Για την Ιωάννα


31 Δεκ 2012

Αντίο Γιωργάκη

Απο τους γονείς του μικρού μας Γιωργάκη.

Γεια σας

Είμαι ο φίλος σας ο Γιωργάκης , που με γνωρίσατε στις 16 Νοεμβρίου 2012, εδώ στο blog της φίλης μου της Ιωάννας, μέσα από τα λόγια των γονιών μου και είδατε την φατσούλα μου στις φωτογραφίες που σας έστειλα τότε.

Θα ήθελα να σας πω ότι πλέον δεν είμαι πια μαζί σας. Από τις 21-12-2012, εγώ και η Ιωάννα παίζουμε συνέχεια μαζί εδώ πάνω, με όλους τους φίλους μας και αναστατώνουμε τους άλλους αγγέλους, στις παιδικές χαρές του Παραδείσου.

Δεν έχω πλέον σωληνάκια και οξυγόνα. Είμαι ελεύθερος πια, από όλα αυτά . Στέκομαι μόνος μου, ανασαίνω βαθιά, περπατώ και τρέχω ασταμάτητα. Ξέρω ότι όλοι σας είστε λυπημένοι. Να ξέρετε όμως ότι εγώ, σας βλέπω , στα διαλλείματα του παιχνιδιού μου, σας χαμογελώ, και θέλω να με θυμόσαστε χωρίς δάκρυα στα μάτια. Μοιραστείτε την χαρά μου. Ξέρω ότι θα είμαι πάντα μέσα στις καρδιές σας."

Για εμάς του γονείς του από τότε που ο Γιώργος έφυγε από κοντά μας, κάθε σκέψη μας ξεκινάει από ένα «δεν». Δεν θα του μιλήσουμε, δεν θα παίξουμε, δεν θα γελάσουμε, δεν, δεν, δεν…….Δεν υπάρχει πια, αλλά κυριαρχεί παντού γύρω μας : Στην καρδιά μας, στο νού μας, στην ψυχή μας, στα μάτια μας. Το μικρό μας αγοράκι με το παιχνιδιάρικο βλέμμα του, το ζεστό και γεμάτο φως χαμόγελό του.

Από την σύντομη αυτή ζωή του διδαχτήκαμε πάρα πολλά από εκείνον. Από την δύναμή του και το πείσμα του να μάχεται, ακόμα και τότε που δεν είχε πιθανότητες νίκης. Αυτό το διαπιστώναμε εικοσιοκτώ ολόκληρες μέρες που έδινε έναν άνισο αγώνα μέσα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο : Το SMA!!! Πως ήταν δυνατόν να κερδίσει αυτόν τον αγώνα?

Διδαχτήκαμε από εκείνον πώς να δείχνουμε αγάπη ο ένας στον άλλο, πώς να γίνουμε πιο ευαίσθητοι απέναντι στα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Μας έκανε πιο δυνατούς και ελπίζουμε ίσως και καλύτερους ανθρώπους.

Η δύναμή του, το φωτεινό του χαμόγελο, το διαπεραστικό του βλέμμα, η αθωότητά του, η αγάπη του, ήταν τόσο έντονα και έτσι έντονα θα παραμείνουν για πάντα στις καρδιές μας.

Όλες αυτές τις μέρες που ο Γιώργος δεν είναι μαζί μας, αντλούμε κουράγιο από τον ίδιο, που είναι και θα παραμείνει για πάντα ζωντανός και χαμογελαστός στο νου και στην καρδιά μας. Αντλούμε κουράγιο από την απλόχερη αγάπη και συμπαράσταση τόσων πολλών ανθρώπων, από τους οποίους πάρα πολλοί μας ήταν μέχρι πρότινος άγνωστοι και τους ευχαριστούμε ακόμη μια φορά για την αμέριστη στήριξή τους.

Από τα βάθη της καρδιά μας ευχαριστούμε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για την φροντίδα και την αγάπη που προσέφεραν στο μικρό μας αγγελούδι και γίνανε η οικογένειά μας καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής μας εκεί.

Ευχαριστούμε το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα την Θεράποντα Ιατρό του Γιωργάκη κυρία Κάρμη Βασιλική – την δικιά μας Βίκυ πλέον – για τον ζήλο της, την άρτια επιστημονική και ιατρική της κατάρτιση. Για την φροντίδα και την προσήλωση που έδειξε στον πρίγκιπά μας από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία του ανάσα, αλλά και για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη σ΄ εμάς από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογο ΜΕΡΙΜΝΑ και όλους τους ανθρώπους της, που στάθηκαν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή που ζητήσαμε την βοήθειά τους μέχρι και σήμερα στο δυσκολότερο μονοπάτι της ζωής μας.

Αγαπημένε μας Γιωργάκη,
Είχαμε το μεγάλο προνόμιο να ζήσεις μαζί μας έξι ολόκληρους μήνες.
Σ΄ευχαριστούμε και σ΄ ευγνωμονούμε Άγγελέ μας για τη κάθε στιγμή που παρέμεινες μαζί μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα.

Μαμά Όλγα - Μπαμπάς Πέτρος



Αντίο Γιωργάκη θα σε θυμόμαστε για πάντα



62 σχόλια:

  1. Γιώργος Παπασωτηρίου31 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:16 π.μ.

    Αντίο Αγγελούδι, η αγάπη σου θα ζεσταίνει για πάντα τους γονείς σου... Αντίο, αγγελόύδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να σας πω δεν θα κάνει καλύτερη την κατάσταση αλλά σας εύχομαι να το θυμάστε πάντα το αγγελούδι σας και να είστε πάντα θαρραλέοι και αγαπημένοι. Η ζωή δυστυχώς μερικές φορές τα φέρνει έτσι και είναι ένα μεγάλο και ανεξήγητο ερωτηματικό αλλά όπως λέει μια σοφή φράση, "όταν ο Θεός κλείνει μια πόρτα, ανοίγει κάπου ένα παράθυρο". Το πιστεύω αυτό και σας εύχομαι να ανοίξει το δικό σας παράθυρο σύντομα.

    Με αγάπη,

    Μαριλίνα (μαμά του Γιαννάκη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντιο Γιώργάκη. Είσαι και εσύ τώρα ένα αγγελάκι! Να προσέχεις τους γονείς σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ... Η ΑΠΟΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΤΕ ΞΕΝΟΥ ΕΙΤΕ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΨΗΛΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ! ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ;; ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΟΝΕΨΕΙ;;;;; ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ,ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ! :-) ΑΝΤΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΗΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΥΠΕΡΩΧΟ ΓΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΑΤΥΧΟ! Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΑΣΤΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑΣ ΣΟΥ ΕΤΣΙ,ΑΤΥΧΟ! ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΙΛΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ - ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΔΙΚΑ ΖΩΟΥΛΕΣ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κουραγιο στουσ γονεις .....δεν υπαρχουν λογια .....:'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. den exo logia...den exo skeci...apla polla dakrua kiloun sto prosopo mou.....eimia mana kai senio8o apoluta manoula...na ton 8umaste panta kai na einai xaroumenos ekei cila to aggelodaki sas.....idika i mana 8ato filaei kala mesa ba8ua stin kaardia tis.....to 2013 sas euxomai na kanete ena omorfo agori opos ki auto.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ......ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ....ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΓΓΕΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.....ΓΙΑ ΕΜΑΣ (ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ 11 ΜΗΝΩΝ)Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΕΣ.... ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kalo sou ta3idi glykia mou fatsoula. twra pia ola 8a einai kalytera gia sena, 8a paizeis xaroumenos me tous filous sou stis aules tou Paradeisou :)
    Ta syllhphthria mou stous goneis kai kouragio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό σου ταξίδι ,αγγελούδι του ουρανού. Τώρα θα δεις όλα θα είναι καλύτερα. Μες στο παιχνίδι και τη χαρά. Ρίχνε που και που και κανένα χαμόγελο και σε εμας εδώ πέρα. Καλή αντάμωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλο ταξιδι γλυκε πριγκιπα!!Ειναι τοσο δυσκολο να αποχαιρετουμε και εσενα οπως ηταν πολυ δυσκολο οταν αποχαιρετησαμε την γλυκοπαραμυθενια!!Να μας χαμογελατε και να κανετε τον ηλιο να λαμπει!!Η Ιωαννα ,η Νεκταρια,η Δεσποινα και εσυ θα κανετε καλη παρεα τωρα πια!!! Μαμα και Μπαμπα να χαμογελατε γιατι ετσι θα ηθελε ο Γιωργος και να πολεματε!!Εισαστε γονεις προτυπο για ολους μας και εσεις και ειμαστε διπλα σας..κουραγιο και δυναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mikro aggeloudaki kalo sou tajidi ... :( Na paizeis ekei pshla me thn filh sou thn Iwanna kai na eiste xamogelastoi xaroumenoi kai eftyxismenoi kai na stelnete polla polla filia stis manoules sas kai stous mpampades sas pou sas latrvoun.Den gnwrisa ton mikro Giwrgo opws thn Iwanna eimai omws mhtera enos mikrou aggelou 24 mhnwn kai pragmatika den mporesa na syggrathsw ta dakrya mou.....pollh dynamh kai kouragio ston mpampa Petro kai thn glykia manoula Olga... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλα να περνας αγγελουδι εκει που εισαι....μαζι με την φιλεναδουλα σου την Ιωαννα....καλη δυναμη στους γονεις που δεν σε εχουν πια κοντα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ μαναρι μου...καλο Παραδεισο γλυκο μου μωρακι. Κουραγιο μαμα και μπαμπα.

    Ευαγγελια Σιδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένας κόμπος μου σφίγγει τον λαιμό. Κουράγιο μπαμπά και μαμά, να έιστε καλά και να φτιάξετε ένα αδελφάκι για τον Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kalo koyrogio stoys gonis toy gia na ton thimoynte ton mikro aggeloyditoys kai kalo soy tajidh file georgaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kouragio stous goneis den uparxoun logia.....:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αντίο Γιωργάκη... τώρα είσαι ένα χαρούμενο αγγελούδι στον παράδεισο μαζί με την Ιωάννα.. Να χαμογελάς στους γονείς σου και να τους δίνεις δύναμη.. ψυχούλα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γλυκά μου αγγελούδια,
    εκεί στον γλυκό Παράδεισο που είστε να ξέρετε πως όταν χαμογελάτε, οι γονείς σας αισθάνονται ανακούφιση.
    Να χαμογελάτε και από εκεί όσο μπορείτε και να θυμάστε και όλους εμάς που ακόμη παλεύουμε σ'αυτή την προσωρινή γη...

    Καλή δύναμη Πέτρο και Όλγα.. Καλή δύναμη, καλοί μου άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγάπη μου γλυκιά, καλό σου ταξίδι ψυχή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό ταξίδι Γιωργάκη..Να συνεχίσεις να χαμογελάς και να παίζεις με την Ιωάννα..Να προσέχεις τη μαμα και τον μπαμπά σου από εκεί ψηλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΑΓΟΡΑΚΙ...ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ,ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟ!!!ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ (ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ)ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΤΕ....ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΓΓΕΛΕ!!!!ΕΛΛΗ ΔΡΟΥΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιωργακη......στην αγκαλια του Θεου να εισαι μωρο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. kalo sou taxidi giorgaki na mas filiseis thn ioanna mas kai ola ta paidakia tou kosmou pou feygoun etsi adika apo thn zoi.....kouragio kai ipomoni stous goneis tou mikrou gorgaki!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kalo taxidi gluko mas aggeloudi.na doseis filakia stin ioannoula ka na tin prosexeis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όλγα & Πέτρο,

    από την καρδιά μας Καλή Χρονιά, με όση ωδύνη έκλεισε για σας το 2012, τόση ευτυχία για καλή τύχη να σας φέρει ο νέος χρόνος. Είθε ο Γιώργης να είναι πάντα ο φάρος σε οποιαδήποτε προσπάθειά σας για το καλύτερο.

    Μια ζεστή αγκαλιά,

    Μάνος-Ελισάβετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συγκλονιστικό.Λυπάμαι πολύ!!! Σας εύχομαι κουράγιο ήταν πραγματικά πανέμορφος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλο ταξιδι ψυχουλα του ουρανου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλό ταξίδι γλυκε Γιωργάκη. Καλή δύναμη και κουράγιο σε σένα μανουλα Όλγα και πατερούλη Πέτρο. Είναι τόσο αβάσταχτο αυτό που περνάτε που ότι και να σας πούμε εμείς...
    Όμως ελπίζω να σας δίνει λίγο κουράγιο η αγάπη μας και η δύναμη που σας στέλνουμε να το ξεπεράσετε σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. AGORAKI MOU GLYKO KAI OMORFO KALO TAXIDI....KOURAGIO KAI DYNAMH STOUS GONEIS SOU,LYPAMAI TOSOOOO POLY!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όλγα και Πέτρο συλληπητήρια και κουράγιο!! Ευχόμαστε η συμπαράσταση του κόσμου να σας απαλύνει κάπως τον πόνο. Το μωράκι σας θα είναι πάντα μαζί σας ,απλά οι άγγελοι μένουν για λίγο στη γη και γυρνάνε εκεί που ανήκουν μόλις ολοκληρώσουν τον σκοπό τους...

    Γνωρίζουμε πολύ καλά τον πόνο σας διότι έχουμε χάσει και εμείς το κοριτσάκι μας απο sma πριν 2 χρόνια.
    Η σκέψη μας και η αγάπη μας ειναι μαζισας
    Δηήτρης Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. η σκεψη μου μαζι σας!να τον θυμαστε με αγαπη και κουραγιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καλη δυναμη στους γονεις, καλο παραδεισο για τον γλυκο Γιωργακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οτι και να πω είναι πολύ φτωχό μπροστά σε αυτό που νιώθω.Τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα και η ψυχή μου σκίστηκε.Ο θεός να σας δώσει δύναμη να μπορέσετε να σταθήτε στα πόδια σας.Είμαι και εγώ μάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν ξέρω τι να πω όταν πρόκειται για μικρά και αθώα πλασματάκια που γεμίζουν με τον ερχομό τους όσους είναι δίπλα τους μόνο με χαρά... Είναι τόσο κρίμα να μην μπορείς πια να αγκαλιάσεις το αγγελούδι που έφερες στον κόσμο μόλις λίγους μήνες πριν. Μακάρι να μην ξαναδιαβάσω και να μην ξανακούσω τίποτα παρόμοιο. Ελπίζω όλα τα παιδάκια να είναι υγιή και όλοι να ενημερωθούν για το SMA. Σας εύχομαι καλή δύναμη και ό,τι καλύτερο από εδώ και πέρα! Μικρέ μου Γιωργάκη να παίζεις με την Ιωάννα εκεί ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τι να πω τώρα? Τα λόγια είναι περιττά κουράγιο στους γονείς είμαι γονιός κ καταλαβαίνω τι είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί αλλά η απώλεια είναι τρομερή....κουράγιο κ δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλο παραδεισο Γεωργακη.....
    Κουραγιο στην μαμα και στον μπαμπα...πολυ λυπαμαι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει τόσο μεγάλος πόνος στους ανθρώπους?? Γιατί να χάνουν τα ίδια τους τα παιδιά?? Γιατί είναι τόσο άδικη η ζωή???? Γιατί να έχουν τόσα μεγάλα προβλήματα αυτά τα τόσο μικρά πλασματάκια?? Γιατί?? Κουράγιο..... Μια λέξη τόσο απλή και πολλές φορές δύσκολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. φιλάκια από όλους μας μικρό μου αγγελούδι! Να μας περιμένεις να παίξουμε όλοι μαζί!!!Να μας προσέχεις από ψηλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλο ταξιδι μικρε ολοι ελπιζουμε γνωστοι και αγνωστοι να εισαι καλα στην γειτονια των αγγελων οπως και τα υπολοιπα παιδια που ειναι εκει πανω και να τρεχεται και να παιζεται ελευυεροι να σας εχει ο θεος παντα καλα εκει πανω κ να ειστε παντα χαρουμενα....καλο σου ταξιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ ΜΙΚΡΕ ΑΓΓΕΛΕ...........ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γιωργάκι μου, να κάνεις παρέα στην Ιωαννούλα!Συλληπητήρια στους γονείς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. δεν νομιζω οτι υπαρχει μεγαλυτερος πονος απο αυτον που ζειτε. το μονο ''παρηγορο'' ειναι οτι το μωρακι σας δεν υποφερει πια. ειναι ελευθερο, οπως λετε κι εσεις, παρεα με το Ιωαννακι και τα αλλα αγγελουδακια, να ξεσηκωνουν τις γειτονιες του ουρανου.
    θελω να πιστευω οτι συντομα η επιστημη θα βρει τον τροπο να αντιμετωπισει το sma. Εμεις θα συνεχισουμε τον αγωνα μας για χαρη του Γιωργακη, της Ιωαννας και όσων παιδιων χαθηκαν αδικα απο αυτο.
    με πολυ αγαπη και σεβασμο
    μια μανουλα ακομα
    Αργυρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μαμά Όλγα & Μπαμπά Πέτρο, έχετε μεγάλη δύναμη ψυχής! Ο Γιωργάκης να ξέρετε ότι είναι ευτυχισμένος εκεί που είναι, αν σας βλέπει και εσάς ευτυχισμένους.

    Ζείτε πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά εύχομαι ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο σας. Εύχομαι η καινούρια χρονιά να σας φέρει μόνο χαρές και χαμόγελο. Και να θυμάστε πάντα το Γιωργάκη σας, το φωτεινό του χαμόγελο, το διαπεραστικό του βλέμμα, την αθωότητά του, την αγάπη του.

    Ασπασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Οτι και να πω ειναι λιγο αλλα να ξερετε οτι θα εχετε ενα αγγελακι να σας προυπαντησει στην αιωνια ζωη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. δεν υπάρχουν λόγια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. καλο ταξιδι πριγγιπα μας σε ευχαριστουμε που φωτισες την ζωη μας σε λατρευουμε ψυχουλα μου γλυκεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εχω τον Σαββούλη,τον ανηψιο μου στην ιδια ηλικια με τον Γιωργακη και δε μπορω καν να φανταστω τον πονο σας...Ομως αγαπημενοι γονεις-ηρωες,Ολγα και Πετρο,μην απελπιζεστε.Για χαρη εκεινου και της Ιωαννας,και τοσων αλλων παιδιων..ΔΩστε μας την ελπιδα πως η ζωη σας/μας θα γινει καλυτερη διχως το SMA να την κλεβει...
    Σας σκεφτομαι κ προσευχομαι για σας και το αγορακι σας,
    Ολγα Κ.,Κοζανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ποιες σκεψεις,ποιες λεξεις ποιες φρασεις να εκφρασουν τα πραγματικα συναισθηματα.Θα προσπαθησω αν και ειναι νωρις μικρε μου πριγκιπα. Εχω ακομα την αισθηση απο το βελουδινο δερμα σου στις ακρες των δαχτυλων μου,εχω ακομη τη μυρωδια σου στην ακρη της μυτης μου,εχω τη ζεστασια απο το χαμογελο σου,την ομορφια του αγγελικου προσωπου σου μπροστα στα ματια μου. Μα τουτη η γη σου φερθηκε σκληρα.Σου στερησε το οξυγονο,σου στερησε τη δυνατοτητα να σταθεις, να περπατησεις,να τρεξεις.
    Και να που παλι παρασυρθηκα.Μικρο μου πεφταστερι.Ξεχασα πως οι αγγελοι δεν αντεχουν για πολυ σε τουτη την πλαση.Πως δεν περπατουν δεν τρεχουν αλλα πετουν.Γιατι ο θεος τους δινει φτερα.Πετα λοιπον αγγελε μου.Χορεψε τραγουδα κανε οσα δεν μπορεσες να κανεις εδω. Κι αν καποια στιγμη βλεπεις ενα δακρυ στην ακρη του ματιου μου μη θυμωνεις, μη λυπασαι.Ειναι που εφυγες νωρις και δεν προλαβα να κανω μαζι σου οσα ειχα ονειρευτει.
    Ειμαι ομως σιγουρη οτι περνας καλυτερα με την Ιωαννα.Ζηστε το δικο σας παραμυθι.Κι οταν καμια φορα κουραζεσαι απο το παιχνιδι,καθησε διπλα μου κι εγω θα συνεχισω απο εκει που μειναμε,να σου διαβαζω το 'μικρο πριγκηπα'.
    .....και δεν θα μου λειπεις γιατι θα ναι η ζωη μου το τραγουδι της ερημου που θα σ΄ακολουθει....
    Ονειρα γλυκα μικρε μου τουτου!!!!!Σε λατρευω!!η μικρη σου θεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουράγιο σας εύχομαι απο τα βάθη της καρδιάς μου. Να είστε καλά να θυμάστε το αγγελούδι σας.

      Ευαγγελία Σιδ

      Διαγραφή
  49. Τα συναισθήματα ειναι μια απέραντη θάλασσα που πνίγουν τις λέξεις για να περιγράψεις τον πονο τη θλίψη όταν φεύγει ένα παιδί! Τρέχουν συνέχεια τα δάκρυα και λέμε μακάρι να ήσασταν (Ιωαννα,Γιώργο και όλα τα αγγελούδια) λίγο ακόμα μαζί μας. Αλλα ειναι από απέραντη αγάπη αυτά τα λόγια και οχι από εγωισμό νσ σας είχαμε εδω με τα σωληνακια με την ασθένεια να σας ταλαιπωρεί μονο και μονο για να σας βλεπουν να σας μυρίζουν να σας αγκαλιάζουν οι οικογένεια και οι φίλοι! Θα είστε αιώνια στη θύμηση ολων μας και θα λεμε για εσας και σε όσες γενιές προλάβουμε! Κουραγιο μανουλες, μπαμπουληδες και όσοι πονατε θα τα ξαναδείτε τα αγγελούδια σας θα τα ξαναπαρετε αγκαλιά και τοτε δεν θα σας χωρίσει τιποτα μονο κουραγιο και υπομονη να ζησετε πρωτα αυτά που θα σας στείλουν τα αγγελούδια σας με τον Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγαπημενε μου ξαδερφουλη καλημερα!
    Μην ανησυχεις δεν θα σου τραβηξω τα σεντονια και τις κουβερτουλες.Δε θα σε φιλησω με δυναμη ουτε θα σε αγκαλιαζω σφιχτα.Δε θα κανω τιποτα για να φωναξει η θεια Ολγα μηηηη.
    Ηθελα απλως να σου πω τα νεα μας εδω.
    Οταν η θεια Ολγα ηρθε μετα απο πολλες μερες που ειχα να τη δω ηταν λιγο στεναχωρημενη.Εκλαψε με αγκαλιαζε και μου ειπε πως εγινες αγγελος και πως πηγες στον ουρανο.
    Της εξηγησα κι εγω τοτε πως ηδη το ηξερα αυτο.Πως απο τοτε που συναντηθηκαμε για πρωτη φορα μου ειπες πως ησουν ηδη αγγελος.Μου εδειξες τα κρυφα φτερακια που ειχες στην πλατη σου και μου ειπες πως θα ερθει μια μερα που θα πεταξεις ψηλα.πως δεν θα πρεπει να στεναχωριομαστε γιατι εκει θα ειναι παραδεισος.Μου ζητησες επισης να προσεχω και να αγαπω τη μαμα σου.
    Σου γραφω λοιπον να μην ανησυχεις.Κραταω την υποσχεση που σου εδωσα.Την αγκαλιαζω τη φιλαω τη χαιδευω παιζω μαζι της και δεν την αφηνω να στεναχωριεται και να δακρυζουν τα ματια της.Δεν την αφηνω να της λειψει το παιδικο χαδι και η παιδικη αγκαλια.Σαν να ησουν εδω.Να νοιωθει μαμα Ολγα και οχι θεια Ολγα.
    Μου λειπεις πολυ ξαδερφουλη μου ομως ειπα στη δικια μου μαμα πως καθε βραδυ ερχεσαι στα ονειρα μου με τη φιλη σου την Ιωαννιτσα και παιζουμε ολα τα παιχνιδια του κοσμου.Μονο κυνηγητο δεν παιζουμε γιατι παντα με κερδιζετε.Εσεις πετατε ενω εγω απλως τρεχω.
    Σ'αγαπω πολυ η ξαδερφουλα σου η ΤΕΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΑΝΤΙΟ ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ!ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ,ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ,ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΤΕ,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΗΡΕΜΟΙ,ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ!!1ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!
    Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ.
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ!!ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κατ'αρχην να σου πω οτι δεν με λενε Δημητρ,αλλα Πετρο.Και οπως καθε ελευθερος ανθρωπος,η αποφαση μου ειναι να μην ξανασχοληθω ποτε με τον Θεο που εσυ τοσο πιστευεις.Σεβομαι αυτο που πιστευεις,σεβασου σε παρακαλω,και εσυ αυτο που πιστευω κι εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ Γιωργάκη, ΓΛΥΚΕ μου "ΤΟΥΤΟΥ",ΜΙΚΡΕ μου ΑΓΓΕΛΕ.
    Είμαι η ΝΟΝΑ ΑΝΤΖΕΛΑ. Μόνο ΕΣΥ και ΕΓΩ θα ξέρουμε πόσο πολύ Σ΄ΑΓΑΠΗΣΑ και πόσο πολύ θα μου ΛΕΙΨΕΙΣ. Μόνο εμείς οι δύο θα ξέρουμε τα παιχνίδια μας, τις επαφούλες μας, τον κινηματογράφο μας, τα τραγουδάκια μας, τις ζεστές και τρυφερές αγκαλίτσες μας, τις κουβεντούλες μας. Όλα ΜΟΝΑΔΙΚΑ και ΠΟΛΥΤΙΜΑ. Εκείνο το βράδυ που είχα το ΠΡΟΝΟΜΙΟ να γίνω νονά σου, μόνο ΕΣΥ και εγώ θα ξέρουμε πόσο πολύ έκλαψα και παρακάλεσα τον ΘΕΟ να σε χαρίσει λίγο ακόμα σε όλους εμάς που ήμασταν μαζί σου από την αρχή μέχρι το τέλος του μικρού ταξιδιού σου εδώ στην γή. Και ο ΘΕΟΣ σε χάρισε σε εμάς για 27 ολόκληρες ημέρες ακόμα. Μόνο ΕΣΥ και εγώ θα ξέρουμε ότι στην δεύτερη μεγάλη σου δυσκολία σε ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑ και σου είπα να κάνεις πλέον ότι ΕΣΥ θέλεις, ή να μείνεις ή να φύγεις. Επέλεξες να μείνεις λίγο ακόμα μαζί μας,χαρίζοντάς μας απίστευτες λαμπερές ματιές και μοναδικά χαμόγελα. Και μετά επέλεξες να τα χαρίζεις πλέον ΟΛΑ ΑΥΤΑ σε όλα τα άλλα αγγελούδια εκεί ψηλά στον ουρανό. Επέλεξες πλέον να πετάς, να τρέχεις, να ανασαίνεις ελεύθερα και μόνος σου, να παίζεις με την ΙΩΑΝΝΑ και όλα τα άλλα παιδιά του ουρανού. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με επέλεξες για νονά σου και για τις ΓΛΥΚΕΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στιγμές που μου χάρισες. Είχα ονειρευτεί να παίξω πολλά παιχνίδια με ΣΕΝΑ και την ΜΑΡΙΕΤΤΑ,αλλά εσύ επέλεξες να τα συνεχίσω μόνο με την ΜΑΡΙΕΤΤΑ. Το ξέρεις ότι δεν φεύγεις στιγμή από την σκέψη και την καρδιά μου, είτε είναι μέρα είτε είναι νύχτα. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ "ΤΟΥΤΟΥ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ψυχούλα μου γλυκειά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν έχω λόγια, κλαίει η ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Έχω δυο μικρά παιδάκια.το ενα τριών χρόνων αγόρι κ ένα κοριτσάκι τεσσάρων μηνών.μετα από όλα αυτά που διάβασα μετανιώνω την κάθε ώρα κ στιγμη που μάλωσα η εβαλα τιμωρία το γιο μου για κάποια αταξία που έκανε.τελικα μεγαλύτερη αξια έχει όχι το κάθε λεπτο αλλά το κάθε δευτερόλεπτο που περνάς με το παιδί σου!!μακαρι όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι γερά κ αν αυτό δεν μπορεί να γίνει τότε τουλάχιστον να μην υποφέρουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα σας, γνώρισα τον μικρό Γιωργάκη εχθές 6/12/2013 στο νεκροταφείο της ηλιούπολης!! ημουνα εκει γιατι εχασα σε πολυ μικρη ηλικια τον αδελφο μου ητανε 8 χρονων οταν εφυγε απο την ζωη!! μιλησα με μια ξαδελφη της μαμα σου και μου ειπε την ιστορια σου, συγκινηθηκα παρα πολυ!!! αμεσως σκεφτηκα τι θα εκανα στην θεση τους, εχω ενα κοριτσακι 3 χρονων και μονο με την ιδεα τρελλαθηκα!! μπορω να καταλαβω απολυτα τον πονο σας. ελπιζω εκει ψηλα που εισαι να εισαι καλα και να χαμογελας παντα οπως και στις φωτογραφιες σου!! κοντευει σχεδον ενας χρονος που εχεις φυγει και σιγουρα αυτες οι μερες θα ειναι δυσκολες για τους γονεις σου!! τα συλληπητηρια εστω και καθυστερημενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αθήνα, 21/12/2013

    ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΜΙΚΡΕ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ "ΤΟΥΤΟΥ". Πριν ενάμιση χρόνο ΤΡΥΠΩΣΕΣ στην καρδιά μου έτσι απλά, μοναδικά. Άραγε τι θα μπορούσε να γεμίσει το κενό που άφησες πίσω σου φεύγοντας. Τι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το λαμπερό σου χαμόγελο, το αστραφτερό σου βλέμμα, τις γλυκές φωνούλες σου, τη μυρωδούλα σου, το τρυφερό κορμάκι σου, τη γυμναστικούλα μας - πάνω τα χεράκια, κάτω τα χεράκια-. Τι θα μπορούσε να ήταν αυτό που θα απάλυνε τον πόνο για όλα αυτά που χάθηκαν μαζί σου. ΝΟΜΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ. Όμως θα ήθελα να επιλέξω συναισθήματα και σκέψεις που μόνο χαρά θα σου προκαλούν εκεί στο νέο σου σπίτι. Στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. Γιατί εκεί είμαι σίγουρη ότι ΠΕΤΑΣ, ΠΑΙΖΕΙΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ και κάνεις πράγματα που μόνο χαρά και ευτυχία σου δίνουν. Θα ήθελα να επιλέξω να μην βαραίνω τα φτερά σου για να πετάς ανάλαφρα. ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ τη χαρά που γέμιζε η καρδιά μου όταν σ΄ αντίκριζα. ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ τα πιο όμορφα συναισθήματα που έβγαζες από μέσα μου. ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ τις πιο όμορφες σκέψεις που γλύκαιναν το μυαλό μου. ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ το χαρούμενο και τρελό χτυποκάρδι που ένοιωθα όταν βρισκόμουν κάτω από το σπίτι σου, χτυπούσα το κουδούνι και περίμενα να ανοίξει η πόρτα για να ανέβω επάνω, να σε αντικρύσω και να σε πάρω στην αγκαλιά μου. ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ, ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ, ΟΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗ. ΟΛΑ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ.
    Θα κλείσω με την ίδια πρόταση : Το ξέρεις ότι δεν φεύγεις στιγμή από τη σκέψη και την καρδιά μου, είτε είναι μέρα είτε είναι νύχτα. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ "ΤΟΥΤΟΥ"

    Νονά Άντζελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή