι πολυ καλη ,σε λατρευει!!!!ειναι πολυ καλο που λεει τα πραγματα με το ονομα τους γιατι ετσι δινει κουραγιο κ δυναμη σε οσους περνουν τα δικα τους προβληματα....να της δινεισ δυναμη με το χαμογελο σου!!!!!φιλακια πολλα ζουζουνιτσα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ιωάννα μου καλημέρα!!!!!καλημέρα και στη μαμά!!!!!Ιωάννα μου έχεις τους καλύτερους γονείς του κόσμου!!!!!παίρνουν δύναμη από σένα και συ παίρνεις δύναμη από αυτούς και με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια!!!!τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ,ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΝΟΥΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.ΔΙΑΒΑΖΟΝΑΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ,ΠΙΟ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ.Η ΙΩΑΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ,ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ "OTI ΔΕΝ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ"ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειά σας Βίκυ και Ιωάννα !! Βίκυ είσαι μιά πολύ δυνατή μαμά και με σύζυγο έναν πολύ δυνατό μπαμπά και γι'αυτό και έχετε και μία τόσο δυνατή κόρη !!! Η ιδέα αυτού του blog είναι εκπληκτική και η Ιωάννα είναι ένας άγγελος !!!
    Ιωάννα...Αστέρι λαμπερό...μεγάλωσε η παρέα σου βλέπω...τέλεια !!!! Να περνάς συνέχεια όμορφα και να χαμογελάς πολύ !!!
    Φιλάκια πολλά σε όλους σας !!! Καλό σ/κ ! :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου ομορφούλα.!!! Καλά έκανες και άφησες την μανούλα να γράψει γιατί είναι μια σοφή μανούλα και μας μαθαίνει και εμάς πολλά..... Να μας χαμογελάς πάντα για να μας ομορφαίνεις την blogoγειτονιά.Φιλάκια.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ειναι εξαιρετικα δυσκολες οι στιγμές αυτες που περιγράφει η μαμα σου μικρη μου Ιωάννα και για αυτο ειναι ακομα πιο σπουδαιο να εισαι ενα χαμογελαστο και τοσο γλυκο κοριτσάκι γιατι πρεπει να ειναι ολο χαμογελαστοι απο εδώ και πέρα....και δεν πειραζει....ας γραφει και εκεινη που και που :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα, σε βρήκα τυχαία από το blog της marie με τις δημιουργίες, όμως μάλλον θα μείνω....Τα συναισθήματα που περιγράφεις μετά την γέννηση της κόρης σου... και η συνέχεια μετά κάτι μου θυμίζουν. Μάλλον σε καταλαβαίνω λίγο παραπάνω από τους άλλους. Ο λόγος είναι αυτός. Αν έχεις χρόνο μπες να δεις www.mylittlenicko.blogspot.com
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ιωαννακι!!!!!!!!Απο σημερα εχεις 4 ακομα ατομα στη παρεα σου!!! Ελπιζω να καταφερω να σου δωσω οση δυναμη καταφερες να μου δωσεις εσυ μεσα απο τα ματακια σου.
    Η αποστολη σου εγινε και αποστολη μας! Σε αγαπησα απο το πρωτο λεπτο και θα μπαινω να μαθαινω νεα σου καθημερινα και απο εδω και απο το fb.Σου στελνω φιλια απο τα δικα μου μικρα ζουζουνια,το Γιωργο και τη Αφροδιτη. Kαληνυχτα σου και ονειρα μελενια!!! Βαλεντινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή