Για την Ιωάννα


24 Μαρ 2013

Προοπτική

Η τελευταία χρονιά για εμένα ήταν ένα σχολείο, μπορώ να πω πήρα τα πιο δύσκολα μαθήματα που έχω πάρει στη ζωή μου. Ένα πράγμα όμως που άλλαξε πολύ μέσα μου είναι η προοπτική μου, το πως βλέπω τη ζωή.

Παρακολουθώ στη ζωή μου ανθρώπους που ήξερα ή που γνωρίζω τώρα να είναι δυστυχισμένοι για λόγους που μου φαίνονται λίγο αστείοι. Άνθρωποι να μαλώνουν με τα παιδιά τους, με τα αδέρφια τους, με τον άντρα ή τη γυναίκα τους, ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους ή για την οικογένεια τους, ανθρώπους που μισούν αυτό που κάνουν, ανθρώπους που παραπονιούνται για όλα, που τρέφονται απο το να κλαίγονται. Όταν τα βλέπω όλα αυτά σκέφτομαι, αν αυτοί οι άνθρωποι έκαναν έστω και ένα βήμα πίσω και εβλέπαν τη ζωή τους και τις πράξεις τους είμαι σίγουρη πως θα μετάνοιωναν για πολλά απο αυτά που κάνουν ή λένε. Θεωρούμε δεδομένα πολλά πράγματα. Το ότι υπάρχουμε, αναπνέουμε είναι ένα δώρο, δε θα πρέπει να το χαραμίζουμε. Αν νομίζεις οτί κάτι πρέπει να αλλάξεις, άλλαξε το μην το καθυστερείς.

Παλεύω με πολλά συναισθήματα μέσα μου, τώρα έχω απλά δεχτεί πως κάποιες μέρες θα είναι δύσκολες. Η ζωή είναι τώρα, έδω, δεν έχω άλλη ευκαιρία. Δίνω στη ζωή μου νόημα απο άλλα πράγματα.

Στη ζωή μας πηγαίνουμε πάντα προς τα εκεί που κοιτάζουμε. Αν κοιτάζουμε πίσω, πως μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά;

Αν έστω και ένα ζευγάρι φορέων που ετοιμάζεται να κάνει οικογένεια δε περάσει αυτό που περάσαμε έμεις και τόσες άλλες οικογένειες, τοτε έχω κερδίσει πολλά.

Σ'ευχαριστώ Ιωάννα για όλα!






22 σχόλια:

  1. Υπέροχοι Βίκυ και Σπύρο,
    πόσες αλήθειες μέσα σε αυτά που γράφετε...! Δυστυχώς οι άνθρωποι πολλές φορές θεωρούμε πολλά πράγματα δεδομένα και κυρίως την υγεία... Η Ιωαννούλα ήταν μεγάλο μάθημα για σας αλλά και για μας που την αγαπήσαμε πολύ ως ηλεκτρονικοί της φίλοι! Όταν κυριαρχεί η αγάπη τότε όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα!! Και είμαι σίγουρη πως στην ζωή σας μόνο καλύτερες στιγμές θα έχετε μπροστά σας!!
    Σας αγάπω πολύ κι ας μην σας γνωρίζω από κοντά!
    Ευγενία (από Ιταλία)

    Υ.Γ. Δε σας κρύβω ότι όταν είδα την φωτογραφία με το family rules που έχετε δίπλα από δικές σας κορνίζες, την έψαξα και την τύπωσα κι εγώ και το έβαλα σε σημείο που να το βλέπουμε με τον άντρα μου κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βίκυ και Σπύρο καταφέρατε να αλλάξετε την ζωή μας!Σας ευχαριστούμε!Δεν σας κρύβω πως και εγώ πολλές φορές ασχολιόμουν με ασήμαντα πράγματα όμως ειλικρινά έχω αλλάξει τρόπο σκέψης!Καμιά φορά με κουράζει η μικρή μου γκρινιαρούλα όμως μέσα μου λέω δεν πειράζει αρκεί που υπάρχει στην ζωή μας!Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο!Πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή σαν να είναι οι τελευταία!Εύχομαι για το καλό που κάνετε να σας ανταμειύσει ο Θεούλης και από εδώ και μπρος να έχετε πολλές χαρές γιατί σας αξίζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας εχω συνέχεια στο μυαλό μου Βίκη και Σπύρο. Σας σξέφτομαι και όταν έχουμε καιρό να μάθουμε νέα σας πάντα αναρωτιέμαι αν είστε καλά και πως τα περνάτε.

    Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Πολλά τα πέρνουμε σαν δεδομένα, ενώ τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ας ζούμε στο σήμερα, στο τώρα και ας είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε. Αρκεί να είμαστε καλά. Σας ευχαριστούμε για όλα.

    Να είστε καλά. Να ξέρετε πως την γλυκιά Ιωαννούλα την σκεφτομαι συνέχεια (όπως και πολλοί άλλοι είμαι σίγουρη). Καθημερινά μας δίνει μαθήματα όπως κι εσείς.

    Ευαγγελία Σιδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βικυ και Σπυρο το να διαβαζουμε νεα σας καταρχην για εμας ειναι μεγαλη χαρα γιατι εισαστε παντα στο μυαλο και στην καρδια μας οπως ακριβως και η γλυκοπαραμυθενια μας!!
    Εχεις για ακομη μια φορα πολυ δικιο σε αυτα που γραφεις..πολλες φορες ολοι κανουμε το λαθος να θεωρουμε καποια πραγματα δεδομενα και οτι δεν προκειται να μας αγγιξει τιποτα!!Η γνωριμια μας ομως μεσα απο την σελιδα της Ιωαννας μας εδωσε μαθηματα και τουλαχιστον σε προσωπικο επιπεδο και μας εκανε να αναθεωρησουμε την σκεψη και το πως φερομαστε...εκτιμαμε και χαμογελαμε με τα πιο απλα πραγματα γιατι ετσι πρεπει!!Να μην αφηνουμε την μιζερια να αγγιζει την ζωη μας και να συνεχισουμε να πολεμαμε και να ενημερωνουμε οσο περισσοτερο κοσμο γιατι οπως πολυ σωστα λες.." Αν έστω και ένα ζευγάρι φορέων που ετοιμάζεται να κάνει οικογένεια δε περάσει αυτό που περάσαμε έμεις και τόσες άλλες οικογένειες, τοτε έχω κερδίσει πολλά"!!
    Σας αγαπαμε πολυ
    Βασιλης,Τονια,Κωνσταντινος & Δαναη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είστε υπέροχοι! Καλή δύναμη! Πόσο δίκιο έχεις πόσα σας έμαθε αυτό το μικρό πλάσμα.Τι όμορφη η Ιωάννα σας...μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλες φορές αναρωτιέμαι γιατί να έπρεπε να τα περάσεις όλα αυτά.Άραγε ο σκοπός όλων αυτών ήταν να δώσεις ένα μάθημα ζωής σε όλους εμάς; και άραγε μας ακούμπησε όλο αυτό ή απλά έτσι πιστεύουμε; Όπως και να 'χει εύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου οι δύσκολες μέρες σας να γίνονται όλο και λιγότερες και να χαμογελάτε σιγά σιγά όλο και περισσότερο.
    Με απεριόριστο θαυμασμό και εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είστε υπέροχοι άνθρωποι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποσο σωστα τα λες όλα.....
    Σε θαυμαζω....Και η Ιωαννα πιστευω το ιδιο...
    Φιλακια και να εισαι παντα καλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΙΚΥ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ,Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΧΑΡΑΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ....ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ.ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΚΡΗΝΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ?ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!ΑΠΛΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΡΙΓΜΕΣ...ΤΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.....ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!
    ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ,ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΑ ΦΙΛΙΑ!!!
    ΔΡΟΥΚΑ ΕΛΛΗ,ΖΩΗ ,ΣΤΕΛΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχεις τόσο δίκιο σε όσα γράφεις!
    Μόνο ο μεγάλος πόνος και η αναμέτρηση με το θάνατο μας δίνει τέτοια γνώση και τέτοια δύναμη, γλυκιά μου.
    Εκεί βλέπεις πως τίποτα δεν είναι δεδομένο για κανέναν. Τότε αναγνωρίζεις τις αληθινές αξίες και σταματάς να βλέπεις τα ασήμαντα ως σημαντικά. Βλέπεις την αληθινή διάσταση των πραγμάτων.
    Ηρθε πολύ νωρίς στη ζωή σας όλο αυτό, έφερε ωριμότητα και αυτό ήταν το τίμημα της γνώσης αλλά και το δώρο της μικρούλας σας.
    Πάρε το χρόνο σου. Κάποια στιγμή θα μαλακώσει ο πόνος, εσείς κάνατε το καλύτερο! Έχε την Ιωάννα στην καρδιά σου πάντα, κάνε κουράγιο και προχώρα, όπως πολύ σωστά γράφεις. Έτσι θα χαίρεται κι εκείνη για σας.

    Σας στέλνω την αγάπη μου και τη βαθιά εκτίμησή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πράγματι μάθημα ζωής για όλους μας!!!

    Εύχομαι να είναι πολλά περισσότερα τα ζευγάρια φορέων που εξιατίας σας δεν θα περάσουν αυτά που περάσατε εσείς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με ποση δυναμη μιλας καλη μου! τα λόγια σου ειναι μαθημα ζωης για ολους εμας...
    τιποτα δεν ειναι δεδομενο στη ζωη αυτο ειναι σιγουρο και καλο θα ηταν να μην αναλωνομαστε με πραγματα ανουσια.
    ο χαμος αγαπημενων προσωπων μας το υπενθυμιζει καπως ακομψα δυστυχως. Την Ιωαννα μας την αγαπαμε πολυ, αυτο δεν θ αλλαξει ποτε. Ποσο περηφανοι ειμαστε ολοι που σας εχουμε γνωρισει!
    Ο πόνος σας μπορει να γινει για καποια ζευγαρια φορεων ''ελπιδα'' !!!
    Να στε ευλογημενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο.
    Με την επιλογή που κάνατε η Ιωάννα σας "ταξιδεύει" με πολλούς τρόπους και την γνωρίζουν πολλοί άνθρώποι:
    http://www.goodliving-happylife.com/1/post/2013/04/23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο δίκιο έχεις.
    Σ' ευχαριστούμε που μοιράστηκες την ιστορία σου.
    Η Ιωάννα έγινε και δικό μας παιδί - άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους. Πόσοι μπορούν να πουν το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά σου μάνα...ξέρω ακριβώς πως νοιώθεις γιατί και εγώ ακόμα συνεχίζω μετά από την απώλεια του σχεδόν 5μηνών αγοριού μου,του Φίλιππου που μας άφησε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων μετά από τεράστιο αγώνα ζωής κ θανάτου,αγώνας να κρατηθεί στην ζωή,αγώνας από όλους στην ΜΕΝΝ του ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ...που κάποια στιγμή θα ετοιμάσουμε κ εμείς την ιστορία του άγγελου μας..έτσι για να μην νοιώθετε μόνοι...τα παιδιά μας έδωσαν μαθήματα υπομονής και αντοχής,θάρρος κ αγάπης άνευ όρων,που μόνο εκείνα ξέρουν να δίνουν και εμείς απλά πρέπει να φανούμε αντάξιοι του δικού τους χαρακτήρα..Σ'ευχαριστώ Ιωάννα που μου έδωσες λίγο χώρο στον τοίχο σου για να γράψω για τον Φίλιππο μου..Ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aγαπημενοι Βίκυ και Σπύρο,
    Όχι ένα, αλλά ΔΥΟ ζευγάρια που εξετάστηκαν στο Εργαστήριο μας μετά από την δημοσιότητα που έδωσε η Ιωάννα σας, βρέθηκαν φορείς SMA και τους δόθηκαν οι κατάλληλες συμβουλές, η μία Κυρία μάλλιστα ήταν ήδη 3 μηνών έγκυος και το έμβρυο ήταν ασθενής!Έχετε λοιπόν κερδίσει πάρα πολλά όπως κι'εγώ που ως Βιοχημικός αισθάνομαι ότι έκανα κάτι σημαντικό στην καριέρα μου.
    Δημήτρης Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακομα μια φορα περασε η Ιωαννα απο το μυαλο μου και μπηκα εδω να δω αν υπαρχει καποιο νεο δικο σας... Βικυ και Σπυρο, εδω και καποιους μηνες που διαβασα οσα ζησατε, σας εχω στη σκεψη μου και την Ιωαννα βαθια μεσα στη καρδια μου. Δεν υπαρχουν λογια παρηγοριας, υπαρχει ομως η αναγκη να σας ευχαριστησω γιατι πλεον τα χαζα , μικρα δικα μου προβληματα μπαινουν στην ακρη μολις φερω στο μυαλο μου τα πανεμορφα ματακια της Ιωαννας.
    Με πολυ αγαπη Ελενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μας λείπεις, μας λείπεις αφάνταστα....Ιωάννα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. είστε υπεροχοι ανθρωποι...και δινετε μεγαλο μαθημα ζωης!Ιωαννα να εισαι καλα εκει που εισαι αγγελουδι μ και να ξερεις οτι μας λειπεις πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ακόμα όταν διαβάζω τα νέα σας και βλέπω και τις φωτογραφίες της Ιωαννούλας τα μάτια μου πλημμυρίζουν δάκρυα....η μικρή Ιωάννα μοιάζει τόσο πολύ με την κορούλα μου....να είστε καλά και οι δυο,να τη θυμάστε και να την αγαπάτε και ας έχει φύγει από την αγκαλιά σας....κάθε βράδυ παρακαλάω να προσέχει από εκεί ψηλά όλα τα παιδιάκια του κόσμου και το δικό μου και εύχομαι να γινόταν να μη χανόταν καμιά παιδική ψυχούλα....είναι τόσο κρίμα και άδικο....η Ιωάννα και η ιστορία της και όλα όσα μας έχει μάθει είναι για μένα πια στάση ζωής....μακάρι να ήταν κοντά μας ακόμα,στην αγκαλιά της μαμάς της και του μπαμπά της...αλλά αυτό ο κόσμος είναι πολύ σκληρός....σαγαπάω πολύ Ιωαννούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βικυ, οχι μονο σε αυτα τα ζευγαρια που ετοιμαζοντε να γινουν γονεις, το δικο σας βιωμα, η κορη σου μεσα απο εσενα, ειχε και εχει αντικτυπο και πολλους ακομη ανθρωπους, οπως πχ εγω και κατα συνεπεια και στα παιδια μου. Μεσα απο την Ιωαννα ολα αυτα. Τοσο μικρη, τοσο σπουδαια ωστε να αλλαξει την ζωη ενος ανθρωπου [και πολλων αλλων] ενω δεν την αντικρυσαν ποτε. Τοσο σπουδαιο που ισως αλλαζει και την προοπτικη της ιδιας... ποιος ο ρολος μας σε ολο αυτο, ποιος ο δικος της αραγε;; σπουδαιο και μοναδικο πλασμα πραγματικα!! και εκεινη, και φυσικα εσεις. Εσυ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα!! Είμαι φοιτήτρια ιατρικής και έφτασα εδώ διαβάζοντας για τη νόσο στο βιβλίο της παιδιατρικής. Διαπιστώνω πόσο μεγάλη διαφορά έχει το να βλέπεις κάτι ως γνώση και το να το ζεις μέσα στην οικογένεια σου. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη δύναμη που δείχνετε και να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε έτσι. Η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα! Η Ιωάννα είναι ένα πανέμορφο μουτράκι και μας μαθαίνει πολλά. Είναι σίγουρο ότι θα ζει για πάντα μέσα από εσάς. Σας ευχαριστώ, η σελίδα με άγγιξε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή